Vatreni Kamen
Domaćin
- Poruka
- 4.181
Zavera budala - Dzon Kenedi Tul / A Confederacy of Dunces ,negde sam na polovini,po meni divna!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam se jako smorila, nisam procitala 100 sebi zadatih knjiga, svega 66.
I sumnjam da cu preci 70.
Do kraja godine se nadam da cu zavrsiti ove dve koje su mi na citanju, Prasko Groblje i Melanholija otpora i nadam se jos jednu makar.

Ja pojma nemam. Eto, nije mi palo na pamet da brojim. Čitam i po nekoliko knjiga paralelno, uzimam šta mi paše tog trenutka, i tako.
 Ja pojma nemam. Eto, nije mi palo na pamet da brojim. Čitam i po nekoliko knjiga paralelno, uzimam šta mi paše tog trenutka, i tako.

Kad vas ne mrzi da brojite...

Dovršio Stari Zavet. Nek se vernici ne uvrede, ali po današnjim merilima Bog je bio težak ratni zločinac.
Imam Goodreads da broji umesto mene i da mi kaze da sam procitala 66 od zacrtanih 100 knjiga i da me upozori da sam toliko procenata u zaostatku
Dovršio Stari Zavet. Nek se vernici ne uvrede, ali po današnjim merilima Bog je bio težak ratni zločinac.
 Ne možeš da posmatraš Stari zavet na taj način jer je samo vreme tada bilo drukčije, to je ultimativno patrijarhalni period. Ipak, kad uporediš sa današnjicom, gotovo sve je isto, imaš ubijanja, silovanja, prevare itd.
 Ne možeš da posmatraš Stari zavet na taj način jer je samo vreme tada bilo drukčije, to je ultimativno patrijarhalni period. Ipak, kad uporediš sa današnjicom, gotovo sve je isto, imaš ubijanja, silovanja, prevare itd. (znam da je Kventin oduševljen mojim metodama izbora pisaca) i sad samo treba da poseduje neki književni kvalitet.
(znam da je Kventin oduševljen mojim metodama izbora pisaca) i sad samo treba da poseduje neki književni kvalitet.Pošto sam u fazi prikupljanja ideja za ćitanje u 2014. godini, a nahvalili ste mi Peljevina koga sam ubacio na listu, sad me interesuje da li je neko čitao nešto od Kecmanovića. Prošao je moju proveru ideološke podobnosti(znam da je Kventin oduševljen mojim metodama izbora pisaca) i sad samo treba da poseduje neki književni kvalitet.
Vidim, konkuriše i za neke nagrade za romane prevedene na engleski jezik...
znam da je dobio neku nagradu, ali nije NIN-ova
Pročitala sam od njega Sibir, Top je bio vreo i Feliks. Najbolji mu je Top... Nisu mu loše knjige, mada imam neke primedbePošto sam u fazi prikupljanja ideja za ćitanje u 2014. godini, a nahvalili ste mi Peljevina koga sam ubacio na listu, sad me interesuje da li je neko čitao nešto od Kecmanovića. Prošao je moju proveru ideološke podobnosti(znam da je Kventin oduševljen mojim metodama izbora pisaca) i sad samo treba da poseduje neki književni kvalitet.
Vidim, konkuriše i za neke nagrade za romane prevedene na engleski jezik...

Koliko sam uspela da primetim nije baš da su nam ukusi identični.
 Koliko sam uspela da primetim nije baš da su nam ukusi identični.

Kad vas ne mrzi da brojite...

Dođe mi da joj se ponovo vratim, ali nema vremena
 Dođe mi da joj se ponovo vratim, ali nema vremena 
Kupio Top je bio vreo - to mu je najhvaljenija knjiga - ali je nisam još pročitao. Kažu da je knjiga kontroverzna itd, ali, pošto je pisac prošao tvoju provjeru ideološke podobnosti, vjerovatno će ti biti OK.
Zanimljivo da je Miljenko Jergović napisao da je uzeo tu knjigu da čita sa silnom željom da mu se ne dopadne, ali da je na kraju morao priznati da je to dobar roman.
Dobro, to oko ideološke provere, ja malo karikiram, ali stvarno nemam živaca da čitam autošovinističke pisce, koji su mahom i jadnog literalnog kvaliteta. Pročitaću taj Top. Ima zanimljiv naslov.
Ja generalno baš ne uživam u knjigama koje se diretno bave nama, našom politikom, nedavnom istorijom itd. Više volim da čitam o prostorima i vremenima koja nemaju veze s nama. Čist eskapizam.