krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Problem je u tebi sto brises nase postove,jer eto pisemo o politici.Dozvoli sebi malo maste i stila.Knjizevnost je siroka i mora da se dotaknu i druge teme.
Sto se tice Fukoovog klatna,nije problem u tebi.Knjiga je losa,vestacki pokusaj na silu da se napise filozofsko delo.
Ako ti ne mozes da citas zahtevne knjige,mogu ja.Citam dosta ozbiljnije knjige istaknutih filozofa za koje je Eko maciji kasalj.Posto se nosim sa jednim Kantom i Hegelom,citanje Eka mi je odmaranje.
U uvodu knjige Eko jasno ukazuje sta mu je namera knjige.On ukazuje da ce neki kao imati problem da je shvate.
Vec sam pisao da on nije prvi knjizevnik koji je pokusao filozofirati.Mnogi su pokusali i to su im bila najlosija dela.Pomenuo sam primere Balzaka,Zole,Stendala.
Gete je bio posten,on je jasno priznao da nema organ za filozofiju.
Jer mnogo knjizevnici nadaju se da ce kad porastu biti filozofi.
Ne ljuti se na mene što brišem postove, to mi je posao, a priznaćeš, malo ste se rasplinuli.
Hvala ti na podršci za Eka. Ipak, voliš da preteruješ u osudama. Čovek ne filozofira, on zna, a ja nisam mogla da ga pratim. S Imenom ruže nisam imala taj problem, ali, ovo je, priznajem prevelik zalogaj za mene. Volela bih da mi delo prokomentariše neko ko je pročitao a pozitivno misli o njemu, jer, ipak je knjiga veoma tražena, skupa, i teško se nalazi.
.