Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cross_(novel)

Zavrsio sam Cross . Nego sam se zayebo nisam znao da postoji zbirka o Alexu Krosu, i ja kad sam uzimao knjigu nabasao na ovu iz 2006. a pre nje ima desetak njih koje nisam ni znao da postoje :lol: Pa sad ne znam da li da se vratim unatrag ili da ipak idem ka novijim knjigama . Mislim da cu ipak ici ka novijim ali cu se vratiti i na ove stare :neutral:

Sutra cu da vratim u biblioteku Dostojevskog i Bracu Karamazove, nisam ih procitao, poceo sam ali posle nisam imao vremena jelte :lol: . Procitacu ih za vreme zimskog raspusta najverovatnije . A sledeci cilj mi je da zavrsim The ghost stories od Roald Dahls-a , i da procitam Cathedral od Raymond Carver-a na engleskom .

Ala sam se razvredneo :manikir:

Ma mozes slobodno da krenes od prve (zaboravila sam naslov) knjige gde se pominje Aleks Kros... pa onda redom. On tj. Paterson uvek ponovi one najosnovnije stvari u svakom romanu o svom glavnom junaku, tako da ne bi trebalo da imas problem. I svaki roman je prica za sebe.
On je dosta pisao. Ima i romana gde je zena glavni lik, zajedno sa ostalim njenim prijateljicama koje resavaju zamrsena ubistva... Snimljena je i serija o toj Zenskoj detektivskoj ,,agenciji,, tj. drustvu...

Po preporuci komsije , tacnije iz njegove kucne biblioteke, dobih "Zivot i prikljucenija vojnika Ivana Conkina" inace pisac je Vladimir Vojnovic , iskreno ja nikad cula za njega ali on tvrdi da je izuzetna.Tako da na samom pocetku citanja vec imam pozitivne utiske.Inace kada videh da je knjiga stampana `76. odusevila sam se , cak je bila prekrivena prasinom :mrgreen: te komsiji skrenuh paznju da tako stare knjige bar dobro i cuva ako ne zavrsice sve kod mene :mrgreen:

Zavrsila Majstor i Margarita.
Jedva.
Uz duzno postovanje,
ovo svakako nije moj fah.

Napokon da se sa tobom ne slozim oko neke knjige.
Meni je to predivna knjiga, ne remek delo doduse ali vrlo dobra knjiga
heartsmile.gif

A trenutno iscitavam neke odlomke iz razlicitih Fihteovih knjiga - sprema se ispit tako da iskreno nemam volje da citam nesto za opustenje ( ne mogu u miru da se prepustim uzivanju u knjigama kad mi je konstantno u podsvesti nervoza oko ispita).
zombismiley.gif

tako da eno, Kunderine "Smesne Ljubavi" i dalje stoje na polici, procitane ali jos uvek nevracene u biblioteku.

Procitala Remarkova `3 ratna druga`

Dajem ocjenu 9/10 jer je to jako dobra knjiga,tuzna je,svidja mi se stil pisanja,ali premalo se radi o samom njihovom prijateljstvu,knjiga se vrti oko ljubavi Robija prema Patrisi.

Ocekivala sam neka sjecanja ili scene iz rata,i vise o njihovom prijateljstvu,a covjek kada zavrsi citanje shvati da zna jako malo o Kesteru i Gotfridu,tako da mi naslov `3 ratna druga` nije nikako jasan :think:

Procitala Remarkova `3 ratna druga`

Dajem ocjenu 9/10 jer je to jako dobra knjiga,tuzna je,svidja mi se stil pisanja,ali premalo se radi o samom njihovom prijateljstvu,knjiga se vrti oko ljubavi Robija prema Patrisi.

Ocekivala sam neka sjecanja ili scene iz rata,i vise o njihovom prijateljstvu,a covjek kada zavrsi citanje shvati da zna jako malo o Kesteru i Gotfridu,tako da mi naslov `3 ratna druga` nije nikako jasan :think:

Искрено, први пут чујем да је женско разочарано због мањка рата а више љубави.:)
Обично је обрнуто.;)

Искрено, први пут чујем да је женско разочарано због мањка рата а више љубави.:)
Обично је обрнуто.;)

(Na distanci sam sa ljubavlju i nisam romaticna,ali to na stranu sada :whistling: )

Pa naslov je 3 ratna druga,a na kraju se ispostavi da se uopste ne radi o tome.

Pa sam zato razocarana malo,ali je dobra knjiga(iako se ne poklapa sa naslovom). :ok:

Procitao Stepskog vuka, Prsten i Skrivenu kraljicu, za nekih 4-5 dana.:mrgreen:

Sa prvom sam blago razocaran, ali sam je zavrio i knjiga iam neke dobre kontove.Mada, cini mi se da je malo teska za citanje.
Druga je gej.Ali ima par dobrih scena tempalrskih borbi.
A treca je apsolutni pobednik.Zbog nje sam poceo da postujem aragonske vitezove.Inace se bavi katarskim krstaskim ratom.Gledajte na knjigu ovako - Lin Piknet i Klajv Prins sa malo fanttastike.:)

Sad idem na sedam svetskih cuda od Metjua Rajlija.

Obzirom da je leto,kada više volim čitati lakšu literaturu,
preporučujem "Samarkand" - Amin Maluf
Samarkand - to je pustolovina jednog rukopisa nastalog u XI veku,izgubljenog prilikom
mongolskih upada i ponovo pronadjenog šest vekova kasnije.
Ako je neko čitao Krstaške ratove vidjene očima Arapa,od istog pisca onda će
znati da Maluf oduševljava svojim pripovedačkim darom.
Uživajte u Samarkandu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back