Kakva je knjiga?
Je l' mnogo bolja od filma?
Пошто сам очекивала да ће бар мало да ме уплаши а није, филм ми је бољи.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakva je knjiga?
Je l' mnogo bolja od filma?
Danas završio Orkanske visove.
Odlična knjiga! Pripovjedački stil je za svaku pohvalu, opisi likova i atmosfere fenomenalni. Radnja itekako zanimljiva! Drži pažnju, pa je teško možete ostaviti. Ja sam juče i danas pročitao 160 strana, što se meni vrlo rijetko dešava, jer obično čitam 15-20 strana dnevno. To dovoljno govori koliko me knjiga obuzela. Sve u svemu, pravo remek-djelo. Preporuke svima!
Što se mene tiče - lošija je od filma.
Stihovi Vutering Hajtsa su u mom potpisu.
Oni sve govore...
Svetlost u avgustu – Vilijam Fokner, Prosveta, 310 str. 8/10
Prava klasicna knjizevnost. Uzivala sam u knjizi kao kada sam tek pocinjala da citam.
I konacno americka prica koja mi nije bila dosadna. Jeste i ova tema ekranizovana (a ima li toga sto oni nisu pretocili na mali ili veliki ekran), ali i pored toga stil pisanja mi je prijao, nekako je starinski raskosan i raspisan.
Jedino mi se cini kao da knjiga ima “visak” likova. U nekom trenutku su poceli da mi budu zamorni.
A zamisli kako je tek bilo Fokneru, svi ti ljudi su mu neprestano bili u glavi, i stalno je čuo njihove glasoveNavodno je zato i pisao.
Ako je tako (a verujem da jeste), divim mu se jos vise.Fokner je bio i tezak alkoholicar. Bilo je perioda kada se mjesecima nije trijeznio da bi ugusio te "glasove". Kazu da je ispred lokalne prodavnice u blizini ranca gdje je zivio sa zenom cesto pio pivo sa nepismenim kaubojima (on nobelovac) namjerno se spustajuci na njihov nivo jer nije podnosio svijest o svojoj razlicitosti (da nekazem genijalnosti) za razliku od mnogih nadriumjetnika koji se svojim izgledom i svojim pretencioznim stavom pokusavaju odvojiti od okoline a zapravo su obicni mediokriteti.
U tom slucaju muA zamisli kako je tek bilo Fokneru, svi ti ljudi su mu neprestano bili u glavi, i stalno je čuo njihove glasoveNavodno je zato i pisao.
Fokner je bio i tezak alkoholicar. Bilo je perioda kada se mjesecima nije trijeznio da bi ugusio te "glasove". Kazu da je ispred lokalne prodavnice u blizini ranca gdje je zivio sa zenom cesto pio pivo sa nepismenim kaubojima (on nobelovac) namjerno se spustajuci na njihov nivo jer nije podnosio svijest o svojoj razlicitosti (da nekazem genijalnosti) za razliku od mnogih nadriumjetnika koji se svojim izgledom i svojim pretencioznim stavom pokusavaju odvojiti od okoline a zapravo su obicni mediokriteti.
Fokner je ponekad znao biti naporan sa svojim juznjackim "tokom svijesti" mada niko kao on i Erskin Koldvel nisu znali bolje opisati atmosferu americkog juga. Za mene je najbolji Foknerov roman "Absalome, sine moj!" Stvarno veliki roman.
Uhvatila sam se Manove knjige Tonio Kreger ( ili kako mu se već čita ono zastrašujuće o sa dve tačkice).
Dobra knjižica-već mi se neko vreme nije desilo da sednem i beležim strane zbog lepih citata...
Moraću da se vratim i Čarobnom bregu u neko dogledno vreme...započela sam je još početkom faxa, prešla nekih 400 strana i odustala ( ne znam ni zašto)...htedoh je ponovo uzeti, pri ruci mi je ali kad pređem pogledom svu tu silinu strana nešto mi se neće...
Za mene je najbolji opis Americkog Juga u "Prohujalo sa vihorom". Po mom misljenju, to je najbolja knjiga posle Biblije. Tu knjigu bi trebalo da citaju deca od 1. razreda, pa do kraja fakulteta.
Uhvatila sam se Manove knjige Tonio Kreger ( ili kako mu se već čita ono zastrašujuće o sa dve tačkice).
Dobra knjižica-već mi se neko vreme nije desilo da sednem i beležim strane zbog lepih citata...
Moraću da se vratim i Čarobnom bregu u neko dogledno vreme...započela sam je još početkom faxa, prešla nekih 400 strana i odustala ( ne znam ni zašto)...htedoh je ponovo uzeti, pri ruci mi je ali kad pređem pogledom svu tu silinu strana nešto mi se neće...
Skarlet je baš nekako nategnuto i uopšte nije u stilu Prohujalo s vihorom.Jako dobra knjiga. Procitao sam je tek prija par mjeseci tako da mi je jos u svjezem sjecanju. Citav zivot slusam o tom filmu i toj knjizi a niti sam gledao niti citao i onda se nedavno zainatim i procitam. Procitao sam cak i nastavak pod nazivom "Skarlet" ali to me se nije dojmilo tako kao "Prohujalo sa vihorom".
Šta je PLIV?Završavam "Prodaja Pobunjenika" i "Mentalna Bolest kao Mit"
Inače, nadam se da ću ovog leta pročitati "Roman o Londonu", Crnjanski... a i čeka me uskoro "Ples sa zmajevima" po tradiciji čitanje PLIV-a tokom leta![]()
"Pesma Leda I Vatre"![]()