Direkt
Elita
- Poruka
- 17.569
A posle toga sa Ekovim Praškim grobljem.
Ovo mi se svidelo, ujedno i prvi susret sa piscem
Prvenstveno zbog ambijenta, stila pisanja, mada treba da se pročita dobar deo knjige da bi se ukapiralo kako ona sama funkcioniše Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A posle toga sa Ekovim Praškim grobljem.
Prvenstveno zbog ambijenta, stila pisanja, mada treba da se pročita dobar deo knjige da bi se ukapiralo kako ona sama funkcioniše Ако ти није задовољство да читаш Хесиода и Есхила, онда си промашио факултет!Vladimir Pištalo - Manifesti
Iako bi trebalo da čitam Hesioda i Eshila, moram i nešto sa strane, da sam ne zastranimZa sad deluje zanimljivo, samo se i dalje pitam šta kog vraga je ideja knjige... Nema fabule, nema određenih likova. Parodija zasigurno, samo pitanje je, čega sve
![]()
Ако ти није задовољство да читаш Хесиода и Есхила, онда си промашио факултет!
Ko reče da mi nije zadovoljstvo? Nego nisam ni krenuo, nije mi toliko hitno ali trebalo bi polako da krenem.

Ne zam kako je kod tebe sa Shekspirom, ali sam ja namrzla Getea za ceo zivot ( Shilera nikada i nisam moga da volim) jer samMa dobro, uvijek je veće zadovoljstvo kad se čita nešto što nije za školu. To je normalno.

Čitam Anastaziju (Romanovu) i ne sećam se da sam skoro nešto ovako brzo pročitala. Naime, pročitala sam sinoć 3/5 (ima 300 strana), a večeras ću, nadam se, da je završim. Iako piše da je istorijski roman, nisam baš sigurna u autentičnost, jer se Romanovima nisam bavila. Možda će biti dobro da odmah nastavim sa Poslednjim ruskim carem. Verovatno i tamo ima nešto.
Ne zam kako je kod tebe sa Shekspirom, ali sam ja namrzla Getea za ceo zivot ( Shilera nikada i nisam moga da volim) jer sam
bila prinudjena da ga studiram sa svojih 20 godina zivota kada su me recimo zanimali Shopenhaueri.![]()
Eto, takve knjige volimZoran Ferić: Kalendar Maja
http://dnevnikcitanja.blogspot.com/2013/10/zoran-feric-kalendar-maja.html

Čitao sam Kafkin Dnevnik više puta i nije mi jasno kako je on mogao da nalazi Getea toliko kvalitetnim...Nemoguće je on toliko različit o d Getea i po načinu pisanja i po životnom stavu uopšte njega obožava i stalno piše o njemu...Ne zam kako je kod tebe sa Shekspirom, ali sam ja namrzla Getea za ceo zivot ( Shilera nikada i nisam moga da volim) jer sam
bila prinudjena da ga studiram sa svojih 20 godina zivota kada su me recimo zanimali Shopenhaueri.![]()
Ja Goxy taj Dnevnik nisam citala, a zaista sada prvi put od tebe cujem da je Kafka uopste i pominjao Getea.Čitao sam Kafkin Dnevnik više puta i nije mi jasno kako je on mogao da nalazi Getea toliko kvalitetnim...Nemoguće je on toliko različit o d Getea i po načinu pisanja i po životnom stavu uopšte njega obožava i stalno piše o njemu...
Baš je dosta pisao o njemu...Gotovo kao o uzoru...

Lelelele, aj cu ga izbegavamTreba naći rečenicu gde Rayela ne pominje Mana![]()

Nedavno sam ga izvukla, s nekim sam se ovde dogovarala da čitamo, a kad nešto ostavim da znam gde je, obavezno bude suprotno. 
Eto meni zanimacije za sutra... Nema ni 100 strana.Poslednjeg ruskog cara, OBAVEZNO procitaj. Davno sam je citao, ali su mi neke scene ostale vrlo upecatiljive. Psihologija likova je odlicno opisana.![]()