Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsila Tvrdjavu - Mesa Selimovic

Zanimljiva knjiga, prva njegova koju citam. Svidio mi se nacin pripovjedanja, razmisljanja, objasnjavanja. I sav taj optimizam skriven u glavnom liku. Dobrota, ali nesavrsenost junaka. Poucna knjiga. :)

Sada je na redu Hermann Hasse - Stepski vuk. Tek sam na pocetku. Za sada -obecava. :)
Kada pročitaš Ničea, shvatiš da ga je Herman Hese poprilično isplagirao. Naročito "Tako je govorio Zaratustra" i recimo, Heseov "Sidarta". Ali, ok... Čovek je narodski približio, u jezičkom smislu, zaista zahtevnog Ničea (zahtevnog u terminološkom i narativnom smislu).
Čitali "Gargantua i Pantagruel"? Rable. Kidam se od smeha.

Kada pročitaš Ničea, shvatiš da ga je Herman Hese poprilično isplagirao. Naročito "Tako je govorio Zaratustra" i recimo, Heseov "Sidarta". Ali, ok... Čovek je narodski približio, u jezičkom smislu, zaista zahtevnog Ničea (zahtevnog u terminološkom i narativnom smislu).
Čitali "Gargantua i Pantagruel"? Rable. Kidam se od smeha.
Хесе није плагијатор!

Хесе није плагијатор!
A ako je i plagijator onda je jedan od najboljih na književnoj sceni...Mislim da ako postoji neki izraz za to što ona radi,a slično radi i Stiven King to je ''kompilator'',ali sa stilom...Dakle,koristi tuđe uzore ali u svemu ima toliko svoga da je i sam postao genrerator stvaranja čitave plejade ''mističnih pisaca'':cool:

Хесе није плагијатор!

Mogu da prihvatim da nisi čitao Ničea. I mogu da prihvatim da se dogovorimo da budemo blagi. Dakle, ako znamo kada je pisao Niče, a kada Hese, nema sumnje ko je KOGA obožavao, ko je KOGA čitao i... dobro, 'ajde... prepričavao. Inače, volim Hesea, to je kao kada nađeš lektiru prepričanu na forumu. Nekako laganije za čitanje... od originala.

Necete verovati, dohvatio sam se slucajno knjige VRH GREHA, Zakline Kish.
Osetio sam da ima tu necega i nisam s e prevario.
Uzbudljiva, na nekim mestima i lascivna kako vec zene umeju da budu zesce nego muskarci.
Ne znam samo odakle joj sve ono iskustvo sa muskarcima.
Ono nije moglo samo iz glave, zato je mnogo uzbuljivije i autenticnije.

Od drugarice sam dobila na citanje knjigu BUDI MI PONOVO PRVI, nekog nepoznatog tipa po imenu Ivan Lazarevic,izdanje iz 2003 godine. Bila sam zaprepascena sta se sve tamo u njoj nalazi, ali nije za ispod 18 godina, definitivno, ima mnogo zestokih scena i opisa. A tek poznavanjem zenskog roda sto sam bila zatecena. Srecnik ili srecnica, kome dodje u ruke neka je obavezno procita, mada ne verujem da je vise ima u prodaji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back