Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нешто се нисмо у потпуности разумели. Нисам потценио продавце књига, напротив , већина продаваца много више чита од многих такозваних интелектуалаца. Ствар је у томе што им иде у прилог да продају књигу и увек ће је похвалити, без обзира шта стварно мисле о тој књизи. Поготово ако је књига у том тренутку популарна, јер за многе књиге интересовање не траје дуго.

Ma, shvatila sam. Potcenio si mene. Al' s razlogom.:)

Trenutno Miris kise na Balkanu od Gordane Kuic

Sviđa mi se knjiga, neunuštiva Riki Salom, oduševio me je njen lik.
Pročitala sam tri knjige od Gordane Kujić i svaka mi je jako lepa i interesantna za čitanje. :)

@tema Poslednje pročitano, novela ''Ruke'', Ranka Marinkovića. Inovativno, istinito i zanimljivo predstavljeno. :)
Skoro sam pročitala i Balkanskog špijuna, Dušana Kovačevića - lektire u četvrtoj godini su fenomenalne, mislim da nema nijedne koja mi se nije dopala. Sve su divne. :heart:

Ploveći grad - Erik Lustbader

Nikolas Lajnir istrazuje misteriozni nestanak Mikija Okamija - glavnog coveka jakuze - japanske mafije. Istovremeno mora da otkrije ko iz njegove kompanije ktrade vazne podatke o stvaranju nove generacije kompjutera. Ocaravajuca, izazovna, dinamicna i napeta prica vijuga od Sajgona do Londona, preko Japana, i naposletku, vodi nas do tamnog sredista samog fantasticnog Ploveceg grada.

:mrgreen:

Aman ljudi, dajte reč dve suvisle kritike o knjizi koju ste pročitali, ovako izgleda kao puko nabrajanje i natjecaj tko će više, tko će bolje, tko će komplikovanije...

pa, evo ovako, da ne bude "puko nabrajanje i natjecaj tko ce vise..."
26a je prica o dve sestre, bliznakinje, njihovom odrastanju i mladosti (ne znam sta je potresnije), o tome sta znaci izgubiti detinjstvo, o surovoj stvarnosti, ljubavi i snovima... knjiga je izuzetno dobro napisana, svi likovi imaju licnost,proslost i neke svoje unutrasnje bitke. kada je jednom uzmes u ruke, neces je ispustiti dok ne procitas od pocetka do kraja. jako je potresna i tuzna... ali realna. ostavlja jak utisak, bez obzira koliko godina imas. sigurno ces se prepoznati bar u jednom liku.
nadam se da sam te zainteresovala, posto je knjiga, bar po mom ukusu, fantasticna.:)

pa, evo ovako, da ne bude "puko nabrajanje i natjecaj tko ce vise..."
26a je prica o dve sestre, bliznakinje, njihovom odrastanju i mladosti (ne znam sta je potresnije), o tome sta znaci izgubiti detinjstvo, o surovoj stvarnosti, ljubavi i snovima... knjiga je izuzetno dobro napisana, svi likovi imaju licnost,proslost i neke svoje unutrasnje bitke. kada je jednom uzmes u ruke, neces je ispustiti dok ne procitas od pocetka do kraja. jako je potresna i tuzna... ali realna. ostavlja jak utisak, bez obzira koliko godina imas. sigurno ces se prepoznati bar u jednom liku.
nadam se da sam te zainteresovala, posto je knjiga, bar po mom ukusu, fantasticna.:)

Ono sto je na mene ostavilo najjaci utisak u ovoj knjizi jeste prikaz porodice u multikulturalnom Londonu od 70ih nadalje koji cini da se citalac oseti kao da je stvarno tamo. Takodje i jedan od retkih realnih prikaza odnosa bliznakinja (o cemu mogu da posvedocim posto i ja imam jednu), sto nije uvek ono sto ljudi zamisljaju i posebno potresno i upecatljivo (ali nimalo pateticno i veoma osobeno) prikaz pocetaka i razvoja mentalne bolesti - veoma ubedljivo. Pored toga, autorka vec ima zreo stil, izuzetno pronicljiva zapazanja a kada u pitanju je debitantska knjiga. Autobiografski momenti su sigurno doprineli autenticnosti.

Ono sto je na mene ostavilo najjaci utisak u ovoj knjizi jeste prikaz porodice u multikulturalnom Londonu od 70ih nadalje koji cini da se citalac oseti kao da je stvarno tamo. Takodje i jedan od retkih realnih prikaza odnosa bliznakinja (o cemu mogu da posvedocim posto i ja imam jednu), sto nije uvek ono sto ljudi zamisljaju i posebno potresno i upecatljivo (ali nimalo pateticno i veoma osobeno) prikaz pocetaka i razvoja mentalne bolesti - veoma ubedljivo. Pored toga, autorka vec ima zreo stil, izuzetno pronicljiva zapazanja a kada u pitanju je debitantska knjiga. Autobiografski momenti su sigurno doprineli autenticnosti.

slazem se! :ok: sto bih ja vlela da imam bliznakinju...

Jel neko citao Gricka vjestica?

Eh,da ...to mi je jedna od omiljenih knjiga iz detinjstva...i opet bih je čitala.Ima istoimena tema na ovom podforumu,tamo sam napisala da bih je kupila.tj.komplet ceo,ima sedam knjiga.Ne volim da čitam elektronske knjige a novi komplet košta oko 200E.Radnja se dešava u 18.veku,inače je u pitanju nesvakidašnja ljubavna priča koja uspeva da opstane uprkos svemu..u pozadini je istorijski milje,vreme Marije Terezije,inkvizicija...Ja ti samo mogu preporučiti da čitaš,ali ako imaš vremena..kad je jednom uzmeš,ne možeš da je ispustiš a ima sedam knjiga...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back