Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
onda je bolje da uzmem metalac, ja volim teske serpe, kvalitetnije su. msm, da ne idem dzabe.
Nikakav si avanturista :lol:
Nisam im uzimala.one samostalne sepe sto su na komad i povece, one su teske ali ne znam dal su dobre
Mada iskreno ako je ovo od 10e ok sto ne bi i te teske skuplje bile.... ne znam....kako oces
Ja jedva cekam da odem, samo prvo da da vucko pare zavrsim sa premestanjem oko sporeta, pa cu jedan dan da odem da uzivam tamo

Nikakav si avanturista :lol:
Nisam im uzimala.one samostalne sepe sto su na komad i povece, one su teske ali ne znam dal su dobre
Mada iskreno ako je ovo od 10e ok sto ne bi i te teske skuplje bile.... ne znam....kako oces
Ja jedva cekam da odem, samo prvo da da vucko pare zavrsim sa premestanjem oko sporeta, pa cu jedan dan da odem da uzivam tamo

desavalo se da se te lagane iskrive i posle ne legnu na ringlu kako treba, to me brine.

desavalo se da se te lagane iskrive i posle ne legnu na ringlu kako treba, to me brine.
Znam sta te brine
Ja sam.to prvi put uzela rekoh jos '14 kao u fazonu ma djubre je al aj probam
I onda se iznenadila
Ne krive se, svaki dan ih drndam
Osim ako si moja keva zaboravis sve ugljenises pa iskrivis i serpu i pregoris ringlu i zapalis .... al to je sad drugi par carapa :lol:

Svi,makadamija orah je super
Inace juce muz dodje sa posla sa punom kesom sladoleda i sa kutijom porodicnog fali mu jedna trecina.kaze nosio neke papire u laboratoriju,a oni radili analizu sladoleda pa mu uvalili punu kesu.nikad lepsi nisam probala svisslion slatka kuca nekiporodicni,plazma,cokolada,kikiriki,krem brule.meni sve kao da jedes neku divnu karamelu

Meni je grozan makadamija orah, sladak, presladak, def ne volim takve sladolede.
Ok mi je bio tiramisu.
I naravno, apsolutni favorit, limun <333

Screenshot_20200530-232358.png

Tiganj kupim kad se postojeći pohaba a šerpe su mi doživotne, metalac i stare nove koje sam dobila od svekrve
Stare u smislu kvaliteta ne znam čije su a nove jer nisu korišćene
Delimano sam kupila tiganj za palačinke i služi me lepo
Ja ne znam kako se to vama dno iskrivi
Hvala Bogu nikad nisam imala to iskustvo i nadam se i da neću
Teflonske šerpice su jedino krš i radije pravim u normalnoj šerpi
Teflon je i inače krš i treba ga zaobilaziti
Imam šporet star 35 godina, nisam ga još promenila, a trebalo bi, mada sam ja naučila na njemu da spremam
Možda su ovi novi šporeti jači pa zato
Ne znam
Ja sam se punila u kuću u ono vreme kad je samo metalac i postojao

a u cemu kuvas? :lol:

U delimanu i imam još neke švapske inox, metalac inox bukv menja ukus hrani, a emajliranim se olupao emajl nešto rekordno brzo na šerpama. Na tiganju nije ali on neravnomerno peče, loše mu je urađeno dno, na kraju sam sve to prosledila svekrvi a ja pokupovala novo posuđe, meni je metalac precenjen. Možda se sada kvalitet popravio, pre 5-10 god nije bio nikakav.

da, ja sma sve te lagane na kraju bacila, skroz se iskrivile.

Металчева радња у Кнез Михаиловој ти ради и данас од 10 до 6 поподне, ако хоћеш да купујеш. Ја сам прекјуче купила два тигања, магма и гранит.
Понедељак је нерадан.

Ја сам овог мог искритиковала јуче јер је лавабо мокар :lol:
Онда је рекао да ће доћи касније, а дошао раније и ја сва бесна:"Откуд ти?"
На шта ће он:", Стварно. Откуд ја у свом стану!?"
Признајем, некад... често... углавном :mrgreen: нисам нормална :lol:
Sto sam mislila da ste u tvom stanu :aha: .

Tako ja reagujem kad me neko iznenadi zato sto je tu,strecam se,odsecem(a ne ocekujem) te dobijem slican odgovor :D .

Ne perem sudove zato sto sam tu plakala,tresla se dok je vikao,svaki put se setim.Ne mogu ni da izbacujem vodu,ne smem zapravo,pretesko je,potpuno sam beskorisna.Mis moze da se pojavi negde gde je vidljivo odatle,ko zna sta bi bilo da ga vidim.
Prala sam ih a bilo je sta ih trljkas/sta ih pipkas/sta trosis toliko vode (nisam sigurna da li su isprani,nesto duze sam ispirala,uvek me je strah bio da ne ostane sapunica) .Kad dezinfikujem (a moram ako padne na pod/sece se nesto tipa dzigerica te je daska krvava) bilo je da "umisljam" (a nije tako) licim na onu te nerviram zato sto ona tako...

Moj san je da nema obicne kuhinje,samo nesto minimalno tipa dve ringle a da sudopera,mesto gde se cede case bude na sredini tog prostora,bez visecih elemenata,frizider,zamrzivac iznad kombinovani,prozor da ima,stolicu,to je sve.
Case,neka viljuska,kasika,tanjir,serpa sa oklopcem (manja,da u nju moze da stane litar vode,eto za supu iz kesice/da se nesto ispzi) da budu ispod ploce al' ne kao fioke vec na neki fazon da se pomeri deo,one ispod budu.
Bez spaiza,muka mi je kad pomislim na isti,volela bi da ga nema.

Poslednja izmena:
U delimanu i imam još neke švapske inox, metalac inox bukv menja ukus hrani, a emajliranim se olupao emajl nešto rekordno brzo na šerpama. Na tiganju nije ali on neravnomerno peče, loše mu je urađeno dno, na kraju sam sve to prosledila svekrvi a ja pokupovala novo posuđe, meni je metalac precenjen. Možda se sada kvalitet popravio, pre 5-10 god nije bio nikakav.
A vis ja pobacala delimano, sve je lepio
E svasta :lol:

Металчева радња у Кнез Михаиловој ти ради и данас од 10 до 6 поподне, ако хоћеш да купујеш. Ја сам прекјуче купила два тигања, магма и гранит.
Понедељак је нерадан.
Otkud metalac u k mihajla??? Ima cepter
A de je metalac :huh:

Ja za metalac idem u 29. nov, pored ex dva bela goluba

Ja imam delimano tiganje i jedva sam se privikla na njih, po navici sam u pocetku sve ulljuci ala na najjace, pa izgori dok se osvestim sta se desava. Sad sve na neku trojku i fino, doduse ovaj 28cm ni ne koristim, meni je 26 dovoljan, treba mi jedan manji, sa ovim velikim bad ne znam sta cu. Verovatno ce da putuje za CG kad krenem tamo.
Treba mi jedna serpa od oko 4l maximum i mozda bi bilo dobro da kupim gril tiganj, i onaj jedan pleh/tepsija za hleb (pravougaoni) pa da moze i za neki kolac tipa komisprot i tome slicno.
Sto se mene tice sasvim dovoljno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back