Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali da kritikuješ, i umeš i možeš. To smo apsolvirali.;)

Ne znam koga plagira, možda zato što sam malo u životu pročitala. Veronika je meni bila ok, kao i Brida. Druge ne pamtim. Petu goru imam, trabalo bi da pročitam jer je navodno o Sv. Iliji, ali ne postiZAVAM.:lol:

Ma ja sam niko i nista spram onih genijalnih kriticira koju nisu nijednu knjigu procitali, ali zato pisu kritike za raspemicavanje pa i citiranje.

Pokusala sam stvarno da ga citam ( i to bez ikakvih predrasuda) ali mi tu nista nije bilo jasno, a narocito ne njegov motiv i zelja da se bakce
sa nekim temama koje su prezvakane 1000 puta.

Nego cekaj da ti ja citiram intervju sa Basarom u vezi knjige koju si citala.:D

Ne znam koga plagira, možda zato što sam malo u životu pročitala. Veronika je meni bila ok, kao i Brida. Druge ne pamtim. Petu goru imam, trabalo bi da pročitam jer je navodno o Sv. Iliji, ali ne postiZAVAM.:lol:

Santiago de Compostela je tema, motiv koji je opisan u zaista hiljadu raznoraznih romana, a vidi cuda on ga danas uzima kao motiv i raspreda o svom putu
misionara,vernika,posmatraca, reportera, ali tu je sve vec odavno i zapisano, receno , tako da ja ne razumem zasto se on hvata tih tema.

Neko spomenu Basaru... Danas baš pročitah neki intervju sa njim. Čovek je 'ladno kreacionista. Kao: treba i evolucija i kreacionizam da se uvrste u školski program, pa ko šta voli.
Nisam do sad ništa od Basare čitao, ali posle ovog i neću. Matori je pao na testu bazičnog obrazovanja (a bogami i inteligencije). Šta onda da očekujem?

Sad otvorim forum da napišem to za Basaru i kreacionizam.
I to je još podržavao onu Šešeljevu, ili čiju li, ministarku Čolić. Da je samo pisac, pa da tako nešto i progutam, ali on je sad više društveni kritičar, i to se još smatra liberalnim i progresivnim, a tako nešto kaže.
I još je u razgovoru upotrijebio odvratni fensi kalk sa engleskog "na dnevnoj bazi".

A dvije stvari koje mi pritisak podižu iznad svake prihvatljive granice su Koeljo i kreacionizam.

Poslednja izmena:
I to je još podržavao onu Šešeljevu, ili čiju li, ministarku Čolić. Da je samo pisac, pa da tako nešto i progutam, ali on je sad više društveni kritičar, i to se još smatra liberalnim i progresivnim, a tako nešto kaže.
I još je u razgovoru upotrijebio odvratni fensi kalk sa engleskog "na dnevnoj bazi".

A dvije stvari koje mi pritisak podižu iznad svake prihvatljive granice su Koeljo i kreacionizam.

Da, i ja se zanesvestih kada procitah to za Darvina i ministarku.

Al mi se dopala njegova prica oko Andricgrada pa cu zato pazariti knjigu,.
Citala sam Famu o biciklistima, nije mi nesto iz srca i devojacke duse ispala, ali mi je iak drag.
Zbog njega i njegove kolumne i kupujem uvek Danas ( kad sam u Srbiji).

Dugo te nema...

Evo me. Zacitala sam se u Bibliju.

Neko spomenu Basaru... Danas baš pročitah neki intervju sa njim. Čovek je 'ladno kreacionista. Kao: treba i evolucija i kreacionizam da se uvrste u školski program, pa ko šta voli.
Nisam do sad ništa od Basare čitao, ali posle ovog i neću. Matori je pao na testu bazičnog obrazovanja (a bogami i inteligencije). Šta onda da očekujem?

Tebe cu upozoriti, posto si mi drag, a videla sam da si inteligentan. Ne diraj mi kreacionizam!

Da, i ja se zanesvestih kada procitah to za Darvina i ministarku.

Al mi se dopala njegova prica oko Andricgrada pa cu zato pazariti knjigu,.
Citala sam Famu o biciklistima, nije mi nesto iz srca i devojacke duse ispala, ali mi je iak drag.
Zbog njega i njegove kolumne i kupujem uvek Danas ( kad sam u Srbiji).

