Danas supa sa knedlama i sos od mirodjije + rinflajs (  meso, krompir i zelen iz supe )

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moji baba i deda isto, deda je bio i pojac u crkvi ali slava - Sv. Nikola - nije bila posnaČudno je to u Vojvodini, kod nas, ima raznih običaja oko SV. Nikole. Mi postimo, ali, na primer, moji baba i deda koji su bili veliki vernici, redovno išli u Crkvu, deda je čak 30 godina bio tutor u Crkvi, postili redovno, molili se Bogu pred spavanje...e oni su isto držali mrsnog SV. Nikolu.
Tada nisam obraćala pažnju jer nisam bila u toj priči, tek poslednjih godina se pridružujem vernicima i običajima, i vraćam film, pa ja stvarno ne znam nikoga u Vojvodini da drži posne slave. Znam, da bi je ja, da slavim (da ne idemo kod svekra) držala posno kada je vreme posta.
pa to za pročišćavanje bre...

Iju bre Kovač pa to je naša Bejbi kod nje...se ovaj....

Može i brez kvasca?

Da ti ne crtam baš na kuvanju
to na sta si pomislio

Iju bre Kovač pa to je naša Bejbi kod nje...se ovaj....

Kovač, malo dodala prašak za pecivo

samo brzinski da se javim, tek sad dp kompa stigoh...
u nedelju smos e doselili za ns
znate i sami kolko posla, jos uvek nismo komplet raspakovani
plus ja sam 31. zavrsila na urgentom, nesto su morali desnu butinu da mi seckaju, i sad idem na previjanja, al ok sam sada, samo sto me i to odatno pokocilo u planovima,
al drzim se
stan je divan, sta vam kazem
mnogo nam se svidja
ja sam danas spremila Red Velvet tortu
ovih dana pre bozica cu i medenjake i kucicu, sad vec ima sve manje posla u stanu a i lakse mi s nogom pa cu stici valja
bozic bi trebalo kod mojih da proslavimo
evo fotkice brzinski i bezim:*
SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC<3

Dobro vece i srecna svima Nova godina!
Danas nisam mislila da pisem uopste ali sam onda videla Red Velvet cake... Jandrlino, ja sam ovu tortu videla u nekoj americkoj emisiji i od tada je sanjam, ako mi verujes. Pritom ja torte ne pravim, samo ponekad nepecene. Ali ovu izucavam i guglujem i bas nju napravis
Za Svetog Nikolu sam vec pisala, ljudi kod kojih sam isla na tu u Beogradu poslednjih 15-20 godina su slavili posno ali, vec pomenuh, moj suprug je iz Slavonije i u njegovoj porodici sa oceve strane pricaju da je deda oduvek slavio sa prasetinom itd. I svekar slavi mrsno, mi smo interno obelezili posno. Nemam pojma, i meni je logicno da pre 50 godina u slavonskom selu nisu bas imali da kupe ribu na svakom koraku.

Torta izgleda lepo.Kakav je ukus?samo brzinski da se javim, tek sad dp kompa stigoh...
u nedelju smos e doselili za ns
znate i sami kolko posla, jos uvek nismo komplet raspakovani
plus ja sam 31. zavrsila na urgentom, nesto su morali desnu butinu da mi seckaju, i sad idem na previjanja, al ok sam sada, samo sto me i to odatno pokocilo u planovima,
al drzim se
stan je divan, sta vam kazem
mnogo nam se svidja
ja sam danas spremila Red Velvet tortu
ovih dana pre bozica cu i medenjake i kucicu, sad vec ima sve manje posla u stanu a i lakse mi s nogom pa cu stici valja
bozic bi trebalo kod mojih da proslavimo
evo fotkice brzinski i bezim:*
SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC<3

Mrs. Bi hvala, ja cesto pravim mafine, samo jos da skontam sta je mlacenica? Kiselo mleko? To su u stvari cupcakes jer imaju preko taj da kazem fil a evo nasla sam neki recept bas za muffins
http://dinnersdishesanddesserts.com/red-velvet-muffins/
Koju prehrambenu boju kupujete? U prahu? Toga pretpostavljam ima u prodavnicama zdrave hrane?
Mi smo večerali domaće kobasice, malo prodimljene pa skuvane, pire krompir i turšiju. Da prekratimo noć imamo raznih grickalica, a i slanu tortu sa krekerima

i kupus kifle

dezertiraćemo rolat sa bananama, moskva šnit i švaler tortu, a pijemo koka kolu, sok od đusa i kiselu vodu.

SREĆNA VAM NOVA GODINA SVIMA!!!
Torta izgleda lepo.Kakav je ukus?
Ja ne znam ni rec engleskog :-( pa kad imas vremena napisi, molim te, recept
 ) ubacio onako zamrznuto da se kuva.
) ubacio onako zamrznuto da se kuva.
Domacie jel moze recept za ovu slanu tortu sa krekerima i rolat sa bananom molim te?