Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Buduci ministar kulture (Tasovac):

Ivan Tasovac: Prihvatam ulogu Foresta Gampa srpske kulture

"Kada pročitate šta su naši skupštinski poslanici u anketama označavali kao najvažnije kulturne događaje godine koja je iza nas, jasno je da će se pre pobratimiti Kolašin i Jagodina, kao prvi gradići u kojima će se mirno i uz veliku podršku gradonačelnika održati gej parade, nego što će oni shvatiti razliku između kulture i zabave".
Pa i Forest Gamp je šund. Znači šundom protiv šunda.

Mada, čini mi se da je Tasovac negde izjavio da ne konzumira koka kolu, iz kulturoloških razloga, što je velika stvar...

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da je FG šund...:neutral: Pre bih rekao da je to posmatranje života sa nadrealne, smešnije strane...Problem sa mnogima u bivšim komunističkim zemljama je što su previše ozbiljni, namršteni, to je ranije bio standard ponašanja:hahaha:
kim_jong_il_surlypuppet.jpg

Potrazi moje lice, Dzon Apdejk

Sramim se priznati, ali ovo je prva knjiga ovog autora koju citam. Njegova valjda i zadnja;)
Jedna mlada zena intervjuise staru zenu, slikarku i ceo intervju se vrti oko njenih brakova i seksom sa
poznatim slikarima pri cemu mladu zenu jako zanimaju sve poze i utisci oko seksa, a stara zena
pokusava da izbegne detalje. Mora da je autor bio u teskom klimaksu kada je ovako detaljno
opisivao seks. Inace je roman prilicno komplikovan jer opisuje u detalje modernu umetnost,
pominju se tu i Dali, Pikaso, Miro,Kandinski, Pegi Gugenhajm, pariski levicari, njujorski desnicari,
Belorusi i Rusi Crveni, Breht, Sartr i desetak drugih poznatih slikara, knjizevnika, filozofa.

Ne znam koliko bi roman zanimljiv jednom citaocu muskog pola, a koga slikarstvo ne zanima:D

Apdajk se radi na studijama, postoji čak i "John Updike Society" u Americi čiji je jedan od osnivajućih članova profesorka moje katedre :lol:
Imam "Parove" Apdajkove ovde, al to mi je fazon sto pedeseto na čekanju, teško da ću ga skoro čitati :lol:

Ja cu ga bogami citati. Bas mi je ova knjiga otvorila apetit. Mozda sam ulovila i najkomplikovaniju, ali je zenska knjiga ( Rado, lep pozdrav:)),
a i zivot tih svih ikona slikarstva, a koji su emigrirali iz Pariza 1940 u Njujork, jako je zanimljiv.

Potrazi moje lice, Dzon Apdejk

Sramim se priznati, ali ovo je prva knjiga ovog autora koju citam. Njegova valjda i zadnja;)

Ja cu ga bogami citati. Bas mi je ova knjiga otvorila apetit. Mozda sam ulovila i najkomplikovaniju, ali je zenska knjiga ( Rado, lep pozdrav:)),
a i zivot tih svih ikona slikarstva, a koji su emigrirali iz Pariza 1940 u Njujork, jako je zanimljiv.

Posle tvoje prve poruke, htedoh da te upitam u kakvom li si ti postklimaksu, kad te ne zanima seks. Ja sam u klimaksu, i baš me zanima.:lol: Onda me prozivaš i hoćeš još...:rotf:
Ni ja ga nisam čitala, ali, za početak, imam ga dosta.:)
Imam:

Potraži moje lice,
Parovi,
Beži, zeko, beži,
Rodžerova verzija,
S.
Moguće da imam još neku, nemam pojma, ove su mi u vidnom polju.:lol:

Ako si voljna, izaberi nešto da čitamo za klub...;)

Posle tvoje prve poruke, htedoh da te upitam u kakvom li si ti postklimaksu, kad te ne zanima seks. Ja sam u klimaksu, i baš me zanima.:lol: Onda me prozivaš i hoćeš još...:rotf:
Imam:

Potraži moje lice,
Parovi,
Beži, zeko, beži,
Rodžerova verzija,
S.

Da, super ideja za klub.
Pitacemo Quentiina da nam neku preporuci, mozda ga tako nateramo i da cita s nama.
Seks me naravno zanima.:D
Ja sam ljubopitljiva po prirodi.

Imam:

Potraži moje lice,
Parovi,
Beži, zeko, beži,
Rodžerova verzija,
S.

Da, super ideja za klub.
Pitacemo Quentiina da nam neku preporuci, mozda ga tako nateramo i da cita s nama.
Seks me naravno zanima.:D
Ja sam ljubopitljiva po prirodi.

Slažem se. Posle Kaputta.;)

I posle Kuge. Vidim da ti se Kuga dopala .Genijalnih misli ima u knjizi.
Dopace ti se i Kaputt.

Apdajk...

Čitao sam Beži, Zeko, beži i dopala mi se knjiga. Rado bih uzeo nastavak te serije o Zeki. Sljedeća je Rabitt Redux (ne znam kako su naši to preveli).
Pročitao sam i Brazil, veoma neuspješan pokušaj magičnog realizma i Villages, slabo zapaženi i kod nas neprevedeni roman koji je, kako mi se čini, tipičan za Apdajka (znači, mnogo seksa, preljubništava i svega ostalog što vole izvjesne dame u najboljim godinama).

Pošto pretpostavljam da nećete da čitate drugi dio serijali o Zeki bez da ste pročitali prvi, predlažem Parove. Prihvatio bih i nešto drugo, ali nemam mnogo njegovih knjiga, čak ni u el. formatima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back