Vidim da se ovde pokrenulo pitanje Basarinog evolucionizma i kreacionizma. Ja sam trenutno igracica. Igram uz sve vrste muzike. Kada me neko pita, koju muziku slusam, ja mu kazem narodnu novokomponovanu muziku. Ipak, ja slusam i pop muziku i haus i hevi metal i turbo folk, mada kada kazem narodnu novokomponovanu mislim i na turbo folk. A, kada pitate nekog ko slusa metal ili rok, on samo slusa metal ili rok. I tako JA, koju odmah smatraju ti rokeri ogranicenom, ispadnem sira, nego oni. Bas cudno?! Ja cu poigrati i uz Davida Getu i uz Hanku Paldum i uz Dzoganija, ali i uz Kvin i Bitlse i Rolingstone i Aerosmit. Bas interesantno. Tako sam primetila da ljudi vole i da se petljaju u stvaranje sveta, koji je Bog napravio. Da, zamislite, On je za sest dana napravio i more, i zemlju, i biljke, i zivotinje, ali i nas same coveka i zenu. Mada sam ja, ipak, devojka jos uvek. Nekada se osetim i kao mala tinejdjerka, ali sam pre svega zadovoljna jer sam ziva. Carls Darvin je tokom 19. veka putovao na nekom brodu sirom sveta. Kada ja putujem negde i kada mi neko plati to putovanje, kazu da sam sponzorusa, jer radim iz svog interesa, a kada je Carls Darvin putovao o tudjem trosku, postao je popularan. Ja bih pre rekla da je on neka vrsta sponzoruse. Tako je on obisao svet, naleteo na neke zivotinje, posebno se odusevio Galapagos ostrvima, na kojim verujte mi nema nista zanimljivo. Nema kafica, hoteli su jadni, nema nikakvih Modernih proizvoda, nema vozila, nema struje. Ljudi, tamo je katastrofa. Tamo dolaze ljudi iz celog sveta da bi smarali one velike debele i jadne kornjace. Zive dvesta godina, ako jos neko nastavi da ih smara ima da pocrkaju i nece doziveti trista godina. Dakle, Carls Darvin je tako razmisljao i dosao do zakljucka da su ljudi nastali od majmuna. Kako? Zasto? Kako su to ostali majmuni ostali majmuni,a nisu postali ljudi? To niko ne odgovara. Ipak, Carls Darvin nije bio glup kao danasnje neznalice. Njegova teorija, popularno nazvana evolucionizam, jer zastupa razvoj vrste, ne iskljucuje postojanje Boga, kao sto ni kreacionizam ne iskljucuje evoluciju. Na pocetku vremena ljudi su ziveli 200, 300 godina, ali sada zive manje. Pre nego sto pocnem da pljuejm nesto, dobro se informisem o tome, da ne bih lupetala gluposti, kao sto drugi vole da rade. Evolucija je napravila bum u svetu, ali smo mi svedoci u danasnjem vremenu da se u Svajcarskoj u Cernu trazi Bozija cestica. tako je zovu, jer je Bog i stvorio coveka iz praha, cestice. Stari Grci su znali za atomizam. Lajbnicova monada. Njutnova fizika je nastala da bi se opravdala religija. Na kraju, sama nauka ce utvrditi da je istina Biblije jedina i vecna. Uvek mislim da je to se jedan uzaludan posao traganje za tim bezveznim odgovorima, posto se ta pitanja, vec odgovorena u knjizi koju JA svakodnevno citam. Bibliji. Da, Biblija nam je vec sve objasnila.
Kao sto ja pustam evolucioniste da budu u zabludi, pustite i vi Basaru, da ima svoje misljenje. Ako gresi, to je njegov problem, ali niste ni vi uvek u svemu u pravu.

I malo poradite na tom aoristu, zvuci veoma glupo i izvestaceno, zato vam i skrecem paznju.

Poslednja izmena:
Највећи наш психијатар и психоаналитичар Јеротић не може се чудом начудити да неко може живот да посматра из угла еволуционизма и да неко сматра да је свет постао сам по себи.

I malo poradite na tom aoristu, zvuci veoma glupo i izvestaceno, zato vam i skrecem paznju.
Французи су толико поносни што у језику имају двадесетак времена, па можемо ваљда и ми да употребљавамо ова глаголска времена која имамо. Зашто се одмах прилепи извештачено, архаично, необично? Да ли је боље да се у свакодневном говору изражава разноврсније, или не?

Највећи наш психијатар и психоаналитичар Јеротић не може се чудом начудити да неко може живот да посматра из угла еволуционизма и да неко сматра да је свет постао сам по себи.

Najveći automehaničar se slaže sa njim, mada najveći poljoprivrednik ima neke sumnje.

Французи су толико поносни што у језику имају двадесетак времена, па можемо ваљда и ми да употребљавамо ова глаголска времена која имамо. Зашто се одмах прилепи извештачено, архаично, необично? Да ли је боље да се у свакодневном говору изражава разноврсније, или не?

