wild_child
Elita
- Poruka
- 18.479
Malo nam se spoebaše citati

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Pa ne znam, ja sam uvek za eksperimentisanje sa stilovima.
Lično ne smatram da je dužnost pisca da prezentuje nešto ' kratko, jasno i precizno'. Baš to razlikuje književnost od recimo nauke.
Nisam student književnosti, pa ni umetnosti in general ali stvarno nisam čula za to pravilo da se dobar književnik od lošeg razlikuje po tome koliko pažnje čitaoci moraju da ulože u njega.
Da pričamo o filozofiji i preciznosti, složila bih se pošto se grozim onih što se gube na 10 strana uz mnogo pompeznih reči a mogli su to kazati jednostavnije i time zabetonirati u mojim očima sebe kao ljudi koji zaista razumeju materiju.
Ali ne pričamo o tome.
Uostalom, ako pričamo o gubljenju, Vonegat je mala maca naspram nekih drugih
To što ti stil ne odgovara je ok. Smatram da je diskusija oko toga da li je ovaj stil uopšteno bolji od onog itd sasvim beskorisna...to je ko diskusija o tome dal su lepše zelene ili plave oči.
Ali recimo nikako ne mogu da se složim oko nedostatka talenta.
Talenat se oslikava kroz stil i prezentaciju, kroz slikovitost, radnju, materijal koji ljudima daješ i još gomilu sitnica.

Vaistinu usisivač!
Gde su mladi, tu je i šala, al' što je mnogo - mnogo je.
Na poslednjih 5 strana se pominju pisci o kojima bih volela što šta da saznam, ali, dok preko Biblije i Medičijevih dođem do Pavelića - prispava mi se.
Eto, taj Vonegat...ništa ne ukapirah.![]()
Mene odbilo, zvuci uzasno dosadno.Joj što je ovo lep prikaz, ubedio si me da pročitam nešto od njega.![]()
Mene odbilo, zvuci uzasno dosadno.
Idem sjutra do biblioteke....možda uzmem sad tog Sol Beloua, zainteresovali ste me.
Ja sam batalio Ljiljanu i njen hrišćanski roman.
Počeo sam Beloua i roman Žrtva. Ljiljanina knjiga djeluje tragikomično u poređenju sa Belouom. Razlika je nebo i zemlja.
Ne treba mješati religiju i umjetnost.

Čitala sam samo Gejmenovu Knjigu o groblju. Simpatična knjiga za mlađe tinejdžere, mada neki energično tvrde da nije tačno da je za taj, već za sve uzraste.
Lično nisam ljubitelj naučne fantastike.
Nabrzaka se javljam..
Uzela sam ipak sledeće
Američki bogovi - Nil Gejmen
Brazil - Apdajk
Buick Rivera - Jergović
Već dugo planiram da čitam Gejmena ali nikako...Američki bogovi nisu bili moj prvi izbor ali samo sam njih našla.
Jergovića sam već počela sda čitam ali nešto mi se već s početka čini da neću uživati u knjizi.

Koje su još knjige tog pravca?
Ako mi se ne svidi Brazil onda baš nemam sreće s Apdajkom pošto mi se ni Terorista nije svideo![]()
Meni se cini da je Apdajk napisao roman ``Parovi``.
Meni su se dopali.
da objavim da sam procitala prvi dio Gozbe za vrane, a sad cu poceti drugi.Uzeo sam da citam Salu od Kundere ,a posle toga mislim da cu uzeti da citam Trenutak pravog osecaja od Handkea.
Verujem da je sigurno neko procitao ove knjige ,tako da su dobrodosli utisci i misljenja![]()
Biće od tebe nešto......Nabrzaka se javljam..
Uzela sam ipak sledeće
Američki bogovi - Nil Gejmen
Brazil - Apdajk
Buick Rivera - Jergović
Već dugo planiram da čitam Gejmena ali nikako...Američki bogovi nisu bili moj prvi izbor ali samo sam njih našla.
Jergovića sam već počela sda čitam ali nešto mi se već s početka čini da neću uživati u knjizi.
Apdajk je najbolji kad se drži američke provincije, kao u Parovima, ili u romanima o Zeki Angstromu.