Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napravio malu pauzu sa Nicheom i prochito zbirku fantastike "Nocne priche" , i spala veoma dobra zbirka , sad se vracam na Nichea .

Oduzhi se ovaj Niche , ali se s pravom oduzhio , uzhivao sam dok sam ga chitao , tek u ponedeljak nova knjiga , a cale mi uzeo Sumrak , valjda da mi vrati shto sam ga zadirkivao shto je uzeo jednje njenu knjigu , mislim da beshe Domacin .

da li je neko procitao Konstantinovo raskrce? Da je knjiga toliko dobra da dobija sve ove nagrade ili je opet u pitanju neki marketinski trik?

Ima svega po malo. Raklamna kampanja mu je odlična. Ja sam je pročitala čim je izašla. Lično mi se dopalo to što je radnja na teritoriji moga grada. Deki raspolaže sa dosta istorijskih podataka jer se ozbiljno pripremio pre početka pisanja. U vampire ne verujem, ali sam je progutala. A što se tiče "umetničkih" kvaliteta, o tome će ti reći ove naše školovane koleginice. Neće ti škoditi.

Mogu da prihvatim da nisi čitao Ničea. I mogu da prihvatim da se dogovorimo da budemo blagi. Dakle, ako znamo kada je pisao Niče, a kada Hese, nema sumnje ko je KOGA obožavao, ko je KOGA čitao i... dobro, 'ajde... prepričavao. Inače, volim Hesea, to je kao kada nađeš lektiru prepričanu na forumu. Nekako laganije za čitanje... od originala.
Читајући преписку Хесе - Томас Ман запазио сам да су Хесеова писма занимљивија.
''Човек је тако бестијалан и тако добродушан истовремено.''
Хесеу може да се нађе нека замерка, али да је неоригиналан никако.
Иначе, Ничеова писма су посебно лепа.

Salemovo Stivena Kinga mi se bas dopada.
Ali, kao da sam ga vec citala ili gledala. Imam taj osecaj ,,vec vidjenog - citanog.
Bez obzira, ko voli Stivena Kinga, a nije procitao ovaj roman, preporucujem ga.
Cena je malo poveca, ali tvrd je povez i ilustrovana je...
Sta posle ovoga?
Pa on je baš ''izeksploatisao'' tu temu vampirizma:)...Na primer imaš kratku priču ''Jedna za put'' koja se direktno oslanja na ''Salemovo'',odnosno po redosledu događaja ide posle,dok priča ''Jerusalemovo'' ide pre to jest govori o dešavanjima koja prethode ''Salemovu'' to jest o prauzrocima prokletstva koje je bačeno na taj grad:D

sta se desava sa romanima koji obiluju istorijskim podacima u vezi sa bilo kojom temom? da li su oni postali hit ovog vremena? Ja preferiram ispovednu knjizevnost koja je u trendu u svetu. Nekako uvek imam utisak da su romani sa gomilom istorijskih podataka, pametovanja, pravljeni smisljeno da bi se provukli i usli na listu top 10, ili top 20......Primecujete li koliko trenutni svetski bestseleri obiluju biblijskim motivima? Koliko je potrebno *ucvrstiti temelje* romana fascinirajucim podacima, pricama koje su usko vezane za konkretne dogadjaje ili likove iz proslosti o cemu inace mozete naci u bilo kojoj knjizi ili na sajtovima ako vas konkretno bas oni interesuju?Da li moc imaginacije kod pisaca opada?

Sidarata.
Prvi put u zivotu citam neku knjigu po drugi put.
Dobro je to uraditi definitivno, ali opet... knjiga nije gotova posle 3 minuta kao pesma recimo, ne moze se ponoviti svaka knjiga.
Odlična je knjiga,tako duboka:D:D:DNisam neki naročiti ljubitelj Hesea ali ovu knjigu sam i sam čitao dva puta,što nije baš lako budući da ima ,kao i ostala njegova dela vrlo težak stil:cool:
@lazar...Da,sve postaje deo mašinerije profita...To je počelo 80-ih godina još...Traže se putem istraživanja javnog mnjenja Teme koje interesuju veći broj ljudi,onda se traže ljudi koji bi za ugovor pisali dela koje su potrebna izdavačkim kućama...Robotizacija brale...

Poslednja izmena:
"Zasto muskarci zene gadure" - Sherry Argov

Svim curama koje su povrijedjene i razocarane radi svog velikog srca i divnih emocija, ali i svim ostalima srdacno preporucujem ovu knjigu! :)

Rec "gadura" ovde objasnjava osobu sa stavom, koja nece dozvolit da ju se gazi i povrijedjuje, ma kakve god da su njene emocije, i koja se svome zivotu i svojoj sopstvenoj sreci raduje vise nego bilo cemu, pa samim tim i ne moze bit vise lako povrijedjena od strane osobe koju voli. Ukratko: ponosna, inteligentna, interesantna, ali iznad svega - i dalje dobra osoba.

:)

Procitala sam CA Blues, Milana Oklopdzica. Naravno podstakla me je tema o istoj knjizi i cinjenica da je nisam procitala 'kad je trebalo'. Zamalo da odustanem posle nekoliko stana dok se nisam malo navikla na njegov stil :mrgreen:

Pitam se kako bih reagovala i sta bih mislila o knjizi da sam je procitala kao klinka. Verovatno ne bih obracala paznju na iste stvari, a ne bih bila ni uzasnuta tim opisima o uzimanju raznih droga kao da je to dobar dan. Pretpostavljam da bih bila odusevljena, secam se kako sam se primila na 'Santanu', pa posebno onaj deo na Madagaskaru kad sredjuju brod i plovidba do Indije (valjda bese do Indije, sad vise i nisam sigurna).

Pitanje za one koji su knjigu procitali kao tinejdzeri, da li je to (konzumiranje droge u datoj knjizi i opisi svih tih zurki) uopste ostavilo neki utisak na vas u smislu da pozelite i sami da probate posto je to tako in? Ili to nije ostavilo nikakav utisak na vas?

Nekako bi me bio strah da deca to sad citaju, pogotovo sto je droga toliko zastupljena i maltene se javno prodaje po skolama i kod nas i na zapadu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back