Детуш
Domaćin
- Poruka
- 4.352
Šta čitaš od Bernharda?
Прочитао сам Лудило, Бетон. Сада читам Старе мајсторе.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta čitaš od Bernharda?
Прочитао сам Лудило, Бетон. Сада читам Старе мајсторе.
Beton ubija direktno u glavu
A kako je Ludilo u originalu?
Mislila sam da pogledas u knjigu pa da mi naslov napises na nemackom. Ja ga eto citam u originalu, ali su prevodi naslova nekada i malo drugaciji.Просветино издање из 1997.
налик овоме су. црни хумор, онај најгрђи.
ПРЕВИШЕ
Неки човек, који је деценијама био хваљен као отац са изузетним смислом за породицу, и који је због тога био веома омиљен, једног је суботњег поподнева, мора се признати, при изузетно влажном и тешком времену, убио четворо од своје шесторо деце, а на суду је објашњавао да му се одједном учинило да их је превише.
Просветино издање из 1997.
налик овоме су. црни хумор, онај најгрђи.
ПРЕВИШЕ
Неки човек, који је деценијама био хваљен као отац са изузетним смислом за породицу, и који је због тога био веома омиљен, једног је суботњег поподнева, мора се признати, при изузетно влажном и тешком времену, убио четворо од своје шесторо деце, а на суду је објашњавао да му се одједном учинило да их је превише.
Mislila sam da pogledas u knjigu pa da mi naslov napises na nemackom. Ja ga eto citam u originalu, ali su prevodi naslova nekada i malo drugaciji.
Ovaj tvoj kratak sadrzaj stvarno je Ludilo, ali tipicno Bernhard
Ako ti dodje pod ruku Brisanje obavezno procitaj, za moj ukus mu je to najbolje delo. Tu je sve potkacio, narocito crkvu ( ali direktno Vatikan),
Још ја хтео да купим нешто од њега. Добро упозорење. Ја волим црни хумор, али ово је неукусно и одвратно.
Е видиш тражио сам на нету, али нисам нашао. Чак са походио и њемачку њикипедију, али авај све.
Књига је у пдф-у, и није написан наслов оригинала.
Хвала на препоруци, ако налетим на сајму узећу, ако не, за месец-два ту је библиотека па ће се читати!![]()
A kako je Ludilo u originalu?
Mislila sam da pogledas u knjigu pa da mi naslov napises na nemackom. Ja ga eto citam u originalu, ali su prevodi naslova nekada i malo drugaciji.
Па то би ти, Рајела, могла најбоље да кажеш. Из прве руке.Књига је у пдф-у, и није написан наслов оригинала.
Врло је могућно да је приређивач сам наденуо назив књизи, која иначе твори збирку кратких прича.Na promociji njegove knjige su rekli da je to neko divlje izdanje koje zapravo i nije njegovo delo već su ga sklepali devedesetih kod nas. Ne znam da li je to tačno![]()
Ma jok, ali ajde ne moras bas ovu knjigu da citas.Још ја хтео да купим нешто од њега. Добро упозорење. Ја волим црни хумор, али ово је неукусно и одвратно.
Врло је могућно да је приређивач сам наденуо назив књизи, која иначе твори збирку кратких прича.
Pa ne mogu nista slicno da nadjem , a njegovi su naslovi zaista jedinstveni. Medjutim za Ludilo u nemackom ima nekoliko izraza,Па то би ти, Рајела, могла најбоље да кажеш. Из прве руке.
Ma jok, ali ajde ne moras bas ovu knjigu da citas.
Legao bi tebi Bernahrad kao rosa na travu ( mozda i obrnuto, ja za liriku nemam filing) jer udara bas tamo gde i ti.
Nista kod njega nije odvratno, svejedno o cemu pise.
Citaj ovaj Beton ili Brisanje, tu nema ubijanja, eventualno samoubijanja![]()
Nacisti, Vatikan, ÜbermenschГде ја то ударам?![]()
Где ја то ударам?![]()
Ma osvojila ga je zbog onih Rusa, Kafka je tu ispao kolateralna stetaPošto te ona mala u tramvaju osvojila sa Kafkom u krilu, rekao bih da je Kafka Mikijev zabavnik u odnosu na Bernharda.
Pošto te ona mala u tramvaju osvojila sa Kafkom u krilu, rekao bih da je Kafka Mikijev zabavnik u odnosu na Bernharda.