Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa, evo ovako, da ne bude "puko nabrajanje i natjecaj tko ce vise..."
26a je prica o dve sestre, bliznakinje, njihovom odrastanju i mladosti (ne znam sta je potresnije), o tome sta znaci izgubiti detinjstvo, o surovoj stvarnosti, ljubavi i snovima... knjiga je izuzetno dobro napisana, svi likovi imaju licnost,proslost i neke svoje unutrasnje bitke. kada je jednom uzmes u ruke, neces je ispustiti dok ne procitas od pocetka do kraja. jako je potresna i tuzna... ali realna. ostavlja jak utisak, bez obzira koliko godina imas. sigurno ces se prepoznati bar u jednom liku.
nadam se da sam te zainteresovala, posto je knjiga, bar po mom ukusu, fantasticna.:)

E tako te volim : )
Je l čitao neko, treba mi mišljenje, knjigu Slavenke Drakulić o njenom ozdravljenju itd...

Posto vec neko vreme tumaram po biblioteci za nekom opustajuce- humoristickom knjigom koju nikako da nadjem uzeh Dante "Pakao" i iz moje biblioteke Alberta Moraviju "Dosada" .Tako da priznajem zadovoljna svojim izborom, nekako balansiram sa obema knjigama i iskreno uzivam.
Inace malo sam samo , eto moram da kritikujem to mi je prosto u krvi, sto se Danteovog "Pakla" tice iznervirana isuvise , po meni, suvisnim objasnjenjima pre samog citanja njegovog dela.U redu da su nam objasnili neke stvari i lepo je sto su stavili kao uvod u njegov sam zivot, ali smatram da bi trebalo objasnjenje njegovih stihova da ostave citaocu da ih sam shvati na svoj nacin.Te sam ja izostavljala one dole reci koje su nama objasnjene , naravno procitavsi uvod same knjige i smatrajuci dovoljnim da krenem dalje.

tek sad završila Tamnu stranu ljubavi, usled nedostatka vremena...zato sam to danas nadoknadila uz 3-4h neustajanja od knjige. inače se priča same knjige odlično uklapa na kraju, možda je moglo bez nekih nepotrebnih delova i grananja priče, ali je knjiga sasvim dobra.
sad ću uzeti verovatno 2. deo Simonsove Strvinarske utehe...a takođe uporedo čitam Constantine na engleskom po busu...previše knjiga me čeka, a želim što pre da ih sve pročitam.

Procitala ,,Metro 2033,,. Nadam se da takve dane necu doziveti, pogotovo sto Beograd nema svoj metro, bar onakav kakav ga ima Moskva i drugi ruski i ostali gradovi.
Pise o danima posle nuklearne katastrofe, opisuje zivot u metrou, glavni junak se probija kroz metro da bi obavio misiju koja mu je data, ide od jedne do druge stanice, nailazi na razlicite ljude, neke dobre, neke opet ne, nailazi i na cudovista koja su se prilagodila zivotu posle katastrofe i na kraju shvata sta je sustina svega, sveta, zivota...
Roman me nije ostavio ravnodusnom. Ko voli ovaj zanr preporucujem.
A sada cu poceti da citam ,,Mesto zlocina,, Li Cajld. Samo znam da je triler koji se ne ispusta iz ruku dok se ne procita. Idealno za ovakav mracan, odvratan dan.

Procitala ,,Metro 2033,,. Nadam se da takve dane necu doziveti, pogotovo sto Beograd nema svoj metro, bar onakav kakav ga ima Moskva i drugi ruski i ostali gradovi.
Pise o danima posle nuklearne katastrofe, opisuje zivot u metrou, glavni junak se probija kroz metro da bi obavio misiju koja mu je data, ide od jedne do druge stanice, nailazi na razlicite ljude, neke dobre, neke opet ne, nailazi i na cudovista koja su se prilagodila zivotu posle katastrofe i na kraju shvata sta je sustina svega, sveta, zivota...
Roman me nije ostavio ravnodusnom. Ko voli ovaj zanr preporucujem.
A sada cu poceti da citam ,,Mesto zlocina,, Li Cajld. Samo znam da je triler koji se ne ispusta iz ruku dok se ne procita. Idealno za ovakav mracan, odvratan dan.

jesi kupila knjigu,ili sta?
ti neko pozajmio?
biblioteka?
ili si nasla na netu?

Konacno se dokopah Metroa 2033 i mogu reci da sam vise ocekivala...
Roman je u redu, moze da se cita, govori o verovatno nuklearnoj apokalipsi i ljudima koji su preziveli i nastavili zivot u stanicama ruskog metroa. Roman ima jasnu poruku kao i ostali romani koji su pisani u ovom fazonu.
Ko ima para da da 1200 dinara, preporucujem. Nije nista spektakularno, bar po meni, ali kao sto sam vec napisala, lako se cita.
Trenutno citam neko lagano krimi stivo ,,Mesto zlocina,, Li Cajld. Dobra je da se utuca vreme kada nesto cekas...
Imam i ,,Taoce,, - njih cu posle.
Zaintrigirao me roman ,,Ne daj mi nikada da odem,,.
Da li je vredan citanja? Hajde neka mi neko odgovori... Molim.
E da, samoj sebi cestitam rodjendan, posto se niko nije setio od ovih koji me okruzuju.
Bas sam baksuz. Necu vise da spamujem.
Pozdrav svima sa teme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back