Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Meni je od Crnjanskog najbolji roman Kod Hiperborejaca, zapravo to i nije roman u klasičnom smislu, već neki hibridni
žanr, spoj romana, eseja, dnevnika, autofikcije... A i Roman o Londonu nije loš, Seobe sam jednom uzeo da čitam pa
ostavio, nije mi se dopalo... Možda ih nekad pročitam.

Jedna anegdota o Crnjanskom i Pekiću, kada je Pekić prvi put sreo Crnjanskog obratio mu se sa "gospodine Crnjanski", na šta mu
je on rekao "ja sam drug", a Pekić mu je odgovorio "ja sam još gospodin", okrenuo se i otišao.

Meni je od Crnjanskog najbolji roman Kod Hiperborejaca, zapravo to i nije roman u klasičnom smislu, već neki hibridni
žanr, spoj romana, eseja, dnevnika, autofikcije... A i Roman o Londonu nije loš, Seobe sam jednom uzeo da čitam pa
ostavio, nije mi se dopalo... Možda ih nekad pročitam.

Jedna anegdota o Crnjanskom i Pekiću, kada je Pekić prvi put sreo Crnjanskog obratio mu se sa "gospodine Crnjanski", na šta mu
je on rekao "ja sam drug", a Pekić mu je odgovorio "ja sam još gospodin", okrenuo se i otišao.
Zanimljivo...Nisam znao da je Crnjanski imao leva stremljenja...Mada kako vreme prolazi čak i to ''drug'' mi zvuči toplo i nostalgično...

Мени је друга књига била много боља од прве. Тако сам уживао!
:worth:

--------------------------------------------------------------------------------------
„Имају тако много деце. Бог им дао још више!“

smilie_les_056.gif

procitao vegetarijanka-hang kang, dosta jeziva knjiga, vuce na horor.u knjizi je uglavnom rec o ludacima i cudacima.generalno nije lose.moze da se procita.poceo sam i francuski roman od bagdedea i batalio posle 40str.nije mi se svidelo.sad poceo horizont od modijana rano je da kazem bilo sta ali za sad imam utisak da je recimo bolji pisac od bagdedea, horizont mi deluje zanimljivije

Ubistvo u predsedništvu Srbije - Veroslav Rančić

Onako, čitao sam onoliko boljih trilera, ali dobro. Međutim, morao sam da pročitam kada sam video naslov i sadržaj :D

"Republika Srbija ima časnog predsednika. Njegova politika ne odgovara nekim političkim strankama, iako su neke u koaliciji sa predsednikovom, tajkunima i kriminogenim grupacijama. Tajna koalicija ovih ljudi obraća se Evropskoj eliti, organizaciji u zatamnjenju, konstituisanoj na principima Kluba Bilderberg, koja bi trebalo da ukloni predsednika sa čela države."

Читао сам "Случај" од Наде Маринковић.Добра техника писања,али психолошки и социолошки помало наиван роман.Друге су биле тада вредности и баш је добро прочитати га и схватити колико се време и друштво променило за скоро 30 година.Овај роман је бољи за читање , него страни љубавни романи, који су шаблонизовани и плитки, јер отвара многа питања за размишљање.;)

Back