Mystic+
Stara legenda
- Poruka
- 99.095
Upravo tako!
Čovek nije ni svestan koliku moć ima nad svojim životom. Kad bismo svi postali svesni te činjenice, da zaista možemo da kontrolišemo svoj život i usmeravamo ga u željenom pravcu, ljudi više ne bi verovali u nešto VAN sebe već bi verovali U sebe.
Koliko god se govorkalo po raznim forumskim ložama, čovek u suštini nema značajnu moć nad svojim životom, jer složenost društvenih odnosa prevazilazi predikciju pojedinca . Jer, moć treba izgraditi. To je proces koji se teško završava u ljudskom veku. Ali, data mu je volja u bezgraničnim pokušajima da izgrađuje volju, svest, pa i svoju usmerenu silu kako ti to kažeš "moć nad svojim životom". Zatim ako bismo se svi popeli "stepenik više" opet bismo došli u sličan (nikako isti) relativan odnos. Ne kažem da svet tada ne bi bio bolji, ali to je samo evolucija karaktera i sudbina.
(moje skromno mišljenje : Mislim da je ova tema nejpribližnija analogiji relativiteta, sve je uvezano i relativno manje ili više sa svakim karakterom i svačijom sudbinom. Jer izgleda da je jedno uzrok drugom, drugo posledica trećem itd... i obrnuto, ali zamislite opservaciju više karakternih osoba prema nižim, npr. više civilizacije prema nižoj, tada dolazi do predikcije, tj.predviđanja moguće sudbine jačeg karaktera slabijem.)
Svima pozdrav (nadam se da sam bio dovoljno jasan ... ipak je ovo forum)
Poslednja izmena: