Bulletdodger
Iskusan
- Poruka
- 6.831
Zavrshio Poove romane , Mind = Blown za Avanture Gordina Pima .
Sad Borhesova Nova Istrazhivanja .
Sad Borhesova Nova Istrazhivanja .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam na koju knjigu misliš ? Ja sam još pre rata čitala Holograme straha, to je roman u kome opisuje presađivanje bubrega, ima i neki odnos sa majkom itd.
Nedavno sam pročitala 2 knjige : Oni ni mrava ne bi zgazili, o ratnim zločincima poslednjeg rata, kao neka studija, dokumentovana njihovim iskazima i Tijelo njenog tijela, da li misliš na ovu knjigu ? Ona opisuje donore bubrega koji daju svoj organ nepoznatoj osobi, ne zaveštanje, nego baš davanje za života. Drakulićka je tako i dobila bubreg, što ju je potaklo na istraživanje, zašto bi neko nekom nepoznatom dao svoj organ ?
Išala je i intervjuisala ljude koji su to uradili, motivi su vrlo različiti, zanimljivo je da su donatori i akceptori ( ružna reč za ljude, ali da ih tako nazovem ), nekad postajali prijatelji, a nekada donori nisu hteli da upoznaju akceptora. Ako misliš na ovu knjigu preporučujem ti, kao i ove dve koje sam navela. Nažalost, nisam ih viđala po bibliotekama, nego sam posudila od prijatelja, ali ne bi trebale biti preskupe, s obzirom na obim.
Pozdrav !
Prebacila sam se na Kišovu Enciklopediju mrtvih pa je moja reakcija 5 minuta bilaZavrsila Biblioteku mrtvih. Bice i nastavak. Juuupi!
Započela Đavo i mala gospođa Đorđa Milosavljevića. Videćemo.
Планирам да прочитам и књигу " Константиново раскршће " , па ако има неко да ми каже да ли се исплати прочитати та књига ?
Sta znam...mene nesto nije kupila. Previse stvari se brebrzo desava (ovo kazem,a ni sam ne volim spore knjige). Delovalo mi je kao da mi neko nesto prepricava. Likovi nisu uverljivi. Npr. secam se neke prepiske dvojice cetnika kada jedan od njih filozofira nesto o zivotu,pa se u sred izlaganja seti da je ipak cetnik i Srbin pa napise nekoliko psovki i tako par puta.
Voleo bih kada bi pisac ovo preradio u scenario (dobio sam utisak da je pisao ono sto sam voli) pa da se snimi film negde u inostranstvu. Nemaju nasi ni para ni iskustva za ovako nesto.
Završila sam sa čitanjem romana, nisam ga dobro ocenila u prvom postu, ipak ocenu treba ostaviti za kraj. I ne priča samo "Mati pirinča" nego cela familija, 4 generacije, u nekim delovima deluje kao rašomonijada.Čitam romana Rani Manike : Mati pirinča, pročitala sam oko 70 strana, ima 450.
Radi se o porodičnoj sagi ispričanoj u prvom licu, od strane glavne junakinje.
Prerano je donostii zaključke, ako ništa drugo čitljivo je, nije loše za ove duge letnje dana, ko ima vremena.
Samo da dignem temu.
Verovatno se ponavljam:
Rob- Singer,
Narcis i Zlatousti- Hese.