Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hih, blender nam više nije zanimljiv (bebac ima 11 meseci)
sad sve hoće da čačka pa onda da ručka
na kašičicu plazma i mleko ili plazma sa jabukom, ostalo može i sam :)
zubići.. ima mlađih beba sa više zubića, moj samo dva, čekamo ostale
a ovako seckamo hranu pa nema frke
mada više sisa

što se teme tiče, i mi kuvamo kafe
sinoć nije bilo dugog spavanja

- - - - - - - - - -

ja sam dobro odradila, kupila juče onaj sladoled što mu dođe kao torta
i ima još
i od vanile je
i posle mi se ne ručka mnogo slatko
al' jagode, nakon sto godina :zaljubljena:

za doručak popara, za ručak pileća supa i kuvano meso iz supe sa pire krompirom i paradajz sosom.

šarlota sa kikirikijem
sarlota.jpg

Ja nisam volela.. ali promenih mišljenje sada jedem. Spoznah draž :mrgreen:
.. a pihtije još uvek ne volim.

...i njih kad bi probala kad neko drugi pravi, nego sto su bile te koje si probala pa zakljucila da ne volis, verovano
bi zavolela...kad se lepo naprave i kad se ne stedi na mesu meni su draze od sarme i pecenja:)

- - - - - - - - - -

Hvala! Pa da, on se oduševio figuricama, to je grickao sve vreme :mrgreen:

Inače ja ništa sem salata nisam pravila ovoga puta, sve je bilo naručeno.

..hvala ti Boze sto su danasnje generacije pametnije od nasih....

...i njih kad bi probala kad neko drugi pravi, nego sto su bile te koje si probala pa zakljucila da ne volis, verovano
bi zavolela...kad se lepo naprave i kad se ne stedi na mesu meni su draze od sarme i pecenja:)

Moguće, ja se ne sećam ni kada sam ih jela. A možda sam probala jednom ili dvaputa, sam izgled mi je bio odbojan.. Ali verovatno bi mi se dopalo kad neko to spremi kako treba! Evo ni jagnjetinu nisam volela a kod sveki je jedem jer žena zna da je spremi..

Maleni je pravi je slatkiš. A i ti si lepa. I nek nisi ništa pravila i što kaže Afro, treba da budu mladje generacije pametnije od nas. I da budeš odmorna i raspoložena za slavlje, a ne da jedva čekaš da se završi i da gosti odu da legneš.

Maleni je pravi je slatkiš. A i ti si lepa. I nek nisi ništa pravila i što kaže Afro, treba da budu mladje generacije pametnije od nas. I da budeš odmorna i raspoložena za slavlje, a ne da jedva čekaš da se završi i da gosti odu da legneš.

Pa tako sam i ja razmišljala, za rodjendan sam bila kao kuvana noga i para mi je na uši izlazila od besa, hahahah.. dobro nisam sve goste metlom oterala tada. Epa sada reših da uživam :lol:

:cmok2:

Mm na putu, sveki kuva supu za sve, pa ćemo se malo ogrebati o kuvano meso i povrće, možda napravim i sos od mirođije...
Ali...spremam kuglof i pogačice sa čvarcima i mesim neki lebac...
Mislim da je Proka pisao da suvo grožđe u kuglofu treba da se uvalja u brašno da ne potone ? Može savet, jel to treba de se izmeša u smesu ili pobaca odgore ? Ova smesa koju ja pravim je prilično gusta, pa nešto mislim da grožđe neće dospeti u testo ako ga samo pobacam odgore.

NA koncentraciju i pamćenje utiču stres, visoka spoljna temperatura, povišena telesna temperatura, obilan obrok ili jaka glad, neke bolesti, neispavanost, neprovetrenost prostorije, duvanski dim, nedovoljano vode...

Međutim, za mentalne funkcije je važna i pravilna ishrana. U zavisnosti od toga šta ste pojeli, mozak može da radi brže ili sporije. Na primer losos, sardine i plava riba ubrzavaju vijuge, a preobilan obrok ih uspavljuje.
Mozak se hrani glukozom, a da bi se održao stalan nivo ove materije u krvi, potrebni su redovni obroci sa međuobrocima od svežeg voća ili povrća.
- Izbegavanje jutarnjeg obroka slabi pamćenje i sposobnost koncentracije, dok kvalitetan doručak od žitarica, pahuljica sa voćem ili mlekom ili nešto jači obrok od jaja, šunke, integralnog hleba i prirodnog soka od voća poboljšava koncentraciju - objašnjava primarijus dr Branka Konstantinović Birovljev, specijalista za ishranu Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, konsultant Kalivita internešnal za suplementaciju ishrane. - Da bi mozak optimalno funkcionisao pomažu ugljeni hidrati koji se sporo razlažu (složeni ugljeni hidrati), jer obezbeđuju postepeno oslobađanje šećera u krvi. To nisu tzv. prosti šećeri (saharoza-stoni šećer, slatkiši i drugo), već mahunarke (grašak, pasulj, boranija, sočivo), suvo i sveže voće, integralne žitarice, povrće, jezgrasti plodovi.
ALKOHOL I CIGARETE - NE ALKOHOL treba izbegavati jer negativno utiče na moć aktivne koncentracije i fokusiranja. Preporučuje se uzimanje dovoljno vode, najmanje šest do osam čaša dnevno. Ako je neko fizički aktivan, ili je visoka spoljna temperatura, količinu tečnosti treba povećati. Pušenje smanjuje količinu kiseonika koji dospeva do mozga.
Ove namirnice treba da budu što raznovrsnije, a svakoga dana treba imati tri glavna obroka i dve užine.
Pravilnim rasporedom obroka na svaka tri ili četiri sata obezbeđuje se stalni optimalni nivo šećera u krvi i sprečava njegov pad, što obezbeđuje najbolje funkcionisanje mozga.

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.285.html:432835-Losos-sardine-i-plava-riba-ubrzavaju-vijuge

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back