Pantelić Nebojša
Poznat
- Poruka
- 7.440
Knjigu o Tesli, velika preporuka!
"Čarobnjak, život i vreme Nikole Tesle" Mark Dž. Sajfer
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У плану ми је.Knjigu o Tesli, velika preporuka!

Није био савршен, далеко од тога. Направио је гомилу великих грешака које су нас скупо коштале. Међутим, био је јуначина, частан и поштен официр. Србенда. Нема данас таквих. Ни попут њега, ни попут Војводе Вука и Воје Танкосића. Да не помињем Мишића, Путника и Степу Степановића.Зар је глобализација мит?!Umberto Galimberti - Mitovi našeg vremena
Italijanski filozof se u ovoj knjizi bavi preispitivanjem, dekonstrukcijom i demitologizovanjem savremenih mitova, knjiga je podeljena na dva dela, "Individualni
mitovi" kao što su "Mit o polnom identitetu", "Mit o mladosti", "Mit o sreći", "Mit o modi"... I na "Kolektivne mitove" u koje spadaju "Mit o tehnici", "Mit o tržištu",
"Mit o terorizmu", "Mit o globalizaciji"... Iako je knjiga vrlo obimna (skoro 500 strana), čita se brzo i lako, odnosno nije pisana suvoparnim akademskim stilom.
Ne radi se tu o mitovima kao nečemu što ne postoji, on u knjizi pokušava da prevrednuje, preispita sve te pojmove.Зар је глобализација мит?!
Za drugo mi pada na pamet Hodočašće Arsenija NjegovanaMože li neko da mi preporuči par dobrih naslova koji se bave usponom nacizma i periodom uoči WWII u svetu (poput Remarka), kao i nešto o propasti građanske klase u Kraljevini Jugoslaviji i dolasku komunista na vlast, nešto na foru Selenića?
Great Expectations, Charles Dickens
Имам енглеско издање и годинама сам одлагао читање, коначно је узех у шаке. Почетак иде мало спорији због страног језика и потребе да се прилагодим речима које Дикенс користи. За сада утисак позитиван, упечатљива сцена између младог Пипа и робијаша који му утерује страх у кости. Када довршим роман даћу коначан утисак, очекивања су велика.

Za drugo mi pada na pamet Hodočašće Arsenija Njegovana
isto, samo u izdanju familet