N3Wz
Iskusan
- Poruka
- 5.268
Ovo je toliko blesavo da zavrjeđuje jedino komentar koji opisuje knjigu Miroslava Brandta, ta daje link na dva poglavlja koja su objavljena kao zasebni znanstveni radovi. Koga te teme ne zanimaju, neka se ne petlja.
Pogledajte prilog 539514
https://hrcak.srce.hr/57138
Gnostički odnos prema dualizmu
https://hrcak.srce.hr/176294
Dualističko-gnostička religija Tolteka
Hahahaha koprcanje, a? Nije ništa blesavo, provaljen si u roku od tri poruke. Samo je bitno da sada to i shvatiš i da ti to dođe do njuškice.
I još sada kaže ''Koga te teme ne zanimaju neka se ne petlja''.
Pa tebe da stavimo na prvo mesto?
''Znastveno''
To je kao kada Albanci počnu o svom ilirskom nasleđu jer su pokupili par imena sa grobova i dali deci u vreme komunističke vlasti.
Taj nivo ''znastvenog''. Da si ti meni, živ bio još 100 godina, radio ili učio bilo šta o gnozi shvatio bi da Miroslav Brandt ništa nije uobličio niti predstavio konkretno u svim tomovima i izdanjima.
Da li si ti SHVATIO suštinu napisanog je veliko pitanje, tebi je očigledno samo bitno da je nešto ''znastveno zakrpljeno'', a to što je ''znastveno nemoguće koristiti'' nikom ništa.
I zbog toga ne bi mogao čak ni da počneš racionalizaciju i objašnjenje toga zašto je to delo ''zanimljivo'' ljudima generalno, a još manje zašto je to dobro štivo, a još manje to šta štivo prikazuje i objašnjava, a dodatno ti jednostavno prija to što ''je priznato'' u opticaju HR, iako se ni u kom segmentu edukacije ne može koristiti jer se radi o uveliko prevaziđenim radovima koje bi bilo sramota citirati u bilo kom OZBILJNOM naučnom radu koji se tiče teologije, a tek ne nekog dela u vidu književnosti. Osim ako ne govorimo o nekim zatucanim sredinama koje i dalje žive u vreme WW2 i mrze Srbe poput tog autora što očigledno pokušavaš da eskiviraš, no svejedno subjektivno smatraš ''uspešnim'' i ''najboljim''.
''Izvori zla: dualističke teme, 1989.'' - Miroslav Brandt
''Izvori velikosrpske agresije, 1991.'' - Miroslav Brandt
Sličiš mi na onog lika sa ''bananom incesta''.

Stavi šta si još čitao, baš me zanima da vidim i druga ''remek dela'' književnosti u kojoj skrivaš svoje averzije na latentni nacionalizam.

Poslednja izmena: