Pantelić Nebojša
Poznat
- Poruka
- 7.440
Gorski Vijenac; Njegos
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Javiću vam kakva je knjiga. I ne sumnjam da je dobra. Pročitala tek par stranica,deluje jako zanimljivo.Tu još nisam čitao, baš me zanima kakva je.
Било је то давно али сјећам се периода када сам се јако "ложио" на Горски вијенац. Читао сам га много пута и сваки пут би налазио све нове моменте и нове метафоре које раније нисам примјећивао и разумијевао. Знао сам читаве пасусе напамет. Скоро све сам заборавио па би требало поново читати то велико дјело нашег великог пјесника.Gorski Vijenac; Njegos
Немам ту књигу, али сам је читао (септембра 2001. још). Сачувао сам листић на који сам прибележавао оно што ме је у том тренутку занимало, па тако на листћу пише Албани код Кавказа, 486. стр. Молим те, ако ти није проблем, отвори ту страну и прочитај ми шта тамо пише, много ме интересује јер ови наши суседи стално тупе како су овде строседеоци. Унапред захвалан!Tacit: Anali
![]()

Mi smo u srednjoj morali pola Gorskog vijenca da znamo napamet.Mrsko mi od tada da ga čitam ponovo.Било је то давно али сјећам се периода када сам се јако "ложио" на Горски вијенац. Читао сам га много пута и сваки пут би налазио све нове моменте и нове метафоре које раније нисам примјећивао и разумијевао. Знао сам читаве пасусе напамет. Скоро све сам заборавио па би требало поново читати то велико дјело нашег великог пјесника.
Немам ту књигу, али сам је читао (септембра 2001. још). Сачувао сам листић на који сам прибележавао оно што ме је у том тренутку занимало, па тако на листћу пише Албани код Кавказа, 486. стр. Молим те, ако ти није проблем, отвори ту страну и прочитај ми шта тамо пише, много ме интересује јер ови наши суседи стално тупе како су овде строседеоци. Унапред захвалан!
Иначе имам његову Хисторије, одавно, али је нисам читао. Читао сам његову Германију. Ту каже како су Руси добили име по племену које их је покорило, али ја мислим да је то словенско племе које их је, у ствари, ујединило.
Немам ту књигу, али сам је читао (септембра 2001. још). Сачувао сам листић на који сам прибележавао оно што ме је у том тренутку занимало, па тако на листћу пише Албани код Кавказа, 486. стр. Молим те, ако ти није проблем, отвори ту страну и прочитај ми шта тамо пише, много ме интересује јер ови наши суседи стално тупе како су овде строседеоци. Унапред захвалан!
Иначе имам његову Хисторије, одавно, али је нисам читао. Читао сам његову Германију. Ту каже како су Руси добили име по племену које их је покорило, али ја мислим да је то словенско племе које их је, у ствари, ујединило.
''О'кеј рече Патрикеј!''Ne vjerujem da itko racionalan misli da ti "Alban(c)i" imaju veze s ovim sadašnjima.
''О'кеј рече Патрикеј!''
Може и другачије да се (рационално) резонује: Да то неће да види (да су са Кавказа) онај ко не жели то да види.
Има мноштво детаља који позују да им је тамо постојбина. Ево, скоро сам код писца Битова – а сви ми овде волимо и читамо белетристику - наишао на реченицу:
''Узајамна веза између башкирске и албанске књижевности.''

Revizor; Gogolj.