Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar insulin nije u vezi samo sa šećerima?

jeste za regulaciju secera, ali omogucava i drugim materijama da udju u celije, ne samo secerima. recimo arnold svarceneger je priznao da je u mladosti koristio insulin, iako tad nije bio dijabeticar tjah kao doping sredstvo. dijabeticari imaju najvece iskoriscenje proteina iz hrane, upravo jer daju sebi insulin (mislim na tip 2 tjah one koji daju sebi insulin).

• Podržavam
Reactions: Em.
za em jedna od stvari koja mi pada na pamet u vezi insulina je da je on obrnuto srazmeran kortizolu, odnosno blokira kortizol. zato nekima low carb dijete ne odgovaraju, jer im izazivaju stres i lucenje kortizola. ali isto tako blokira i hormon rasta koji dovodi do mrsavljenja, a koji se luci kada je insulin miran.

Ma sutra malo. :lol:
Mogu da potpišem da ni Vasa Zavrzlama, ni Tatina slatka kuća, ni svi ti kod kojih torte koštaju kao da je u njima dragi kamen, ne koriste mlečnu pavlaku.

Znaš kad pojma nisam imala da je mogu, npr, podgrevati :lol:
Znači uopšte nisam mozak uključila već samo primila to kao informaciju - ganaš se pravi sa mlečnom slatkom pavlakom.
Zapravo, prilično sam sigurna da je Rudolf kriv za sve :malav:

Ево, у мом Максију имају обе:
IMG_20201102_113343.jpg

Ma ok, ovo mi je super da znam da može.
Torta je ionako da je žmu nosi na posao, njima bi i one keksare bile dobre :lol:
Ima ih 20-ak u kolektivu, za svaki rođendan se svi skupe i svaki put se ili peče neki roštilj ili donose janjci i prasići i plus torta.
Megalomani teški, al kad su svi takvi, nek bude i mali Mujica, šta ću mu ja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back