Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednje sto sam procitao je "Artemis Faul",citam trenutno "Mac od Shanare".

Јао, тог "Артемиса Фаула" сам добио за рођендан још пре 5 година... Почињао сам да га читам, али никако нисам могао да га завршим, просто ми је било досадно :roll: фантастика дефинитивно није мој фах...:)

skoro sam citala "molitvu moje majke", "dete zvano to", "covek i decak", "bljak", a sada visnju na tasmajdanu.
prva je fantasticna, prica o porodici, tradiciji i sudbini. toplo je preporucujem.
od druge sam vise ocekivala. prica jeste uzasno potresna i sve to, ali mislim da je moglo bolje. ako ste preosetljivi, ne citajte, pozlice vam.
"covek i decak" je u sustini lepa knjiga, meni se svidela, ali toni parons je mnogima dosadan.
"bljak" je lagan, tinejdzerski roman, zanimljiv i lako se cita. meni je bilo prilicno smesno, ali moja majka (koja je sad u fazonu da cita sve sto citam ja) se nije smejala.
visnja je totalno bezveze, ali resila sam da je procitam do kraja.

Procitah ,,Zauvek u srcu`` - Vesne Dedic.
Naravno, pomenula je Balkansku ulicu...
Nista posebno, sto se tice romana. Brzo se cita, roman za citanje kada nemate pametnija posla ili pametniji roman, autorka skace sa scene na scenu, ne znam... mozda je tako htela.
Razocarah se... Ne mogu da je ocenim.
Sta sve moze dobar marketing da uradi, pa to nije normalno.

Ma 90% moderne ''ozbiljne'' književnosti se piše za poznate izdavačke kuće koje istražuju javno mnjenje i daju zadatak piscu da piše ono što javnost u tom trenutku može da proguta,udara na patetiku,kvazi-okultizam i slično.Tako je i u svetu a kamoli kod nas...Mada i tu se nađe nešto vrednije,ne treba sve odbacivati...Ali Vesna Dedić...Ko bi od nje i očekivao neki vokabular....Prosećan novinar/voditelj u Srbiji nema nikakve individualne karkateristike koje bi ga činile posebnim,osim poltronskih.

Ma 90% moderne ''ozbiljne'' književnosti se piše za poznate izdavačke kuće koje istražuju javno mnjenje i daju zadatak piscu da piše ono što javnost u tom trenutku može da proguta,udara na patetiku,kvazi-okultizam i slično.Tako je i u svetu a kamoli kod nas...Mada i tu se nađe nešto vrednije,ne treba sve odbacivati...Ali Vesna Dedić...Ko bi od nje i očekivao neki vokabular....Prosećan novinar/voditelj u Srbiji nema nikakve individualne karkateristike koje bi ga činile posebnim,osim poltronskih.

Tacno, goxy :heart:

Звучи престрого и прекритично сада када га гледам,али некада и такав став одговора реалности...
Читам ''Случај Чарлса Декстера Ворда'' од Лавкрафта...Ишчитавам га повремено иако сам га прочитао бар 10 пута до сада:):cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back