gost 237967
Veoma poznat
- Poruka
- 13.188
Da nisi ti u mom komšiluku, ni mi nemamo vode od juče uveče...![]()
jock... 200km jock

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da nisi ti u mom komšiluku, ni mi nemamo vode od juče uveče...![]()

piletina, zapečena sa paradjzom i fetom
i palačinke sa prasima, zapečene, al to ću samo 1 da pojedem
Kako se pravi Grčka musaka?
Prava grčka je sa plavim patlidžanom i komplikovana je, ima puno cimanja, ali je predivna.
Neka piše Nina recept....
E, da, a tema. Napravila sam faširane šnicle i sad se kuva cušpajz od tikvica... za sutra...

... koji je pokipeo dok sam ja "kuvala" na forumu..
E, što sam majstor da sebi napravim posao![]()

Paprike punjene sirom za muža, svekra, svekrvu i mene, pomfrit i viršle za decu, a pasulj od juče za zaovu...Paradajz salata za sve, osim mlađeg deteta koje paradajz ne jede...

))))))))))

)prvo je skuvaj, pa je onda zapeciMolim vas dragi kuvari za pomoc..Htela bih spremiti svinjske kolenice..ali.. Mislila sam da ih pecem u rerni,ono sto me je zbunilo je cinjenica da bi meso moglo biti suvo i da je mozda ipak bolja varijanta da ih kuvam..a ja bih u rerni)
Ako ima neko savet,nesto tipa nikako peci vec samo kuvati,mnogo bi mi pomogao ..
Hvala..

odlicnoKnedli ima raznih: ima ih od brašna i od krompira, od griza i riže, hleba i kifli. Negde ih zovu knedlički, negde piroški, negde njoki, a negde manti - rečju, ima ih svuda i svi ih vole. Ali, najbolje knedle dolaze iz Češke, jer ih Česi služe uz konkretne stvari - gulaš i pivo. Kod nas su iz nekog razloga najpopularnije slatke knedle - šufnudle (u Vojvodini poznate i kao "kitice") i na prvom mestu gomboče - knedle sa šljivama, prezlama i pavlakom.
Knedle u grlu
Sastojci:
200g brašna
100g krompir pirea u prahu (iz kesice)
1 jaje, što ga koka daje
šljive
malo ulja
Priprema:
Umesiti testo s dve čaše vode, oblikovati u francuski hleb,
iseći na kolutove, ugurati šljive i praviti knedle. Knedle se
kuvaju dok ne isplivaju na površinu. Uvaljati ih u prepržene
prezle. Služiti posute šećerom i prelivene pavlakom
Kad je na ispitu komparativne književnosti na Filmskoj školi u Pragu, Milan Kundera upitao svog studenta Emira Kusturicu šta misli o Kafki, Emir je odgovorio da ne misli ništa više od onoga što je profesor već rekao u predavanju. Za iskren odgovor dobio je čistu desetku. Zatim je Kusturica preko svoje tetke izdejstvovao garantno pismo i poziv za Kunderu da poseti SFR Jugoslaviju, a Kundera ga je zauzvrat odveo na gulaš i knedle u pivnicu kod Kalicha. Tu se, za dva susedna spojena stola, slučajno zatekla i velika grupa Emirovih kolega: Lordan i Mali Rajko, Srđan i Goran, Zalar i Filač. U jednom trenutku neko od njih je u šali dobacio: "Kusta šupak!" na šta se, prema svedočenju Z.M., iza Kunderinih leđa pomolila krupna glava s masnom kosom i pretećim pogledom sarajevskog jalijaša, i tiho procedila: "A... da ja nekome ne je'bem mater ovdje..." Za spojenim stolom - tajac.
)))

nema na cemuToliko mi se dopao recept, da sam ga poslao kući mejlom!
Zahtevaću... pardon, klečaću jedno pet minuta ispred one moje veštice,
iskreno se nadajući da će mi spremiti ćureći gulaš sutra za ručak.
Hvala ti, šećeru.![]()
))

joj, nema ništa bolje nego krpompir u kaputu, pečen u rerni, pa još ako je šporet na drva (što više nigde nije al ajd), pa nema ništa lepše, pa dodaš kajmak i slaninicu, joj milice, šta mi uradi sad : )