Šta ste danas jeli?

Ovo što vi zovete knedle u mom kraju se zovu 'noklice' (ne njoke, njoke su sa krompirom). Probajte da dodate samo malo praška za pecivo i ne moprate da mutite previše, a kuvajte ih kako god. Biće rastresitije.

Da, da, znaci to je grasak sa noklicama, ja to pravim samo sa pilecim paprikasom, i to je onda paprikas sa noklicama. Ali nije uopste lose probati i u grasku . Hvala devojke:)

Ne mogu da zamislim kombinaciju ukusa graska i knedli. Nisam nikada zajedno probala, interesantna ideja. A mi griz knedle redovno stavljamo u domacu supu ali ja ne znam da ih napravim (to mama radi) a za paradajz corbu napravimo te knedlice/noklice (bez griza).
Olgice, trgancici ili kod mene u familiji tarana (ili terana) se ba jednostavno pravi - samo jaje i brasno koliko da se dobije tvrdo testo, od jednog jaja se bas dosta dobije (ako bas treba i da se povec kolicina moze i malo vode da se doda i vise brasna). Posle se to izrenda i ostavi da se osusi. Ali kada se izrenda ne sme da se ostavi na gomili da se ne slepi vec se rasporedi po posluzavniku, ili cemu vec. Dodatni savet, lakse je rendati kada se i to testo malo odstoji pa se stvrdne tj. osusi

Slogi, tatana je to što si opisala i pravi se na rende (trenicu). Volim je i često pravim, naročito kad nemam vremena ili zalihe rezanaca. Ttrgančići su nešto posebno. Testo treba da se umesi i da ima takvu elastičnost da se direktno nad šerpom kidaju komadići, taman toliko koliko se uhvati između dva prsta, i ubacuju u čorbu. E to nisam naučila, ni testo, a ni postupak.

Današnji ručak u reči i slici.

Musaka, by ZD, naravno kuvala ja, prvi put u životu. :D

28jbplj.jpg

Ukućani bili oduševljeni,bojim se da ću postati glavna kuvarica u kući. :think:

Dezertiranje princes krofnama, po receptu b.elly, i jednako oduševljenje kao i ručkom.:super:

2ivjjv9.jpg

:lol::lol:

jao domacice super...mi bas dugo nismo jeli musaku..nesto sam primetila da mi ta kombinacija sa ml.mesom i krompirom mnogo tesko pada, pa je slabo pravim..a nije da je ne volimo :) pa uglavnom bude ona sa patlidzanom ili tikvicama i mesom :) a i princeze su odlicne!!:)

kod nas kaneloni sa piletinom i sampinjonima (ovo je bio rucak za petak iako vec udjosmo i u subotu :D)

prilazem sliku kao materijalni dokaz :D

Back