quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.072
Prijatelji, imate pdf Štampa koji odnedavno moderiše vaš omiljeni moderator na Krstarici, pa tamo možete razgovarati o Blicu i Novostima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Pa skoro se mogao dobiti Dnevnik o Čarnojeviću uz Novosti, džaba bukvalno![]()
Uz Blic zapravo..![]()
Пролазим ја поред једног чиче што продаје старе књиге. Кад, запазим, а он продаје књиге из Блица по 50 динара.A, ma otkud znam, meni ćale daje svaki dan ponešto odatle xD

Је л' тако, Радо?

Пролазим ја поред једног чиче што продаје старе књиге. Кад, запазим, а он продаје књиге из Блица по 50 динара.
Е сад, нека ми модератор(ка) математичар(ка) израчуна колико кошта само Блиц, ако је са књигом 35 дин. а књига без блица 50 дин. Па то испаде негативно?! Блиц је, значи, минус 15 динара - негативна вредност!Је л' тако, Радо?

Taj mora da mnogo dobro vidi. Ja sam pokupovala te knjige, ali sam užasnuta kako su sitna slova.Eto baš sinoć sam video da neko čita Dnevnik o Čarnojeviću u autobusu
Ma, da im nije isplativo, ne bi ni prodavali...
Taj mora da mnogo dobro vidi. Ja sam pokupovala te knjige, ali sam užasnuta kako su sitna slova.
Znam to... Ono kad grize savestIzgubljen u samoposluzi - Svetislav Basara
Nisam mogao da se suzdržim sinoć u biblioteci iako ne bih smeo da sada čitam nešto obimnije van literature za faks, ali nadam se da ću brzo progutati ovih 400+ stranica. Ipak je tu Basara najbolji, u svojim pripovetkama. Već postoje u zbirci neke priče koje sam već ranije čitao, na primer istoimena pripovetka, Falseland u Jerkovljevoj antologiji itd.

Ali, što je najgore - gotovo sve stižem da pročitam. Nego savest me grize jer imam kolokvijum iz španskog za par dana a bukvalno ništa ne znam. Pritom se od nas traži da pišemo sastav, radimo diktat i dva neka testa na tom kolokvijumu. Vrag me na taj jezik odveo, diavolo![]()

Mnogo mi je interesantan naslov te Basarine knjige.
Čekaj, bre, Direkt, ti si prva godina faksa, kako to sve. Španski se nekad na faksu učio od početka, nije se nastavljao kao engleski, francuski, nemački i ruski. A posle jednog semestra (nepunog) kako pišete sastav?

A još sam uzeo ruski kao drugi izborni, iako je podnošljiviji ni njega baš najbolje ne znam. Nisam engleski uzeo jer se termin poklapa sa okupljanjem jednog književnog društva, radi čega sam se žrtvovao 
Mnogo mi je interesantan naslov te Basarine knjige. Mnogo sam ga čitala nekad, ali me je Uspon i pad Parkinsonove bolesti toliko smorio, da me sad strah da ga opet uzmem. Jesu li priče zaista iz samoposluge?
Divnoća.