Danas supa sa knedlama i sos od mirodjije + rinflajs ( meso, krompir i zelen iz supe )
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moji baba i deda isto, deda je bio i pojac u crkvi ali slava - Sv. Nikola - nije bila posnaČudno je to u Vojvodini, kod nas, ima raznih običaja oko SV. Nikole. Mi postimo, ali, na primer, moji baba i deda koji su bili veliki vernici, redovno išli u Crkvu, deda je čak 30 godina bio tutor u Crkvi, postili redovno, molili se Bogu pred spavanje...e oni su isto držali mrsnog SV. Nikolu.
Tada nisam obraćala pažnju jer nisam bila u toj priči, tek poslednjih godina se pridružujem vernicima i običajima, i vraćam film, pa ja stvarno ne znam nikoga u Vojvodini da drži posne slave. Znam, da bi je ja, da slavim (da ne idemo kod svekra) držala posno kada je vreme posta.
pa to za pročišćavanje bre...![]()

Iju bre Kovač pa to je naša Bejbi kod nje...se ovaj....![]()

Može i brez kvasca?![]()

Da ti ne crtam baš na kuvanju
to na sta si pomislio![]()

Iju bre Kovač pa to je naša Bejbi kod nje...se ovaj....![]()

Kovač, malo dodala prašak za pecivo![]()

samo brzinski da se javim, tek sad dp kompa stigoh...
u nedelju smos e doselili za ns
znate i sami kolko posla, jos uvek nismo komplet raspakovani
plus ja sam 31. zavrsila na urgentom, nesto su morali desnu butinu da mi seckaju, i sad idem na previjanja, al ok sam sada, samo sto me i to odatno pokocilo u planovima,
al drzim se
stan je divan, sta vam kazem
mnogo nam se svidja
ja sam danas spremila Red Velvet tortu
ovih dana pre bozica cu i medenjake i kucicu, sad vec ima sve manje posla u stanu a i lakse mi s nogom pa cu stici valja
bozic bi trebalo kod mojih da proslavimo
evo fotkice brzinski i bezim:*
SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC<3
![]()
![]()
![]()

Dobro vece i srecna svima Nova godina!
Danas nisam mislila da pisem uopste ali sam onda videla Red Velvet cake... Jandrlino, ja sam ovu tortu videla u nekoj americkoj emisiji i od tada je sanjam, ako mi verujes. Pritom ja torte ne pravim, samo ponekad nepecene. Ali ovu izucavam i guglujem i bas nju napravis![]()
Za Svetog Nikolu sam vec pisala, ljudi kod kojih sam isla na tu u Beogradu poslednjih 15-20 godina su slavili posno ali, vec pomenuh, moj suprug je iz Slavonije i u njegovoj porodici sa oceve strane pricaju da je deda oduvek slavio sa prasetinom itd. I svekar slavi mrsno, mi smo interno obelezili posno. Nemam pojma, i meni je logicno da pre 50 godina u slavonskom selu nisu bas imali da kupe ribu na svakom koraku.

Torta izgleda lepo.Kakav je ukus?samo brzinski da se javim, tek sad dp kompa stigoh...
u nedelju smos e doselili za ns
znate i sami kolko posla, jos uvek nismo komplet raspakovani
plus ja sam 31. zavrsila na urgentom, nesto su morali desnu butinu da mi seckaju, i sad idem na previjanja, al ok sam sada, samo sto me i to odatno pokocilo u planovima,
al drzim se
stan je divan, sta vam kazem
mnogo nam se svidja
ja sam danas spremila Red Velvet tortu
ovih dana pre bozica cu i medenjake i kucicu, sad vec ima sve manje posla u stanu a i lakse mi s nogom pa cu stici valja
bozic bi trebalo kod mojih da proslavimo
evo fotkice brzinski i bezim:*
SRECNA VAM NOVA GODINA I BOZIC<3
![]()
![]()
![]()
Mrs. Bi hvala, ja cesto pravim mafine, samo jos da skontam sta je mlacenica? Kiselo mleko? To su u stvari cupcakes jer imaju preko taj da kazem fil a evo nasla sam neki recept bas za muffins
http://dinnersdishesanddesserts.com/red-velvet-muffins/
Koju prehrambenu boju kupujete? U prahu? Toga pretpostavljam ima u prodavnicama zdrave hrane?
Mi smo večerali domaće kobasice, malo prodimljene pa skuvane, pire krompir i turšiju. Da prekratimo noć imamo raznih grickalica, a i slanu tortu sa krekerima
![]()
i kupus kifle
![]()
dezertiraćemo rolat sa bananama, moskva šnit i švaler tortu, a pijemo koka kolu, sok od đusa i kiselu vodu.
![]()
SREĆNA VAM NOVA GODINA SVIMA!!!
Torta izgleda lepo.Kakav je ukus?
Ja ne znam ni rec engleskog :-( pa kad imas vremena napisi, molim te, recept
) ubacio onako zamrznuto da se kuva.Domacie jel moze recept za ovu slanu tortu sa krekerima i rolat sa bananom molim te?