- Poruka
- 73.099
Lusinda Rajli - Ponoćna ruža
Čudo pa je u biblioteci bilo od nje nešto slobodno za čitanje.
Čudo pa je u biblioteci bilo od nje nešto slobodno za čitanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa eto sad na primer-Lao Ce je daleko veci uticaj imao od Konfucija iako je Konfucije bio..Hmm, komercijalniji..?Blizi ljudima, a tako kazemo..? Pa ipak Lao Ce je i posle toliko hiljada godina poznat i neizbezan deo savremene filozofije dok Konfucije to NIJE! Drugim recima Lao Ceova zelja da ostane anoniman i obican covek alli isto tako i njegovo duiboko poimanje stvarnosti ljudkse i prirodne egzistencije su jednostavno iznad njega i tako njegova misao zivi i dana danas, hteo on to ili ne.."Covek kome ne treba nista-ima sve"Zašto? Naravno, šegačim se. Kao što je Konfucije rekao: Nisam se učen rodio. Volim znanje iz prošlih doba i trudim se da ga usvojim.
Ne znam koliko je Mišak pouzdan, nekad jest, a nekad je apsolutni šarlatan. Ovo nisam odgledao, no eto...
Pa eto sad na primer-Lao Ce je daleko veci uticaj imao od Konfucija iako je Konfucije bio..Hmm, komercijalniji..?Blizi ljudima, a tako kazemo..? Pa ipak Lao Ce je i posle toliko hiljada godina poznat i neizbezan deo savremene filozofije dok Konfucije to NIJE! Drugim recima Lao Ceova zelja da ostane anoniman i obican covek alli isto tako i njegovo duiboko poimanje stvarnosti ljudkse i prirodne egzistencije su jednostavno iznad njega i tako njegova misao zivi i dana danas, hteo on to ili ne.."Covek kome ne treba nista-ima sve"
H. F. Lavkraft - Natprirodna strava u književnosti
Jedan od prvih i boljih eseja o horor književnosti, Lavkraft prvo piše o gotskom romanu, onda o utemeljivačima horor proze, Pou, Hotornu,
Birsu, do svojih savremenika kao što su Lord Danseni, Aldžernon Blekvud, Artur Maken, M. R. Džejms.
Inače ovaj esej se nalazi u knjizi Slučaj Čarlsa Dekstera Vorda koju je objavio BIGZ.

Nisam je čitao, poslednje šta sam čitao je Teror, meni su najbolje Pesma boginje Kali, i zbirka priča Ljubav i smrt.Nego, da li je možda neko čitao knjigu Gnusno, od Dena Simonsa?
Planiram da je kupim, pošto volim te horore u snežnim zabitima, ali mi nije jeftina. Zato zahvaljujem unapred na bilo kakvim komentarima, preporukama, kritikama.![]()
Nisam je čitao, poslednje šta sam čitao je Teror, meni su najbolje Pesma boginje Kali, i zbirka priča Ljubav i smrt.
Inače Gnusno postoji u e. obliku, ako ti odgovara?
Izvoli link - https://www88.zippyshare.com/v/4qH0B8qw/file.htmlPesmu boginje Kali sam čitala davno, pre bar 10 godina, i sećam se samo da mi se svidela. Baš bih mogla opet da je pročitam, dobro si je pomenuo.
A i dobro si pomenuo Gnusno u elektronskoj formi, uvek zaboravim da knjige mogu da se nađu na netu i u toj formi.Totalno sam old skul kada su knjige u pitanju.
Izvoli link - https://www88.zippyshare.com/v/4qH0B8qw/file.html
Mada nije lako čitati e. knjige ako se ne poseduje neki e. reader.
Dobio sam sabrana Fromova dela, pa sam hteo da pitam da l' imate neku preporuku na sta da obratim paznju, posto verovatno necu sve da citam. Za sad sam citao Umece zivljenja samo.
