arebis777
Legenda
- Poruka
- 50.964
Прочитала сам коначно Милановићеву књигу "Мит, магија и религија" и мислим да је нећу поново читати. Сад читам трагедију "Ајант", а на реду је књига Александре Бајић - "Богови Старих Словена".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li svi Norvežani pišu stilom kao iz uputstva za kardiohirurški zahvat?
Čitaš Erlenda Lua?
Njega sam pre mesec-dva... Sad čitam priče Ćela Askilsena.Čitaš Erlenda Lua?
Imam 5 njegovih knjiga, ali nisam ga još čitao. Šta preporučuješ?

Pre raspusta teško da ću da je tražim. Cigla, bre! Gde ću je?А дотле ће библиотека да је набави!Pre raspusta teško da ću da je tražim.
http://www.laguna.rs/n2251_knjiga_prica_o_ljubavi_i_tami_laguna.html

Meni se Lu toliko dopao da sam zaboravila i kako se zove to što sam čitala... Ima neke veze sa ženom, ako se ne varam...
Rayela, potražiću Oza sledeći put u biblioteci.![]()
Prohujalo sa ženom??? Ja ga nisam mnogo čitala, a o piscu ne sudim, ako nisam bar dve i po knjige. Čitala bih ga, ali ne znam
šta. Javiću se nekad da ostavim komentar u vezi sa njim.

Da li svi Norvežani pišu [/I]stilom kao iz uputstva za kardiohirurški zahvat?
), pa mi je ovo bio samo još jedan izuzetno uspešan susret sa njim. Pravo uživanje.Ove samo Lamar i ja mukice volimo Lua![]()

O knjizi pišem malo opširnije najviše zato jer sam sve vreme čitanja zamišljala kako bi to bilo kada bi se quentinu neko uselio na blog![]()

Sad moram nekako da dodjem do Bernharda da vidim da li cu se i sa njim sloziti. Samo ne znam koji mu je roman najbolji ``za upoznavanje``.
Da citiram jednu od velebitnih izjava naseg prezidenta ( asocijacija na tesko detinjstvo):
Imao sam tesko detinjstvo, a morao sam da idem i u skolu
A posto se ti ( kao i ja) zanimas i zamlacujes politikom, sada Krimom, ja bih i tebi da preporucim Ovog Amos Oz-a i njegovu knjigu jer
je ta knjiga takodje neka vrsta autobiografije ,uglavnom se bavi svojim rodirteljima, babama i dedama , koji su i rodjeni i ziveli i voleli
Poljsku i Rusiju. Autor je prva generacija dece rodjene u Izraelu koji tada i nije bio Izrael.
Secanja njihova na Odesu, Litvaniju, opisi konja, livada, cveca, shuma, nesto je najlepse sto sam ja ikada procitala.
A onda dolaze iz jednog savrseno drugog sveta, za njih i najlepseg na svetu, na neke prostore koji su im do kraja zivota
potpuno strani. I tako provode ostatak zivota u ceznji za Odesom.
E da, ti ljudi ne znaju hebrejski, ili ga samo "natucaju", decak ( autor) uci hebrejski od svog rodjenja, hebrejski je njegov
maternji jezik, ali se smeje i babama, dedama pa i roditeljima jer svi znaju sve jezike, samo ne hebrejski.
Ruski je do smrti bio njihov maternji jezik.
Daily mail o knjizi:
"Tragikomicna saga o ljubavi i knjigama, o jevrejskom zivotu i imigrantskom zivotu sirom sveta, o
univerzalnom ludilu svake porodice. Procitajte ovu knjigu odmah- jamcim vam da ce proci mnogo,
mnogo vremena pre nego sto na naidjete na briljantnije delo"
Roberte, ulepšao si mi dan![]()
Mene inače, zbog ličnog iskustva, zanima "izbeglička književnost", nevezano samo za naš prostor, nego kao svetski fenomen. Amos Oz je dao, pre nekog vremena intervju kulturnoj redakciji RTS. Izuzetan intervju. Duhovitost protkana nostalgijom i melanholijom.
U poslednjih par godina objavljeno je više knjiga koje se bave izbegličkom tematikom. Najpoznatija su dela Mirka Demića "Molski akordi" i "Priručnik za upotrebu izb(j)lica" (za ovaj zadnji naslov nisam baš siguran), ali ima i dela nepoznatih (u književnom svetu) autora, koja su izdala različita zavičajna udruženja, neke kuturne organizacije ili Udruženje Srba iz Hrvatske, Zora itd
Hvala na preporuci![]()
Demić je napisao više knjiga na osnovu svog izbjegličko/manjinskog iskustva. Čitao sam Molske akorde i bila mi je pomalo dosadna, i pored nekih vrlo uspjelih dijelova. Baš iz ličnih razloga, meni je teško čitati takvu literaturu, ali njega sam čitao po zemljačkoj liniji. Sjećam se tog kruga oko Demića, još dok nisu postali izbjeglice. On i Nebojša Devetak su bili pristojni ljudi, a ostatak ekipe uglavnom su činili netalentovani vinjak-pjesnici.
@Velebitdrema, robert v.
Momci, takve materijale razmjenjujte privatnom poštom.

I ja sam danas završila Ostera, trebalo bi da vratim te knjige u biblioteku, pa možda i ja uzmem Bernharda, ako ima šta. On je čovek ko stvoren za moju tašnu...Procitala sam ``Nevidljivog`` i ``lezi`` mi Pol Oster. Plasila sam se da ga necu razumeti. I nisam ga mrljavila, bas te tera da ga citas da vidis sta je dalje bilo. A to mi se dopada. Ne dozvoljava ti da stanes dok ne zaklopis knjigu.
Sad moram nekako da dodjem do Bernharda da vidim da li cu se i sa njim sloziti. Samo ne znam koji mu je roman najbolji ``za upoznavanje``.

)