Šta je vaš "izduvni ventil"?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rintanje u selu. Nemam apsolutno nikakve koristi od toga, ne treba mi ni za krasni klinac, samo me košta. Što u parama što u živcima. Ali mi je to jedina psiho terapija koju imam.
Slicno nesto imam. Jednostavno mi taj rad skrene misli i paznju od problema, skoncentrisem se na neke druge stvari i posle zavrsetka osetim neko cudno olaksanje, zadovoljsto i mir u glavi.

Kada se opteretite, kada dodjete u situaciju da imate osecaj da cete da "puknete"
Šta je vaš "izduvni ventil" ?
Potrebno mi je da budem što više sama i isključena iz svih tokova, a pitanje je elementa samo šta ću raditi, kao i da li ću išta raditi.
Dozvoljavam i obezbeđujem sebi takav luksuz povremeno da mogu samo da bindžujem serije i filmove, spavam do kad hoću i živim u indolenciji.
Srećom, uglavnom ima nešto čime po automatizmu počnem da se bavim, kao npr. sad: svaki sunčani interval lufta čeprkam po zemlji u bašti, a svaki kišni se navratim na neki od nedovršenih projekata pored šivaće mašine.

Prosto je pravo malo čudo u tome uopšte početi nešto kad nam poiskaču faze, ali kada se desi, što je bolje da bude neminovno i deo našeg karaktera, onda ima razbuđujuće, otrežnjujuće i osvežavajuće dejstvo.

@bird again
Čudiš se sto sam napisala ribanje plocica..to je figurativno..iz razloga što rad ume i može da bude izduvni ventil..
Sve svoje negativno ubaciš u krpu i pritisneš na plocice i ribaš, ribaš ..ima da sijaju kao semafori na stadionu :rotf:
To I tako nesto je ranije i meni bio izduvni ventil, sada ne.
Ranije bar imam koristi od svog neraspolozenja, besa ili sl., sada sam se nekako promenila..
Dok radi posao, radi tako :mrgreen:

Kada se opteretite, kada dodjete u situaciju da imate osecaj da cete da "puknete"
Šta je vaš "izduvni ventil" ?

Da li je to muzika, sport, pranje peglanje, cepanje drva, pevanje, neke druge uspomene na minuala vremena kojima se vratite na kratko?
Sjednem u mog Audija, odem 2 km od grada nedje sam, ukljucim blues essentials kolekciju i zapalim cigaru i gledam prirodu.

Back