nevidjeni smrad
Početnik
- Poruka
- 38
Zivimo nezdravo - zivimo dugo. Dakle: nezdravo je dugo ziveti ;-)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
blpd_girl:north:e, ovako: uzmeš 2 lepe mlade tikvice, oljuštiš, iseckaš na kockice ili izrendaš, ali na krupnu rendu. isečeš sitno 1 glavicu luka, prodinstaš je na malu ulja i malo vode, dodaš kašičicu vegete. kad je luk izdinstan dodaš tikvice, naliješ vode da ogrezne, dodaš malo sitno seckanog belog luka (ja sipam beli luk u prahu, oni Kotanji začini u teglicama), dinstaš tako dok tikvica ne bude gotova, mora biti poluotklopljena, da bi ti ispario višek vode. dodaš bibera, dinstaš još par minuta, dodaš belog vina po ukusu, ja dodam oko 1dl, pustiš još minut da dinsta. skineš sa vatre, dodaš pavlake po ukusu, izmešaš i gotovo. za par minuta će se pavlaka rastopiti onako fino, taman dok postaviš sto. ako praviš danas za sutra, onda bez vina i pavlake, nego sutra kad ga greješ uradiš taj deo sa vinom i pavlakom. inače, ako voliš, možeš dodati malo mirođije u onom delu kad staviš tikvicu da dinsta.
Prijatno![]()
Probala sam ove tikvice, ali neslavno je zavrsilo jer sam izgleda stavila malko vise belog luka, a moj muz ga uopste ne voli.ops: Heh, nadala sam se da ce proci posto je u kombinaciji s vinom, ali vraga. Praktikujem da ne spremam stvari koje on ne voli, da mi se ne bi desilo da doticno jelo jedem sama naredna tri dana.
U svakom slucaju, hvala na receptu.
![]()
Evo jela koje obozavam, a priprema se za 20 min: Zapeceni karfiol.
Dakle, karfiol razdvojiti na cvetove i obariti, ali pazite da ih ne prekuvate, treba da ostanu celi. Cvetove zatim proprziti na maslacu i poredjati ih u tepsiju, prelivsi ih ostatkom maslaca u kome su se przili. Posuti rendanim parmezanom (oko 60 gr za 1 kg cvetova). I to je to! Cak i ako ne volite karfiol, ovo ce vam se svideti, jer parmezan cini cuda. Uzivajte.![]()
Da li neko mozda zna dobar recept za telecu pecenku? Kupila sam jedno jako lepo parce za pecenje, njam, njam. Imadoh negde lep recept za sos od tecnosti u kojoj se meso przi, a za prilog krompir i kukuruz secerac, ali ne mogu da ga nadjem... :-?