To JA prilepljujem, jer je bas tako kako sam i rekla ranije. Francuzi nisu ponosni na mnogobrojna vremena i ne koriste ih tako kako ti mislis, posebno sto neka vremena koriste pre svega u govornom jeziku, a neka su rezervisana samo za pisani jezik. Ipak, tesko je porediti bogatstvo glagolskih oblika iz romanskih jezika i bogatstvo glagolskih oblika iz slovenskih jezika. Pod tim, da odmah ne bi poceo da skaces ne mislim da je neki jezik superiorniji, nego da je bogat na svoj nacin. Nemacki jezik je dobar prelazi imedju ova dva jezicka podrucja. Ja sam za raznovrsno izrazavanje i poznato je da su moje poruke (eto, da ne upotrebim rec postovi) nesto sto predstavlja uzor za mnoge i po pitanju bogatstva vokabulara (namerno nisam rekla recnika, ko zna razumece), a i po pitanju pravopisa (greske pri kucanju cemo zanemariti ;) ). Srpsk(ohrvatskobosansk)i jezik je lep na svoj nacin. Ako vec hoce neko da se ponosi tim aoristom, neka se ponosi u govoru, a ako hoce da se pravi blesav i nesto pismeniji neka koristi imperfekat, jer je to vreme za pisani jezik (ako znas sta je imperfekat ili, jos bolje, ako te aoristlije znaju).
Po mom, misljenju samo ljudi, koji imaju prazan zivot mogu da se zalepe za neku teoriju o postanku sveta. Svet postoji, nastao on Bozijom voljom ili, kako vec neko drugi zamislja. Od pocetka sveta ljudi zive i umiru - svet ostaje. Teroije prolaze - svet ostaje.

Evo me. Zacitala sam se u Bibliju.

idim da se ovde pokrenulo pitanje Basarinog evolucionizma i kreacionizma. Ja sam trenutno igracica. Igram uz sve vrste muzike. Kada me neko pita, koju muziku slusam, ja mu kazem narodnu novokomponovanu muziku. Ipak, ja slusam i po muziku i haus i hevi metal i turbo folk, mada kada kazem narodnu novokomponovanu mislim i na turbo folk. A, kada pitate nekog ko slusa metal ili rok, on samo slusa metal ili rok. I tako JA, koju odmah smatraju ti rokeri ogranicenom, ispadnem sira, nego oni. Bas cudno?! Ja cu poigrati i uz Davida Getu i uz Hanku Paldum i uz Dzoganija, ali i uz Kvin i Bitlse i Rolingstone i Aerosmit. Bas interesantno. Tako sam primetila da ljudi vole i da se petljaju u stvaranje sveta, koji je Bog napravio. Da, zamislite, On je za sest dana napravio i more, i zemlju, i biljke, i zivotinje, ali i nas same coveka i zenu.
[/COLOR][/B]

Dobro, a sta je radio posle? Napravio sve za 6 dana i sta je radio posle? Krpio, dopravljao, popravljao?

Veronika je odlucila da umre dodje sasvim solidna knjiga. Nije izgubljeno vreme u citanju svakako, posebno kada govorimo o periodu adolescencije jer se tada masovno po glavi vrte pitanja smisla i besmisla, zasto zivimo ukoliko na kraju sigurno umiremo, cemu sve ako ne ostaje nista...
Djavo i gospodjica Prim takodje nije losa. Vidi se uticaj Hesea ali zbilja se ne moze reci da se radi o nepismenom coveku kako ga mnogi danas tretiraju. Slicno kao i Trejsi Sevalije, prosto je moda govoriti sve najgore o njoj.

Arvena, Gospodar muva je bila jedna od top knjiga mog detinjstva. Secam se da sam ocarana filmom dobila knjigu i zavolela je jos vise nego film, ako je to ikako moguce:lol:

Ja sam okoncala zbirku prica Klinci od dva metra i...i...ne znam sta da citam:(

prosto je moda govoriti sve najgore o njoj.

U Srbiji je moda kontrirati svakome.
Mnogi mrze i Balaševića (slučajni uzorak)...njihovo pravo. Mi koji ga volimo, ne ometamo ih i ne utičemo na njihovo mišljenje. Oni gube.;)
Žive i ljudi koji ne znaju fiziku i matematiku, pa tako i mi, koji se ne razumemo preterano u književnost. Važno je da uživamo...;)

Ja se uvek obradujem kada čujem da je neko (u Srbiji) monarhista.

I ja.
Sećam se jednog sjajnog obrazloženja takvog stava koji je nedavno ponovila Eva Ras (pa sam se iznervirala): "Monarhista sam, naravno i to smatram jedinim smislenim čovekovim opredeljenjem: da bi neko mogao da me zaj... morao bi biti makar rođen kao kralj"
A ne znam šta je čudno što je Kovačević monarhista - to izbija iz svakog njegovog reda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back