Šta mislite, zašto se ljudi danas sve češće razvode?

У време мојих деда и баба развод није ни био опција. Након сексуалне револуције крајем шездесетих, која је била заправо женска сексуална револуција, бракови су кренули низбрдо.
Ja ovo vidim kao napredak ☺️

Pretpostavljam da je to zato što kada počneš da živiš sa nekim polako maske padaju i vidiš kakav ti je partner/ka zaista. Ta prava slika može da ti se ne svidi, i onda želiš da izađeš iz braka. Počnu svađe i slično. Dobro, to je i ranije bio problem, ali ljudi su se plašili šta će drugi da kažu. Sada to nije toliki problem, ljudi su emancipovaniji u tom smislu, pa je normalno da se razvode.

Evo skoro sam pricao sa jednim drugarom on kaze da vise voli da vara svoju zenu sa udatom zenom nego sa slobodnom, zasto? pa zato sto slobodna zena nece da mu da ono sto hoce bez ikakve obaveze prema njoj,dok udata ima muza i on nema nikakvu obavezu prema njoj.
Verovatno tih 10 muskaraca varaju sa muskarcima
Svako prica iz svog iskustva. Dve moje drugarice, slobodne imaju ozenjene "momke".
Inace...nisam rekla da sam protiv razvoda vec vidim ove stare koje su preziveli sve i svasta i seks im vise nije bitan da im je drago sto imaju sa kim da popiju kafu, podele tugu i srecu.
Uopste necu da zalazim u price to mozes i sa komsijom...ko zna sta je bliskost znace o cemu pricam.

Svako prica iz svog iskustva. Dve moje drugarice, slobodne imaju ozenjene "momke".
Inace...nisam rekla da sam protiv razvoda vec vidim ove stare koje su preziveli sve i svasta i seks im vise nije bitan da im je drago sto imaju sa kim da popiju kafu, podele tugu i srecu.
Uopste necu da zalazim u price to mozes i sa komsijom...ko zna sta je bliskost znace o cemu pricam.
Za to nije neophodan brak.

Ako su ljudi suštinski različiti tu onda nema pregovaranja ni kompromisa, a neke stvari ni o sebi ni o partneru ne možeš znati pre zajedničkog života i dok ne prođe određeno vreme
Ljudi se posvađaju oko gluposti tipa kakve zavjese kupiti. Ako ljudi nisu u stanju da se dogovore oko zajedničkih finansija ili gdje će na ljetovanje i nisu jedno za drugo.

Ljudi se posvađaju oko gluposti tipa kakve zavjese kupiti. Ako ljudi nisu u stanju da se dogovore oko zajedničkih finansija ili gdje će na ljetovanje i nisu jedno za drugo.
Takve svađe obično ukazuju na dublje probleme, to su samo okidači. Ako nemaju želju da rešavaju konstruktivno probleme ili su prosto različiti čemu onda kompromisi, nema tu leba.

dobro je da si momke stavila pod navodnike, ja to bas ne bih nazvao tim imenom

Ja ovo vidim kao napredak ☺️

Када се са неким ступи у брак, он или она онда постаје фамилија. Не може се човек развести од фамилије. Чак и ако се разведе, опет остају у фамилијарној вези, то јест у сродству. Него пошто су жене постале разуздане након сексуалне револуције, данас унапред планирају да ће се развести и пре него што ступе у брак. Зато је мушкарцима данас небезбедно да се жене, имају бар 50% шансе да ће будућа жена затражити развод у неком тренутку.

Back