quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.071
ma da al bih ja kupio samo iz te edicije, ove ostale ne bih![]()
Od probirača nema ... znaš već čega.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma da al bih ja kupio samo iz te edicije, ove ostale ne bih![]()
Ta edicija jeste skupa, ali Školice postoji i u jeftinijim izdanjima. Ja imam od izdavača No Limit Books iz Beograda. Vidim da se ove godine pojavilo i neko crnogorsko izdanje.
Da, to je to. Ja sam je platila duplo.Mislim da je na Sajmu bila 600, znam neke ljude koji su je tada kupili za toliko ( ovo izdanje)
![]()

Ako je to Slepilo koje sam ja čitala, knjiga je fenomenalna. Uz nju sam zavolela Saramaga.Posle puno preporuka,danas sam konačno dobila:
Ogled o slepoći - Jose Saramago
Videću u toku večeri kad predjem prve stranice!

I ja sam razumela da je ta knjiga.Ako je to Slepilo koje sam ja čitala, knjiga je fenomenalna. Uz nju sam zavolela Saramaga.![]()

I meni se svidelo Slepilo, ili kako god da se već zove,
toliko da se nisam usudila da čitam išta više od Saramaga da ne pokvarim utisak.
Ako neko ima neku preporuku u vezi sa tim...![]()

Ja imam Sva imena ( a imam jos jednu, al ne znam bas tacno koja je jer sam je zapakovalaI meni se svidelo Slepilo, ili kako god da se već zove,
toliko da se nisam usudila da čitam išta više od Saramaga da ne pokvarim utisak.
Ako neko ima neku preporuku u vezi sa tim...![]()

quo vaids mi se ne svidja.Preporucite mi nekog poljaka a da nije Henrik Sjenkjevicquo vaids mi se ne svidja.
Pa kad čovek ne voli Sjenkeviča...Prije desetak godina sam mnogo citao Poljake. Sve klasika: Boleslav Prus, Jaroslav Ivaskjevic, Marija Dombrovska, Jezi Kosinski, Stefan Zeromski, Vitold Gombrovic...
Zasto si se ogranicio samo na Quo vadis kada je Sjenkjevic u pitanju? Ima on mnogo toga. Na primjer, odlicna je njegova epska trilogija Ognjem i macem, Potop i Pan Volodijovski. Nedavno sam procitao njegove price o poljskoj emigraciji u Americi u drugoj polovini XIX vijeka. Mracne i dobre price.

Preporucite mi nekog poljaka a da nije Henrik Sjenkjevicquo vaids mi se ne svidja.

Od Poljaka sam čitala samo Gombroviča , Ferdidurke. Meni se svidela.Monti Pajtonovska satira za one strpljive i sklone ' WTF did I just read' knjigama. Slapstick humor,provokacija i na momente totalni nonsens.
pa sad ako si sklon takvim knjigama
Mogm jedno odlomče iz knjige, moje omiljenou da prekuca

Geijalno, a i istinito. I ja sam u gimnaziji imala jednu zamlatu od profesora ( srpskog), a koga je zanimala samo poezija.
I sam je pisao pesme, izdavao neke knjizice, mucio nas s tom poezijom do zla boga. Medjutim, mi nismo bili hrabri kao
GalkijevicCutali smo i mrzeli smo poeziju.
![]()

Geijalno, a i istinito. I ja sam u gimnaziji imala jednu zamlatu od profesora ( srpskog), a koga je zanimala samo poezija.
I sam je pisao pesme, izdavao neke knjizice, mucio nas s tom poezijom do zla boga. Medjutim, mi nismo bili hrabri kao
GalkijevicCutali smo i mrzeli smo poeziju.
![]()
Pored njega sam zamrzela poeziju.
Preporucite mi nekog poljaka a da nije Henrik Sjenkjevicquo vaids mi se ne svidja.