Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas za odrasle skembici dan drugi, za decu spanać, pire i pohovano belo meso. Mislim da ću i američku pitu sa jabukama do uveče da napravim. Sad na pijacu po jagode za džem :D
kakvi su skembici? :)
ja sam stvarno razocarana jagodama jer ne mogu da ostanu ni dva dana kad ih kupim
odmah pocnu da trule, a ne kvasim ih
kupila sma dva kilograma i malopre pogledam ostala je samo jedna saka da mogu da se koriste i od njih sam skuvala dzem koji cu posle da ubacim u banana hleb jer imam ponovo prezrele i banane
danas cu da spremim musaku od patlidzana

kakvi su skembici? :)
ja sam stvarno razocarana jagodama jer ne mogu da ostanu ni dva dana kad ih kupim
odmah pocnu da trule, a ne kvasim ih
kupila sma dva kilograma i malopre pogledam ostala je samo jedna saka da mogu da se koriste i od njih sam skuvala dzem koji cu posle da ubacim u banana hleb jer imam ponovo prezrele i banane
danas cu da spremim musaku od patlidzana
Jao što su dobri skembici :zaljubljena:
Mm ih je spremao, kao gustu čorbu sa slaninicom i gurmanske, malo ljuće sa više začina i povrća zapečene u rerni u zemljanim posudama. Na kraju izrendao malo kačkavalja preko :D
Jeli smo takve jednom u kafani i oduševili se, a on ih je juče spremio I bolje nego te:D

Jeste, kad se dobro spreme
Meni je to nana spremala i to je bio raj za nepca
To i crevca na zaru
crevca na zaru nisam jela, ali je moj deda sa mesom dimio i crevca
meso je bilo divno, a za crevca smo se otimali :)
nikad vise takav ukus mesa nisam nasla jer su njegova bila blago odimljena na ognjistu, a posle toga susena na mrazu
sve sto je nama dostupno sada je ili puno aditiva ili predimljeno pa ubijen ukus mesa nego imas utisak kao da jedes izgorelu cepanicu :(

Današnji ručak losos u marinadi od limuna i bibera. Nisam ja pravila, samo sam slikala. :)

losos.jpg

Danas sam bila trojerucica.kod mojih sam u isto vreme na tri ringle pravila paradajz corbu,mami cuspajz od sargarepe,meni krilca sa mediteranskom mesavinom(obozavam je) i pored na onom okruglom pekacu pekla njima cevape.naseckala luk,napravila kupus salatu i sve vreme ubedjivala mamu da ni slucajno ne silazi u kuhinju ,dva stepenika,da bi promesala svoju sargarepu.da je ona sisla sa hodalicom,ja bih kroz aspirator izasla
Za sutra neka griz corbica,malo luk,malo sargarepa,griz,kim i kocka,pljeske iz lidla i njihove zemicke za iste.uprasicu se i ja,jednom se zivi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back