Šta ste danas jeli?

skuvaš supu od kostiju, ali ne od džombi nego srednji deo, tzv šuplja kost
pa posle istreseš srž iz kostiju, prepečeš hleb, natrljaš ga čenom belog luka, namažeš s atom srži, posoliš, pobiberiš i uživancija

btw ja tu srž dodajem i u burgere, daleko su tada sočniji i ukusniji ;)
uuuu ala si naivan ko Karapandza :D mmm kupljen recept...pa to topljene pihtije na garlik bredu ali veriosn SRB. 3.0 .. bye holesterol c mon PURE PLEASURE :heart:

20210609_121357k.jpg

@Mačka_Zagrebačka

gledala sam na netu sta su popecke i mnogo mi se svidelo

daj recept sestro slatka:heart:

Izvoli draga Nina :heart:
Potrebno vam je: 1 kg blitve 300 g zobenih pahuljica 1 crveni luk 1 dl suncokretovog ulja 3 režanja češnjaka 50 g krušnih mrvica 1 jaje sol svježe mljeveni papar peršin Priprema: Zobene pahuljice namočite u vodi neko vrijeme da omekšaju, a blitvu operite i kratko blanširajte u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedite i sitno narežite. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklenast, potom dodajte češnjak. Čim češnjak pusti miris, dodajte blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice. Sve dobro izmiješajte, posoli, i pustite da se ohladi. Prije pečenja stavite jaje u smjesu, dobro izmiješajte i napravite polpete koje prethodno uvaljajte u krušne mrvice. Pecite na vrućem ulju s obje strane dok polpete ne poprime boju.

recept preuzet sa https://gastro.24sata.hr/recepti/ukusne-i-zdrave-polpete-od-blitve-14790 - gastro.24sata.hr

Back