Direkt
Elita
- Poruka
- 17.569
trenutno "Kakvi smo mi Srbi" Jovan Marić, i "Salemovo" Stiven King
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Intrigantan naslov i pola posla gotovo![]()
trenutno "Kakvi smo mi Srbi" Jovan Marić, i "Salemovo" Stiven King
Таквима ко Басара место је у некој институционализованој установи затвореног типа...A i ovaj Basara, mogao je dati romanu neki normalniji naziv.
Таквима ко Басара место је у некој институционализованој установи затвореног типа...
"Смрт у Венецији", Т. Ман. И по трећи пут, а сваки све се више потврђује мој закључак још од првог читања: Тежак смор, а у ствари само лоше прикривена хомосексуална педофилија.
Do sada nisam citala Basaru.
Da li je to dobro ili ne, ne znam.
Zasto mislis da mu je ``tamo`` mesto?
Ili cu sve saznati kada procitam njegovu knjigu?
Što Basara ovdje ima mnogo obožavalaca!
Ne treba niko da šalje nekoga u ludnicu ili u zatvor zbog romana koji je napisao, a ni zbog kolumne, mada ne volim kad pisci pišu po novinama.
Naravno, svakome knjiga može da se dopadne ili ne dopadne, svako s piscem može da se slaže ili ne slaže, ali hajde da pokušamo malo sačuvati nivo diskusije.
Nije ovo PDF Politika, ili neki sličan njemu, i bilo bi dobro da tako i ostane.

Što Basara ovdje ima mnogo obožavalaca!
Ne treba niko da šalje nekoga u ludnicu ili u zatvor zbog romana koji je napisao, a ni zbog kolumne, mada ne volim kad pisci pišu po novinama.
Naravno, svakome knjiga može da se dopadne ili ne dopadne, svako s piscem može da se slaže ili ne slaže, ali hajde da pokušamo malo sačuvati nivo diskusije.
Nije ovo PDF Politika, ili neki sličan njemu, i bilo bi dobro da tako i ostane.
@arvena
И мени се та књига није свиђала, за разлику од других Манових књига. Шта си ти његово читала, или покушала да читаш, па ти није одговарало?
Него, нешто се чудим: ако је некоме нека књига смор, зашто је чита трипут?
Кад један човек у својим ђубретарским кесама, које неко назива књижевност и блог, блати сву српску традицију и историју, низом неистина, клеветања, фалсификата и осталим аутошовинистичким лапрдањем, политички контекст се не може избећи, као ни позив на реакцију надлежних здравствених органа.

Ne znam, nesto mi smeta kod njega, pa i ``Budenbrokovi``, pa i ``Carobni breg``, a o ``Tonio Kregeru`` da i ne pisem.
Tomasa Mana nije bas lako citati.Teze nego Hesea.Toman Man je odlican pisac,ali covek da bi ga citao i razumeo,mora imati neke predispozicije.On nije pisac koji pise da nekoga zabavi,oni koji ga uzmu da ubiju dosadu,nece biti zadovoljni.Njega moze citati neko ko je vec stekao dobro iskustvo sa dubokim misliocima,ko cita i filozofiju.
Samo citanje beletristike,dakle romana,bez citanja strucnih stvari kao sto je psihologija,filozofija,istorija,umetnost,sociologija,je nedovoljno.Sama beletristika nije neki visok nivo,i ako ima odlicnih pisaca,ali covek sebe dize na daleko visi nivo ako poznaje filozofiju,umetnost,istoriju,psihologiju.
Ta dela Tomasa Mana sto si nabrojao,nisu najteza.Najteze delo za shvatanje i citanje mu je Lota u Vajmaru.Jer je puno folosofsko/psiholoskih momenata.
Lakse je citati Remarka,Zilahia i Perl Bak,ali Tomas Man je daleko dublji od njih.
Trenutno čitam "Idiot" od Dostojevskog...po ko zna koji put.
Odlično opisana sudbina hrišćanina-pacifiste.Dostojevski je među književnicima definitivno bio najbolji poznavalac ljudske duše i psihologije uopšte.
A da l je najbolji nije moguće egzaktno utvrditi jer to nije sport.