dju_bre
Ističe se
- Poruka
- 2.582
I meni![]()
Ja se ne sećam da smo radili to u srednjoj. Mislim, možda i jesmo, ali ja nisam bila na tim časovima

Meni je Filip bio skroz kul na faksu. Ja baš volim Krležu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I meni![]()

Ja se ne sećam da smo radili to u srednjoj. Mislim, možda i jesmo, ali ja nisam bila na tim časovima
Ja sam volela njegove Glembajeve, ali FilipaJa se ne sećam da smo radili to u srednjoj. Mislim, možda i jesmo, ali ja nisam bila na tim časovima
.gif)

Uzmi Smrt u Veneciji i (ili) Tonio Kreger. Lota u Vajmaru je valjda jedina njegova knjiga koju nisam citala, nekako me opasno podseca na Getea![]()
Proterivanje bi mu bila verovatno nagrada.
Citala sam da mu je neku dramu on licno zabranio, dok mu je drugu on licno vratio na repertoar.
Igrao se ljudskim sudbinama i zivotima![]()

Da je vec nisam procitala, ne bih je bogme sad ni prstom taklaA čuj ovu zanimljivost. Svaka ekranizacija Majstora i Margarite je praćena nekom lošom srećom. Glumcima, rediteljima i svim ostalima koji su imali veze sa filmovima ili serijom, dešavao se ubrzo nakon toga neki maler. Saobraćajne nesreće, razvodi, bolesti, iznenadne smrti.![]()

Ja je čitam bar jednom u dve godine, izgleda da podsvesno ne dam maleru da me napusti.Da je vec nisam procitala, ne bih je bogme sad ni prstom takla![]()

Meni je Njegos bio strava i uzas.

Ja je čitam bar jednom u dve godine, izgleda da podsvesno nedam maleru da me napusti.
Inače, da napomenem, serija, ova poslednja od deset epizoda od pre par godina, odlična je. Malo mi je glumac koji igra Majstora neuverljiv, ali sve ostalo je perfektno. Baš su bili detaljni, lepo su napravili deset epizoda od po sat vremena, nisu skarabudžili u jedan film.
Po svemu sudeći, i neću...Mi smo u prvom razredu analizirali kompletan Gorski vjenac na časovima. Silne delove nas je terala da učimo napamet.![]()
? Ja još nisam naišao na nekog(Ril Lajf) kome se ova knjiga svidela, ali meni jeste. Mračan ton knjige je baš prijao, onako savršeno uklopljen u prokletu atmosferu prošlogodišnjeg februara, sneg i led 
Gde li ja živim, kad nisam ni čitala ni gledala Majstora...Po svemu sudeći, i neću...

A niko ne spomenu Crnjanskog i Seobe? Ja još nisam naišao na nekog(Ril Lajf) kome se ova knjiga svidela, ali meni jeste. Mračan ton knjige je baš prijao, onako savršeno uklopljen u prokletu atmosferu prošlogodišnjeg februara, sneg i led
![]()

A niko ne spomenu Crnjanskog i Seobe? Ja još nisam naišao na nekog(Ril Lajf) kome se ova knjiga svidela, ali meni jeste. Mračan ton knjige je baš prijao, onako savršeno uklopljen u prokletu atmosferu prošlogodišnjeg februara, sneg i led
![]()
Problem sa srednjoškolskom lektirom je što je složena antologijski - zastupljene su cijenjene i reprezentativne knjige poznatih pisaca. Niko ne razmišlja o tome koliko to nekome od 16 ili 17 godina može biti interesantno. Ja bih sastavio spisak od sto knjiga od kojih u školskoj godini mora da se pročita, recimo, osam, i onda da dijete nešto napiše o nekoj knjizi, da je predstavi ostalima u razredu itd. Ja lektiru ne bih toliko vezao za program književnosti, neka na času čitaju izabrane odlomke, kratke priče, poeziju, bave se teorijom... Lektira bi trebalo da je neka vrsta odmora, a zapravo da se djeci da prilika da zavole čitanje. Naravno, knjige na tom spisku trebaju biti dobre, ali ne nužno neki umjetnički vrhunci.

MeniO, Rado, moraš to pročitati, to je jedna od onih najboljih knjiga ikada. Po mom mišljenju
seriju ne vredi gledati, ako nisi čitala knjigu.
Znaš kako, ja baš volim fantastiku, mislim da ima potencijal da prikaže simbolički veliki spektar ideja. U tom smisllu, Bulgakov je bogotac.
E, sad... nekome to, prosto, ne leži.

E ovo mi nije na spisku, a biceMeni je tako u pravom momentu, u kolebanju vremena između jeseni i zime, Roman o Londonu pomerio svet. I dalje me prati emocija te knjige. To je najlepša i najemotivnija knjiga koju sam ikad pročitala. I meni najdraža od Crnjanskog.![]()
Gde li ja živim, kad nisam ni čitala ni gledala Majstora...Po svemu sudeći, i neću...

Ja nisam nikad procitala Sliku Dorijana Greja Vajldovu recimo...a imam kuci tri primerka. Dva na srpskom i na engleskom jedan. Otpremam se non stop a nikako![]()
Problem sa srednjoškolskom lektirom je što je složena antologijski - zastupljene su cijenjene i reprezentativne knjige poznatih pisaca. Niko ne razmišlja o tome koliko to nekome od 16 ili 17 godina može biti interesantno. Ja bih sastavio spisak od sto knjiga od kojih u školskoj godini mora da se pročita, recimo, osam, i onda da dijete nešto napiše o nekoj knjizi, da je predstavi ostalima u razredu itd. Ja lektiru ne bih toliko vezao za program književnosti, neka na času čitaju izabrane odlomke, kratke priče, poeziju, bave se teorijom... Lektira bi trebalo da je neka vrsta odmora, a zapravo da se djeci da prilika da zavole čitanje. Naravno, knjige na tom spisku trebaju biti dobre, ali ne nužno neki umjetnički vrhunci.