Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pojma nemam cecilija i ja se pitam gde sam pogrešila, sve je delovalo prosto ko pasulj : I
jedino je moguće da sam pogrešila u procenu kukuruznog brašna, da sam ga stavila više nego što treba i kada sam ga prokuvala dobila sam smesu gustu ko puding

Skuvala za sutra preliv za špagete od raspoloživog povrća: luk- beli i crni, 2 šargarepe, peršun, paštrnak ili paškanat, kako ko kaže, 2 paprike, manji plavi patlidžan i 2 paradajza. Sve iseckala na secku, prodinstala, dolila malog crnog vina... so, biber, začin C, aleva paprika.... peršunov, celerov i lovorov list, bosiljak i majčina dušica... volim ja to tako da miriše.... sad se krčka, pa ću da probam, a nije isključeno da ću dodati kari ili pre kurkumu i imam joše nekih začina iz tunisa.. možda ubacim.
Sutra se skuvaju špagete, preliju ovim sosom, odozgo naredna sir...... ide mi voda na usta...
ima da bude super i niko da ne primeti da nema mesa. Obično u takav sos, ako ga pravim bez mesa, stavim sojine ljuspice, ali sad nisam imala

Danas piletinu s karijem i ananasom:

Proprzi se crveni luk, doda pilece bijelo isjeckano na kockice, malo vode. Pred kraj se dodaju 2-3 srednje kasike razmucenog gustina, kari, vegata, kiselo vrhnje i ananas. Prilog riza i grasak.

Danas spremano ono sto je zaostalo u zamrzivacu

Mesano dinstano povrce i przene debrecine

PS I sutlijas...pa kad stavim i kasiku dzema od malina na to:zjede:.....(to me mama naucila da se tako jede, od skoro, s tim sto se ona ne goji :lol:)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back