Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gljivarka koja prodaje na Satelitskoj i Detelinarskoj pijaci u NS, imala je bukovace koje je ubrala na F.gori.
Dinstala sam ih na praziluku, dodala mleko i kratko jos kuvala, uz njih knedle sa slaninom i kobasicom. Bukovaca ima beta glukan.

Prilozi

• 20240131_154801.jpg
    20240131_154801.jpg
    101,9 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Gljivarka koja prodaje na Satelitskoj i Detelinarskoj pijaci u NS, imala je bukovace koje je ubrala na F.gori.
Dinstala sam ih na praziluku, dodala mleko i kratko jos kuvala, uz njih knedle sa slaninom i kobasicom. Bukovaca ima beta glukan.
Лепо ти ово изгледа, и ми волимо буковаче.

Зависи какво јело и за колико особа.

1000002717.jpg

120g ali mi je nekako bilo malo, nije mi bas jasno zasto...kad se skuvao stavio sam 200g gotovog sosa arabiata i 50g tunjevine (80g pakovanje). Kad to pojedem sa 166g paste, bas me zasiti...

Inace sam ga skuvao slicno pasti (tako je pisalo na uputstvu - c pirinac) samo sto se kuva 20 minuta, nista zatvorena posuda za kuvanje i parenje i trte vrte.

Pogledajte prilog 1492157

120g ali mi je nekako bilo malo, nije mi bas jasno zasto...kad se skuvao stavio sam 200g gotovog sosa arabiata i 50g tunjevine (80g pakovanje). Kad to pojedem sa 166g paste, bas me zasiti...

Inace sam ga skuvao slicno pasti (tako je pisalo na uputstvu - c pirinac) samo sto se kuva 20 minuta, nista zatvorena posuda za kuvanje i parenje i trte vrte.
Evo ti jedan recept za pirinac,prosto i ukusno.🙂
Proprzis jednu malu glavicu crnog luka i jednu mrkvu na ulju.Dodas malo vise od polovine velike solje pirinca i mnogo vode.🙂
Naravno so i vegeta po ukusu i na kraju persun.
Poenta je da ne mijesas pirinac,osim samo malo da bas ne prigori,i pustis da se kuva u vodi.
Vodu dosipas ako uvri.
Pri kraju kuvanja dodas persun.
Ne brini sto je tecnije,pirinac sve upije cim se malo ohladi.
Druga varijanta je da sa pirincem dodas i ono zaledjeno mijesano povrce za rusku salatu.
To ti je odlicno jelo,a ne treba vise od 15 minuta da se skuva.

Пиринач је лако скувати. Главно је да га не дираш.
Врло је битно да се пропере са више вода.
Kad je pola šolje pirinca, onda je šolja ipo vode, ne doliva se voda. Kad provri, iskljucis ringlu i ostaviš poklopljeno, za 15 minuta može da se jede.
Obavezno pre kuvanja pirinač se mora oprati bar u 4 vode.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back