quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.072
nista ne citam nit sam ista procit
glup sam ko kardan od lade ni da pisem ne znadem
Neobično nam je drago što si to s nama podijelio.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nista ne citam nit sam ista procit
glup sam ko kardan od lade ni da pisem ne znadem
Upravo ovi Stajnbekovi kratki romani i novele su mu najbolji - O miševima i ljudima, Keneri Rou, Tortilja Flet... U dužim romanima previše pada u sentimentalizam, a povremeno ima problema i da složi normalno motivisanu radnju.
Inače, ne vidim razloga da se ne čita i Stajnbek i Ficdžerald i mnogi drugi - kao da jedan pisac isključuje nekog drugog.
Inace ja nisam neki ljubitelj kratkih prica, jednostavno mi je mnogo lepsi osecaj kad zavrsim sa citanjem nekog obimnijeg i kompleksnijeg dela nego neke kratke price ili novelice ,iz istog razloga nikad nisam puno citao Cehova
@Quentin
Ipak mi je drago sto mi je neki nas prevodilac - ne secam se ko je u pitanju - razjasnio kako se cita Momovo ime, jer je original (Maugham) bas tezak i pun izazova. Mom mi odgovara, cak i ako je pogresno : )
Čekaj sad sam zbunjen. Ja nisam čuo nikakvu drugu verziju od mom (sa dugim o). Hajde malo pojasni. Nama je lektorka Engleskinja na fakultetu izgovarala mom.
Pigmalion, odavno se uz neku knjigu nisam tako nasmejala. Sad počinjem Portret umetnika u mladosti, ali imam neki čudan osećaj da mi se neće svideti Džojs.
Privodim kraju Beograd za pocetnike, saznala sam sve i svasta o Beogradu Tirketove generacije, a sledeci na spisku su Beograd za ponavljace (takodje Tirnanic) i Kako je umro Bas Celik (Prelevic).

Koje su još knjige tog pravca?
Vjerovatno najpoznatija knjiga magičnog realizma je Markesova Sto godina samoće. I dosta drugih latinoamerikanaca druge polovine 20. vijeka pripada tom pravcu.
Ja volim da citam price, njih je mozda i najteze napisati. Bar u tom smislu da mnogo toga kazes sa malo reci i na maloj 'povrsini'.

Ja volim da citam price, njih je mozda i najteze napisati. Bar u tom smislu da mnogo toga kazes sa malo reci i na maloj 'povrsini'.
Mihajlo Pantić je rekao da je korektnu kratku priču lako napisati, ali dobru, jako teško.
Mihajlo Pantić je rekao da je korektnu kratku priču lako napisati, ali dobru, jako teško.
a sta je tu dobro sta je lose ko ce reci ?
Tragom mrtve princeze od Kenize Murad ..
Ovo je priča o mojoj majci, princezi Selmi, rođenoj u jednoj palati u Istanbulu…
![]()
Retko se desi da jedna knjiga spoji srce i istoriju na jedan tako intiman naičn. Takav je slučaj s priočm princeze Selme, najromanesknijom od svih priča. Ovaj roman je pun nežnosti; čita se u jednom dahu, i otkriva nam daleke predele tokom izuzetno važnog perioda istorije Otomanskog carstva.
Drugi deo nastavak mi se nije svideo ..
Je li oznaka tvog pola ispod avatara tačna?
Da zasto
Retko se ovde viđa da muškarac kao pozitivne utiske iznosi ma šta na temu nežnih emocija, pa si me malo zbunio. Nemam skrivenih misli, naročito ne negativnih.
Istorija Otomana me ne interesuje ič, pa knjigu neću čitati, ali hvala na prikazu.
Postoji i muški PMS. Samo što ja u tim danima ne čitam knjige koje ''spoje srce i istoriju na jedan tako intiman način''. Uglavnom gledam neki sport i psujem vrlo gadno.
A kad smo kod psovki, mala digresija: