Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja bejah danas vredna, a, zapravo, pocelo je jos sinoc...
Domaca supa od pilecih ledja (2 kom) ...i zelen, naravno, i zapecena glavica crnog luka...
Dok se supa krckala umesila sam testo od margarina i stavila ga u frizider...
Dok se jedno kuvalo a drugo hladilo, ocistila sam visnje (srecom, bilo ih je samo oko pola kilograma)
Onda sam dve svinjske plecke (rastanjene) posolila, pozacinCeila, namazala maslinovim uljem, nasekla luk, poklopila i stavila u frizidre...
Posle sam ispekla kolac od visanja sa puslicama odozgo...

Danas meso filovala lukom i slaninicom isprzenim na margarinu i kackavaljem. Urolala, nacickala cackalicama, da mi se ne otvra...
Dok se meso peklo, obarila - ali ne sasvim - malo krompira presecenog na pola ...a obaska nekoliko celih mladih sargarepa...
Dok se to kuvalo oljustila, isekla, poslila dve tikvice...
Krompir i sargarepicu posle ocedila i ostavila da se hladi...
Posle stavila malo krompira (belog!) za pire...
Pohovala tikvice...
napravila nekadasnju "sopsku" sa fromazom i stavila u frizider...
Ugrejala supu i stavila rezance u nju...
Isprzila onaj prokuvani krompir, sargarepu...
Napravila pire
izvadila meso iz rerne, premestila na tanjir, napravila sos od soka od pecenje (sa kackavaljem)
Otvotila dobijenu teglu kiselih pecuraka...
meso odcackalicala, stavila na oval, levo przeni krompir, desno tikvice, gore pire, dole sargarepa...(recju, "aranzirala")...

seli da jedemo, otvorili dobro moldavsko suvo crveno...
na kraju, dugme otkopcala...:)
Eh!

(Dok su se odvijali termicki proseci razlicitih namirnica imala sam vremena da se bavim ostalim kucnim poslovima...:) )

Stvarno njamnjam - baklava sa višnjama:smile:

Mi sinoć pravili roštilj, pa naravno ostalo i za danas; krilca pileća, ćevapi i ražnjići - šareni; moje remek-delo: svinjski but iseći na kocke; ređati na štapiće - meso-slanina-luk-crvena paprika-šampinjon-tikvica-meso-slanina8-)
Muž mi se oduševio, kaže k'o da ne jede povrće... Eto ideje za jedenje povrća za muževe i decu:wink:

Nemam pojma, sin me je sinoc optuzio da kuva samo "slabu" hranu i da on zbog moje
kuhinje nemoze na se ugoji, muz kaze da smanjim kuvanje samo se goji :confused: ,
A ja kad poludim, tesko njima, garantujem, jesce i sto se ...... :evil: :evil: :evil:

Samleveno belo pilece meso,najbolje sve u coperu..mala glavica crnog luka,malo natopljenog hleba u mleku,so,biber,malo karija ko voli,persun,jaje..zamestiti masu..praviti male cuftice uvaljati u susam i peci na ulju da porumene i... zelena salata..bas je super ..

kučka:
Samleveno belo pilece meso,najbolje sve u coperu..mala glavica crnog luka,malo natopljenog hleba u mleku,so,biber,malo karija ko voli,persun,jaje..zamestiti masu..praviti male cuftice uvaljati u susam i peci na ulju da porumene i... zelena salata..bas je super ..
Ovo u coperu je sitno seckano ne samleveno.a?Ne smeta jel?

brzo i ukusno,moj predlog - piletina u crvenom sosu
Izdinstati 200 gr crnog luka i cen belog luka na malo ulja, dodati 400gr sitno seckanog belog mesa pa proprziti dok ne porumeni, dodati tubu paradajz pirea i mesati dok se malo ne zgusne, i na kraju dodati 100 gr obarenih makarona. Zaciniti (ja stavim malo soli i bibera i obavezno persun i malo origana). Uz zelenu salatu ide odlicno, a i super je kada je hladno. Prijatno

alya:
Verovatno mom pitanju nije bas ovde mesto...ali ipak....

