Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
reših da spremim kolač neki sutra
pa bih molila one koji znaju da mi daju neki recept
treba mi nešto što se brzo pravi, a da se ne peče
po mogućstvu sa plazmom
hvala :)
Pusti masti na volju... Najvise volim da pravim slatkise bez recepta, od onoga sto imam, i budu najukusniji:) Jednom mi torta nije uspela, pa sam sve strpala u veliku vanglu, mikser i teraj!:) Dodavala po ukusu, napravila kuglice, uvaljala ih u kikiriki i svi se odusevili: "Koji su kolaci, koji su kolaci?" Improvizacija:)
U tvom slucaju- mleveni keks, maslac, topljena cokolada, pa dodajes sta vec imas (mrvljeni badem, rum, suvo voce,...). Oblikujes u tortu i prelijes glazurom, ili pravis kuglice i uvaljas.

Zbog dijete bi mogla da izbjegne margarine, putere i tako to, pa da pravi onu sa jogurtom
za koru se koristi 800grama plazme ili nekog sličnog keksa, najčešće se stavi bevita, ne da tu plazna ništa bolji ukus
1 litar jogurta
250grama šećera u prahu... to može da se smanji prilično, ionako i sa tim šećerom kora ne bude slatka već blago kisjelkasta
Keks se izlomi na pola, posle šećerom, doda jogurt i dobro se to izmiješa, da dijelovi keksa omekšaju i istope se a dijelovi ostano ucijelo

u originalnom receptu se preko toga stave 3-4 banane, pa šlag

Danas smo mmomak i ja završili poslije duuuuuuuge šetnje završili kod njega, pa nije bio gra' za ručak,
nego njegova mama napravila :
njoke sa piletinom i majčinom dušicom u vrhnju, bilo džige sa pireom,
a od salata : rotkvice sa vrhnjem, siriluk i zelena salata...
ja jela njoke, pire i rotkvice... omnomnom :D

a sto su se meni smucili ti instant, extra brzi keksni kolaci i torte,. kad cujem puding, slag, plazma, piskote, muka mi.
ja sam se malo navukla na mafine, ali i brze, "normalne" kolace koji se mute peku u rerni :D

Meni sve to sto se ne pece se ne zovee kolac/torta, nego poslastica. Ono kada se umuti slag pa masa podeli na tri dels, pa u jedan doda ovo, u drugi ono, u treci ono, ili markiza, ili plazma torta... Meni je to poslastica, a torta mi je kada pecem 6 kora i kuvam fil..) Zato sam danas napravila jednu za moju dusu, pravu pravcatu, sa orasima i cokoladom, i plazmu po zelji mladjeg deteta. Sveki ce da napravi pire krompir i izvadila sam prasece i jagnjece pecenje iz zamrzivacs. Salata ce biti kupus.

ja nikad nisam ni volela te buckurise, tipa lenja zena i sl
meni to nije kolac/torta
i ja najvise volim kad se utrosi tu i vreme za pravljenje, pa jos i lici na nesto :)
nego, eto, ukinuh sebi slatkise :( pa se trudim da ne pravim nista :D
:ok:
Ni ja, ali je zena pitala, pa... Plazmu koristim samo kada pravim komplikovani 3D oblik, dodje k'o plastelin:)
A kada cujem da u kolace/torte ubaciju bananice, zele bombone, puding, gotove kore, krem slagove umesto fila, Jafu,...:roll: Ne volim ni zelatine, gustine i sl. Ako pravis, pravi kako treba, a ako te mrzi kupi kutiju keksa i gotovo!

moja deca ne vole koraste torte...samo te poslastice što se tope u ustima...:manikir:

pridruzujem se tvojoj decici ... bas slatka deca , znaju sta valja :andjeo:
sto su ove zene postaleeeee........ samo komplikuju sebi zivot .. pola sata je maximum pored sporeta

Nego niko nista ne kuva ... a ja dosla po ideju

Izgleda da cu samo da dodam meso na rucak od juce
naravno , grasak niko nije pipnuo

Izvadila iz zamrzivaca neko pakovanje mesa, ispostavilo se da su gozni, debeli komadi:neutral:
Isekla krompir na kocke i ubacila u kesu za pecenje, pa na njega to meso premazano senfom i zacinjeno, i sve zalila crnim vinom. Ubacila i list lovora. Ko zna kako ce ispasti:sad2:
Domaca, pileca supa.

Ja cu z. salatu i parce mladog sira preliveno maslinovim uljem.

Izvadila iz zamrzivaca neko pakovanje mesa, ispostavilo se da su gozni, debeli komadi:neutral:
Isekla krompir na kocke i ubacila u kesu za pecenje, pa na njega to meso premazano senfom i zacinjeno, i sve zalila crnim vinom. Ubacila i list lovora. Ko zna kako ce ispasti:sad2:
Domaca, pileca supa.

Ja cu z. salatu i parce mladog sira preliveno maslinovim uljem.

uh to crno vino ce da ti upije krompir :(
bolje da si odvojeno pekla meso na takav nacin, a krompir samo obarila..ili ispekla odvojeno
ja krompirice ne przim godinama
samo uvaljam u maslinovo ulje sa ruzmarinom ili nekom travom koja mi se jede i ispecem na najajacoj vatri u rerni
brzo se uspece i ukusan je

uh to crno vino ce da ti upije krompir :(
bolje da si odvojeno pekla meso na takav nacin, a krompir samo obarila..ili ispekla odvojeno
ja krompirice ne przim godinama
samo uvaljam u maslinovo ulje sa ruzmarinom ili nekom travom koja mi se jede i ispecem na najajacoj vatri u rerni
brzo se uspece i ukusan je
Jel"?:sad2: Sada je gotovo... Mislila sam zbog mesa. Obicno ga mariniram uvece za sutradan, ali juce nisam bila voljna, pa sam danas sve zbrzala.

Meni sve to sto se ne pece se ne zovee kolac/torta, nego poslastica. Ono kada se umuti slag pa masa podeli na tri dels, pa u jedan doda ovo, u drugi ono, u treci ono, ili markiza, ili plazma torta... Meni je to poslastica, a torta mi je kada pecem 6 kora i kuvam fil..) Zato sam danas napravila jednu za moju dusu, pravu pravcatu, sa orasima i cokoladom, i plazmu po zelji mladjeg deteta. Sveki ce da napravi pire krompir i izvadila sam prasece i jagnjece pecenje iz zamrzivacs. Salata ce biti kupus.

srecan rodjendan:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back