Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Može ceo recept? Zvuči zanimljivo.
150 gr masti
4 žumanca
100 gr šećera
Limunova kora
250 gr oštrog brašna
Pola praška za pecivo
Kašika pavlake
To se zamesi pa pola ide u zamrzivač a pola na dno tepsije.
Fil
8 dl jogurta
4 dl kisele pavlake
200 gr šećera
5 kašika griza
oko 100 gr suvog grožđa iseckanog
Vanila
4 umučena belanca
Kad se donja kora malo zapeče, izruči se fi i narenda gornja kora iz zamrzivača pa se peče jedno pola sata.

Ispeklo se i ne deluje loše za sad.
Odgore prah šećer

• Voli
Reactions: Red
IMG_20240126_185638_copy_1228x1632.jpg

Juče sam bila vredna. Zato danas nisam kuvala ništa. :malav:

Pogledajte prilog 1489989
Juče sam bila vredna. Zato danas nisam kuvala ništa. :malav:
Јаоооо...исте као што је моја комшиница Шјора правила :heart:
Ако ти није проблем, може рецепт? Ми не умемо да правимо та кисела теста, а обожавам праву штрудлу, баш такву.

Јаоооо...исте као што је моја комшиница Шјора правила :heart:
Ако ти није проблем, може рецепт? Ми не умемо да правимо та кисела теста, а обожавам праву штрудлу, баш такву.
IMG_20240128_205558_copy_1228x1632.jpg

Mera je za jednu štrudlu. Sve kako ovde piše, i nema šanse da ne uspe. Prvo skuvaš fil, pa umesiš testo.

Хвала, хвала :heart:
Претпостављам да одмах мотам, пошто се прво спрема фил?
Ne, nego ti se fil sve vreme hladi, da bude potpuno hladan, da posle štrudla ne bude gnjecava. Skuvaš fil, umesiš testo, i ostaviš ga 40 - ak minuta da naraste. Ako mesiš više od jedne štrudle, testo odmah podeliš na jufke. I tako kisne. Oklagijom razvlačiš u dužinu koliko ti je dugačka tepsija, a u širinu koliko hoćeš da bude tanko testo.
I opet kisne u plehu dok se ne zagreje rerna.
@Ona Marge nemam pojma zašto ne pukne, ali ne pukne.

ZD, prelepe su ti strudle. :)

Probala sam i onaj polugotovi nadev od maka u kesici (ima i sa orasima), ne kuva se, vec se samo promesa sa hladnim mlekom (nekih desetak kasika) i isto bude dobro. Citala sam sastav i unutra nema nista drugo osim secera i maka, samo je mnogo sve sitnije i finije mleveno, pa zato moze ovako.
Ko hoce da skrati postupak spremanja moze i to da proba.

Jeste recept važan ali i osećaj za testo, a ja to nemam. Probala sam razne recepte, mesila pod maminim nadzorom dok je bila živa, ma jok, kamen je kamen.
Uvek dodam još malo brašna, previše mekano dodaj, kad se ispeče ...ni za prasiće. Kao muzika, imaš sluha ili nemaš, ovde je taj osećaj u rukama, a ti ga imaš na izvoz, ozbiljno to mislim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back