Zna li neko neki dobar i jednostavan recept za vocnu tortu? I na koji nacin ukrasite torte?
Umutiti 250g krem šlaga (kupiti na meru) čvrsto, u drugoj posudi 5 kiselih pavlaka sa 200g prah šećera, ove 2 mase pomešati ručno, ne mikserom!!!. Potrebne su i 3 kutije piškota i konzerva voća, suvi deo oko 450-500g, a može i sveže u sezoni, ja lično volim da pomešam grožđe, breskve i ananas. Ređa se pola od piškota koje se malo natope u mleko (vrlo malo), pa pola mase, pa svo voće, pa druga polovina mase, pa druga polovina piškota. Preko svega umućen krem šlag - 250g, naravno kupite na meru!
Ovo je torta koju sam nazvala - dok baba napravi sa klincem krug po parkiću - torta gotova! :lol:
Prijatno!

Giordanna:
I ja ga koristim ali za luk ,povrce,a ne za meso.Da li pricamo o istom?

Ja koristim ovaj..kupila sam ga pre 2,3 god ..vise i ne znam tacno kada i zadovoljna sam.Sa njim sve seckam .. i led lomim.meso,secer u prah,povrce i slicno..
choppertp0.jpg

bas juce kupila tzv. procesor hrane (?)
To je sve u jednom, samo stavljas neke dodateke i drugacije posude i poklopce (secka, muti, renda, cedi, mucka, mesi i svasta jos).
E, i odmah sam ispobala noz: povce za corbu sam suvice sitno iseckala pa je ispao neki potaz za bebe ( ukus ok, al' izgled...! Jeli smo posto se hrana ne baca :( ). Zatim sam iseckala jabuke za pitu, to je bilo odlicno. Na kraju sam napravila frape od banane, takodje dobro... Za rucak za sutra iseckala sam kupus za flekice, poucena iskustvom sa povrcem za corbu, secnula sam ga kratko vreme, iz nekoliko puta ( i dok sam spremala danasnji rucak ovaj sutrasnji mi se izdinstao :) )
dakle, danas bejahu ta corba, pire i mesance sa lukom, jabukama i visnjama (ovo mnogo volim, ahkako se ti ukusi razlivaju u ustima, mmm!), pita...
Sad mi peva madi voters a ja - varim

Jedan malecki zadatak, moze li neki dobar-proveren recept za knedle sa sljivama, imam neki ali mi testo dodje nekako zilavo, hvala
Inace svekrva danas puni paprike, a bice i neka corbica

pa pricaj :D imam neku bangavu rernu,u njoj se usudjujem samo da pravim meso i punjene paprike musake (jer to i nije tako osetljivo) a posto sam kore zeznula nekoliko puta pocela sam da ih kupujem gotove(sto i nije neko resenje)

Ne znam za mikrotalasnu, nismo se razumele....ali, postoje neki recepti za kolace koji kad malkice zagore budu jos ukusniji...uzmi onaj mramorni kolac...brzo se pravi, ukusan je, a i taman je...niko nece shvatiti....

Jede mi se neka torta, ali sok za organizam...bila sam na 2 svadbe i ni na jednoj nisam docekala tortu...uzas....

hanibal,moja tetka filove pravi u mikrotalasnoj,njoj ispadnu uvek super,recimo neki fil od 5 jaja kuva nekih 10 ak minuta.Ako sam dobro razumela,ali zbog onog dizanja fila moras da vadis i da promutis.Ali koru ne mozes u mikrotalasnoj :) Ja sam probala puding u mikr.i ispadne super.Nema da zagori :) A ako ti rerna odozdo previse ispece uzmi onaj pek papir,mislim da se tako zove..dobra stvar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back