Imati ili biti je dobra, koliko se sjećam. Kasniji magnum opus je psihografija Staljina, Hitlera i comp.- zanimljiva, no malo neuvjerljiva, previše Freuda.
Kakvo bulaznis pa to je strasno..Nemam vremena da sad detaljisem ali dacu ti ARGUMENTE koji su neoborivi! li podvlacim ovakva tvoja izjava je ...nemam reci..Da covek koji je ostavio pat hiljada godisnji uticaj na jednu od zemalja koje su najveca civilizacija u istoriji-NIJE POSTOJAO??!Nije. Konfucije je temelj kineske kulture, akos e tako može reći, dok je Lao-Tze začin. Osim toga, za Konfucija se može reći da je doista postojao, dok je lao-Tzu vjerojatno kompilacija, i takva osoba nikad nije ni postojala.
Kakvo bulaznis pa to je strasno..Nemam vremena da sad detaljisem ali dacu ti ARGUMENTE koji su neoborivi! li podvlacim ovakva tvoja izjava je ...nemam reci..Da covek koji je ostavio pat hiljada godisnji uticaj na jednu od zemalja koje su najveca civilizacija u istoriji-NIJE POSTOJAO??!
Netacno!Postoje samo drugacija tumacenja Tao Te Djinga tj.rukopisa ali u postojanje samog autora-skoro da nema sumnje..Ako si citao jasno se vidi da je pisala ista osoba..I prosto nemoguce da bi nesto prezivelo tolike hiljade godina, I opstalo i u savremenom svetu, a da je autopr MIT? S tim da ne pricamo o junacima romana, filmova, itd itd-Serlok Holms, Marko Kraljevic, itd.-pobogu pricamo o prvenstveno vrlo snaznom pravcu filozofije, religijskom pravcu, itd. Ali bitnije od svega-ono sto si napisao za Konfucija kako je ne znam koliko bitniji od Lao Cea je tooooliko daleko od istine.,..Oni jesu bili dva pravca koji su oblikovali kinesku filozfsku misao obojica sa dijametralno drugacijim shvatanejm-morala, zivota, coveka samog itd. Cak se n mnogo mesta spomine I susret njih dvojice-KAKO ako jedan nije postojao..?Jednostavno. Pročitaj ozbiljnije o povijesti kineske filozofije, ima mnoštvo tekstova, a i o Tao te Jingu na vagone.
Još je važniji Yi Jing, a nema autora.
A i na zapadu, dvojbeno je da li je Homer postojao.
Netacno!Postoje samo drugacija tumacenja Tao Te Djinga tj.rukopisa ali u postojanje samog autora-skoro da nema sumnje..Ako si citao jasno se vidi da je pisala ista osoba..I prosto nemoguce da bi nesto prezivelo tolike hiljade godina, I opstalo i u savremenom svetu, a da je autopr MIT? S tim da ne pricamo o junacima romana, filmova, itd itd-Serlok Holms, Marko Kraljevic, itd.-pobogu pricamo o prvenstveno vrlo snaznom pravcu filozofije, religijskom pravcu, itd. Ali bitnije od svega-ono sto si napisao za Konfucija kako je ne znam koliko bitniji od Lao Cea je tooooliko daleko od istine.,..Oni jesu bili dva pravca koji su oblikovali kinesku filozfsku misao obojica sa dijametralno drugacijim shvatanejm-morala, zivota, coveka samog itd. Cak se n mnogo mesta spomine I susret njih dvojice-KAKO ako jedan nije postojao..?
Dobio sam sabrana Fromova dela, pa sam hteo da pitam da l' imate neku preporuku na sta da obratim paznju, posto verovatno necu sve da citam. Za sad sam citao Umece zivljenja samo.
Изабрана дела је исто што и сабрана дела, за разлику од целокупних дела. Дакле, Момчило се исправно изразио.Pretpostavljam da si dobio izabrana djela u 12 tomova, ne postoje sabrana djela na našem jeziku.