Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednje pročitano: Marie Louise Fischer, Tajna medaljona.
Sada čitam: Marie Louise Fischer, Porodilište.

... Verovatno ću zaređati po njenim romanima, dok ih sve ne pročitam.
U poslednje vreme mi njena štiva baš prijaju. Neopterećujuća. Životna.

Vidim da dosta vas voli Agatu... Ja nju nikad nisam mogla da čitam. :confused: Nekako mi je krimi sadržaj nezanimljiv u formi teksta. Samo ekranizovano. I nikad recimo nisam mogla da čitam SF romane...

Poslednja izmena:

sada čitam Zločin i kaznu...i prosto je ne puštam.javiću se kad je završim, što će po svoj prilici biti vrlo brzo, i preti da mi postane omiljena knjiga.
i htela bih da pitam za preporuku, šta sledeće od Dostojevskog da uzmem, pošto imam ceo komplet nekih starih njegovih knjiga na polici...njih 20ak, pa ne znam za šta da se odlučim?

Karamazove, Idiota, pa sve redom ;)

Zadnje sto sam procitala bilo je Secas me se od Sofi Kinsele...Sad citam Jadnike...Ova me je knjiga zaista bacila u razmisljanje...Mnogo je poucna i svasta o zivotu sam do sada naucila iz nje...Ali u nekim trenucima mi dodje da je ostavim ni sama ne znam zasto...Nikada do sad mi se to nije desilo...Radnja mi se dopada,licnosti su zanimljive ali u nekim trenucima mislim da Igo gusi pojedinostima...Mozda jos uvek nemam potrebnu citalacku zrelost za ovu knjigu a mozda sam stekla pogresan utisak...

Procitah ,,Leto noći,, i baš mi se dopao roman. Volim takve romane koje liče na romane Stivena Kinga. A ovaj roman je mislim cak i bolji od mnogih Kingovih romana. Den Simons se baš u ovom delu pokazao kao majstor horora.
Još je malo knjiga ostalo od te fele za mene, jer sam skoro sve sto je King napisao procitala, kao i Den Simons - uostalom. Njegov Hiperion nisam - jer sam cula da je SF, a ne volim bas naucnu fantastiku da citam. Mozda sada uzmem ,,Teror,, Dena Simonsa, ali se plašim da se ne razočaram, jer i u njemu ima nekih SF ,,scena,,.
"Leto noći" mi je taman onako lepo legao u ove dane. Sad sam je pročitala i užasna mi je frka, nemam neku zaista dobru knjigu koja bi me štitila, koja bi bila uz mene, ako me razumete, meni su knjige moji spasioci od dnevnih zbivanja, pokusavam da pobegnem od realnosti u svet knjiga, jer mi je jedino tamo lepo. Ne znam da li ce me neko od vas razumeti, ali tako je.
Sad sam tako ranjiva kada nemam neku "jaku" knjigu.
Kada ce ta plata da kupim nesto dobro...
I sta veceras da prigrlim, u sta da uronim da zaboravim na sve probleme kojima sam okruzena, a koje ne mogu da rešim???

Poslednja izmena:
poslednje od Kristofa Ransmajera - Leteća planina i od Dragoslava Mihajlovića - Kad su cvetale tikve.

prva je na mene zaista ostavila veliki utisak, i već dugo sam tražila takvu knjigu...sam predeo, snovi i strasti likova koji se prepliću, njihovi međusobni odnosi, od bratskih do ljubavnih, nedoumice i odluke, a povrh svega odjednom samo isplove neke rečenice u kojima se mogu prepoznati...divan sklop, samim tim što je knjiga, iako prozna, pisana u formi stiha, i to bez rimovanja. što i odgovara jednoj od glavnih zamisli i naslovu knjige. i zasigurno, ova knjiga zauzima visoko mesto na listi mojih omiljenih.
Mihajlovićev roman mi se isto veoma svideo, jeste kratak, ali efektivan i prenosi poruku na pravi način.

sada čitam Zločin i kaznu...i prosto je ne puštam.javiću se kad je završim, što će po svoj prilici biti vrlo brzo, i preti da mi postane omiljena knjiga.
i htela bih da pitam za preporuku, šta sledeće od Dostojevskog da uzmem, pošto imam ceo komplet nekih starih njegovih knjiga na polici...njih 20ak, pa ne znam za šta da se odlučim?

Dostojevski, Zapisi iz podzemlja. Kažu da je lakše čitati druga dela Dostojevskog posle ove knjižice. Sad ako je mene lagao moj profesor književnosti iz srednje i ja lažem vas;)

Poslednje dve knjige koje sam pročitala su "Narodna deklaracija ljubavi" Džejmsa Mika i "Dovoljan razlog" Marije Jovanović. Prva knjiga je veoma neobična, naigled dosadna, ali kad se udubite i razmišljate o njoj postaje jako interesantna. A Marijina knjiga je, naravno, odlična, kao i sve njene prethodne. Prepoznatljiv stil, pitka radnja, knjiga se brzo čita i veoma je zanimljiva.
Trenutno čitam "Nož" Vuka Draškovića, po drugi put.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back