Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trenutno Zovem se Crveno. Pocela jednom davno, ali zbog nedostatka vremena odustala. Neznam zasto, ali mi se cini kako ova knjiga ima neku 'car'. :)

Knjiga je stvarno dobra.
Orhan je kroz opis minijature opisao citav istocni svet, potpuno zasao u njegovu dusu i citaocima je izneo na papir u sasvim drugacijem svetlu.
Jako mi se svidja i njegov nacin pisanja, pogotovo to sto je svaki lik u knjizi dobio za sebe poseban deo pa do tancina mozes upoznati svakog od njih.

Bas sam zapocela sa citanjem "Glasova u vetru" Grozdane Olujic.
Inace volim da procitam knjige koje su u izboru za NIN-ovu nagradu. Tako sam otkrila Kecmanovica. Nadam se da ce ova knjiga opravdati dobijenu nagradu.

Procitah par strana ali nikako nisam mogla da se udubim i odustala sam.:rumenko:
A imala sam veliku zelju da saznam je li Grozdana opravdala svoju nagradu.

Procitah par strana ali nikako nisam mogla da se udubim i odustala sam.:rumenko:
A imala sam veliku zelju da saznam je li Grozdana opravdala svoju nagradu.

A kod mene obrnuto - bas je lako i nekako brzo citam. Doduse dobila sam analizu dela od starije koleginice pre nego sto sam zapocela sa citanjem, pa i znam sta da ocekujem. Mada sam uvek mislila da knjige koje dobijaju nagrade treba i da budu teske za citanje :D :p

Bas sam zapocela sa citanjem "Glasova u vetru" Grozdane Olujic.
Inace volim da procitam knjige koje su u izboru za NIN-ovu nagradu. Tako sam otkrila Kecmanovica. Nadam se da ce ova knjiga opravdati dobijenu nagradu.
Да цитирам себе о овој књизи, од пре неку страну ове теме:

"Књига је добра, али, субјективно, мени се баш и није толико допала. Мислим да је у целини исувише "мрачна", одише мучном атмосфером. Ратови, а и мимо ратова смрти, атмосфера домова за напуштену децу (иначе чест мотив ког Г. Олујић у тзв. делима за одрасле), истакнута углавном негативна страна људских особина и међуљудских односа. Светлих ликова је заправо веома мало...

Наравно да књижевност мора приказивати и сво зло овог света, али, ради се о начину приказивања, и количини тога на ограниченом простору од пар стотина страна.

Имала бих још доста тога замерити, али, боље нека други прочитају и сами просуде.

Ипак, књигу у сваком случају препоручујем, јер се види да ју је писао прави писац."

Ето прилике да се суоче утисци. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back