Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam supu, juče, tj. sinoć napunila paprike za danas i divota. Evo, u rerni mi je pogača, kako samo lepo raaaasteeee :klap: Premazana žumancetom, ali nisam imala susam da pospem preko. Ih, kao da je nećemo pojesti ovako :D Baš sam se nešto uželela domaće pogače... uh, jedva čekam... :klap::klap::klap: Nisam htela pre da je mesim, da bude topla kada mm stigne sa posla, pa da slatko ručamo svi :D:D:D
A od hleba koji će svakako ostati, ko je lud da jede hleb kada ima pogača ;), sutra za večeru prženice :) Pa uz njih malo sira, da vidim ako je svekrvi ostalo ajvara, mnogo lepo ide uz prženice, ako nije, šta fali, sir i mleko, jogurt, čaj... ko šta voli... i da izeš prste :ok:

Danas djuvec.

Fino sam kupio tri vrste najmekseg mesa od svinje, jagnjeta i teleta. Kupio sam i paprike, tikvice, patlidzan, krompir, pamidoru, luk....
Prije par dana sam kupio i ulje Dijamant po cijeni 0,99Eura za 1 litar a danasnja cijena je 1,25 eura :)
E sada fino sam to meso isjeckao na sitne komadice. Isjeckao sam i to povrce takodje. Dodao sam ulje Dijamant i sve to u jednoj tepsiji zarvorio aluminijskom folijom pa fuknuo u rernu. Jos malo pa bi trebalo biti gotovo.
Uh... jedva cekam

A.... kako spremas ti taj kupus?

Ja ga pripremam na sljedeci nacin.
Fino isjeckam meso na sitne komadice i malo ga izdinstam. Ne previse.
Kupus koji je sitno isjecen stavim u jednu posudu i kojoj dodam jako, jako, jako malo vode tek da pokrije dno serpe - mozda milimetar visine. E onda to poklopim pa pustim da se kupus upari i pusti njegovu tekucinu. Onda pojacam temperatutu i ostavim da se krcka. Kada je to skrckano dodam ono dinstano meso i ... gotovo.

ps
naravno bez ikakve zaprske.

ja prodinstala luk, šargarepu i meso, i dodala kupus, dodala vodu, paradajz, začine i dodavala vodu dok se krčako, izgleda da sam se tu zeznula, možda sam preterala sa vodom, ali na kraju uopšte nije bio voden samo nije bio ni ukusan baš

e ja danas narucila gotov meni
supa gulas testo hleb i salata..270 dindzi
i da znate d a je ok...nas cetvoro narucilo 3 porcije i bilo dovoljno
muz na sluzbenom putu pa uzivamo..ni ne kuvamo:D
sloboda brate:D

Da nismo ti i ja u nekom (bar duhovno-horoskopskom) srodstvu? :zag:

I mi tako, kad mm negde ode na duže od dan, živela sloboda, jede se uglavnom van kuće.
Ponekad pomislim da nije muža ne bi ni kuvala,deca ionako više vole pice, kinesku hranu, pljeskavice i tako to...:)

Ja greškom izvadila paket mesa za supu... :rumenka: pa od pečenja nije bilo ništa... ih što bi volela da sam mužu rekla koje da izvadi, sad bi bar imala koga okriviti...:mrgreen:
Ovako, bilo supe... mm ručao kod sveki... a meni supa dosta, uz to kifle i paštete i super...:super:

A sutra ću pileći paprikaš, moram to meso iskoristiti...:lol:

dakle pile sa jabukama i sljivama
pile se lepo opere, posoli i malo naulji, prekrije alu folijom i pece u rerni jedno 45 minuta do sat vremena u zavisnosti koliko je pile
onda se izvadi iz rerne i oko pileta se poredjaju neoljustene jabuke i pobaca saka sljiva, a jedna jabuka i malo sljiva se stavi i u samo pile,i pola case vode, ja umesto vode sipam pola case belog vina
ponovo se stavi alu folija i pece jos pola sata, skine alu folija i jos 5 minuta na pr
kad je sve gotovo
bacite pile a pojedete jabuke i sljive jer su 10 puta bolje od mesa hahahaha
salim se naravno

dakle pile sa jabukama i sljivama
pile se lepo opere, posoli i malo naulji, prekrije alu folijom i pece u rerni jedno 45 minuta do sat vremena u zavisnosti koliko je pile
onda se izvadi iz rerne i oko pileta se poredjaju neoljustene jabuke i pobaca saka sljiva, a jedna jabuka i malo sljiva se stavi i u samo pile,i pola case vode, ja umesto vode sipam pola case belog vina
ponovo se stavi alu folija i pece jos pola sata, skine alu folija i jos 5 minuta na pr
kad je sve gotovo
bacite pile a pojedete jabuke i sljive jer su 10 puta bolje od mesa hahahaha
salim se naravno

Konzi, pojela si me za ručak.....:sad2:

Odličan recopis....Zapisah ga.....:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back