Likova carske porodice. Njihovo psihicko stanje u momentima zatocenistva pa do samog cina ubistva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Likova carske porodice. Njihovo psihicko stanje u momentima zatocenistva pa do samog cina ubistva.
Pisac je sigurno dao sebi slobodu da to opise, zato i sluze romani, da ne bude kao lekcija iz istorije, nego i malo improvizacije. a i ne vjerujem da su se puno razlikovale njihove misli prije smrti, od bilo koga drugog ko se nalazio u takvoj situaciji. Nije bilo na CNN ni to kako je npr. papa Aleksandar Bordzija bludnicio sa cerkom, kurvama, njegov sin sa rodjenom sestrom i sl., pa eto pisci su se potrudili da nam opisu kako je sve to moglo da se odigra.![]()
Ja samo nisam razumela ko je knjizevnik, autor tog romana.
Brus Fejler - Tragom Biblije, zemaljsko putovanje kroz pet knjiga Mojsijevih. Tek sam je počeo čitati.

Evo knjige i autora
http://www.vulkani.rs/465bb318-ec93-438b-a98f-52664bfb07a2/POSLEDNJI-RUSKI-CAR-.aspx#.Ul1CsFNrTzo
- - - - - - - - - -
Imam tu knjigu, pa javi utiske, baš me zanima.![]()
A da li postoji nesto sto ti nisi znala u vezi Romanova?
Ima silnih dokumentarnih filmova, pisanih dokumenata, pa i igranih filmova, ja zaista ne razumem sat u knjigama moze novo da se procita.
Meni je mnogo inteeresantnija istorija nasih krajeva, narocito bezanije 1941 , pojma nemam zasto bi me nemacki ili japanski car,
ili ruski zanimao.
Dobro znaš da me istorija ič ne zanima, ni naša a kamo li tuđa.Milion puta sam se izjasnila da istorija ne treba da se saznaje iz romana već udžbenika i enciklopedija. Dakle, ovo o Romanovima bi mi, cenim, bilo zanimljivo isključivo iz razloga što o njima nemam nikakvo ili veoma slabo predznanje. Posebno mi je smorno kad pojedinci počnu da upoređuju roman sa stvarnim činjenicama. Pa, koji su ga onda mandrak čitali...
Pobrkala si. Afrikanac je manje od sto strana.Kad sam kod njega, čini mi se da je ovo Kleziova autobiografija (pod uslovom da mu je otac crnac, Quentine, pomozi mi, ne razumem baš engleski a na srpskom ne piše
). A možda do kraja i saznam...
![]()

Sad ću da počnem izpočetka. 
Да није била нека прослава, сркнула шљивовицу па заспала?Dremala sam jutros u busu dok sam čitala, pa sam ne znam zašto shvatila da je crnac...![]()
Imenjak – Đampa Lahiri, Politika 290 str. 9/10
Ova knjiga mi je savršeno prijala. Ono… prava knjiga u pravom trenutku.
Indijska emigrantska porodica u Americi, njihova vezanost za Indiju, indijsku tradiciju i kulturu, i uklapanje i neuklapanje u novu, drugačiju sredinu.
To je piščev otac koji je radio kao lekar u Africi.
Kad neko proživi svoj životni vek u tuđini, počne tako i da se ponaša...''Ženska literatura''Manuel Puig, Andjeoski pubis
Neverovatno zanimljiva knjiga. Radi se o dve zene koje nemaju niceg zajednickog izuzev da su zene, nikada se njihovi putevi i zivoti ne ukrstaju.
Cak su i dijalozi koje te zene vode savrseno drugacji, jedna je zena obicna, srednja klasa drustva, druga je lepotica, holivudska zvezda.
Tema su macho muskarci, ali je tema i diktatura ( Argentina) pa tako sto je za drustvo diktatura, za zene je diktatura tih macho muskaraca.
Neverovatno je kako autor razume zensku dusu pa sa tim zenama saooseca, razume njihove slabosti, snove, zelje.On pise jezikom jedne zene.
Nisam jos knjigu procitala, tek sam pocela. Ovo je prva koju citam, a sigurno ne i zadnja.
Poljubac zene pauka ce me verovatno jos vise oduseviti.

Kao i Ema Bovari, Ana Karenjina, muskarci pisu o zenama. A to kao nesto novo, cudno?''Ženska literatura''![]()