Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na preporuku lamar, moje drage, procitala sam ``Baba Jaga je snijela jaje`` i odusevila se...
Ovo mi je prvi put da citam nesto od Ugresicke, zaista me je zena ugodno iznenadila kako dobro pise.
Svasta sam naucila iz ``folkoristike`` nasih susjeda i nase, a neceg sam se i podsjetila...
Sama duo prica je lijepa... dosta mi je vise mladih glavnih junaka,jer su Beba, Kukla, Pupa (sve moje lutkice) u poznim godinama.
Pocetak mi dosta lici na Vedranu Rudan i ``Dabogda te majka rodila`` - ali posle prica krece drugim tokom.
10/10
A sad cu da budem malo forenzicar, odoh u sasvim, sasvim druge vode... zlocina.
``Tumacenje ubistva`` - Dzed Rubenfeld. Pa da vidimo kako covek pise.
Oduvek me je zanimala psihoanaliza, pojavljuju se Sigmund Frojd, njegov ucenik Jung i videcu kako ce sve to ispasti na kraju.

Poslednja izmena:
Gde mogu da nadjem Zlocin Olge Arbeljine od Alekseja Makina?
Mnogo u poslednje vreme slusam o toj knjizi, a vidim da i prodavaci o piscu i delu govore sa strahopostovanjem... i da je nema u prodaji.

АНДРЕЈ Макин :):)
Не знам, да ли си пробао/ла у књижари Паидеие (издавач Макинових књига) на Дунавском кеју на Дорћолу (бр. 9)? А имају и онлајн књижару ;)

Lovac na zmajeve

:sad2: extra knjiga,umalo se ne rasplakah,mada mi se ne svidja kraj!

Procitala:
1.G.G.Marquesa-Pukovniku nema ko da pise
5/10 nije losa knjiga,svidja mi se tema,i kraj me je nasmijao ali ni prinijeti 100 godina samoce(to mu je ipak remek dijelo)

2.1001 noc(odabrane price)
6/10 volim bajke,ali ne svidjaju mi se putovanja Sindbada Moreplovca(mada mi se svidja razlog njegovih propovijedanja :ok: ,a uzivala sam citajuci Ali-Baba i 40 razbojnika.Voljela bih da nadjem jos bajki iz tog ciklusa

Danas pocinjem Snijeg Orhana Pamuka,javicu se za par dana sa utiscima :D

Ја у ствари и не знам ни једну његову књигу да није таква.
:mrgreen:

Joj, meni je strasno lose kada kazem za neku knjigu da je smor,
ali taj Zivkovic se toliko ponavlja... i ponavlja... i ponavlja...
Citala sam samo jednu njegovu knjigu o nekom coveku koji je
stajao ispred lifta, taj lift se otvarao, izlazili su neki ljudi, pricali
mu svoje storije, i tako sve u krug...
Jednostavno, ne razumem njegov rad.

Sada sam uzela po preporuci bibliotekarke "Mesecina na Aveniji Vere" od Djine B. Nahai , jer sam htela malo da promenim zanr i predjem na trilere, mada ovo mi uopste nije triler ne znam odkud joj ideja da jeste :eek:, u svakom slucaju knjiga mi se dopada pomalo, ali pomalo me podseca na " 100 godina samoce, ne nacin pisanja , vec radnja knjige.
I uzeh jos jednu "Crni odjek" od Majkla Konelija.To cu posle ove poceti da citam tako da o njoj nemam sta sada napisati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back