Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 238.229
a cija je to rec grancle za vanilice

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Pa i jesu takvenanine vanilice-grancle su bile sa džemom u sredini ... sad ste me zbunili ...

I ja to zovem vanilice..tako sa dzemom, a sećanja da ih nanma napravi pspakujekutijuod cipela i pošalje

jao sad si me podsetila
vidim sliku ,stojimo na stanici,cekamo nanu da stigne,ona izlazi iz autobusa,a nase oci uprte u ruku koja drzi kutiju za cipele i unutra nupakovana lenja pita od jabuka

Jela mi se kao tebi one tufahije,i napravila sam je.
Puno maslaca,prave vanile,malo korice od limuna,testo tanko,prhko,a puno jabuka.
Dobro sam prošla,koliko sam pojela,moglo je i da mi pozli.Sada će proći izvesno vreme pre nego je se opet zaželim.
Danas,za doručak gianica(već je nestala) a sada se peče pita sa jabukama i bundevara.Ručak ne kuvam,spremiću nešto za večeru.

mala digresija.... lenji su oni koji sa zazarenim ocima cekaju da im donesu vrednu pitu od jabuka u kutiji za cipele
p.s.
jel bar kutija bila od cizama?

Onaj ko kod svojih baka nikad nije jeo grancle, neka se ne javlja, jer je to izraz za neke stvarno fine i mirisne kolače, sa emocijom i dahom prošlosti. Ili neka se javlja pa neka ih zove vanilice ili medenjaci, kako god...
Meni kad kažeš grancle, cela priča pred očima, lepa priča i sećanja...

elem,počela sam spremanje božićnih kolačića....
 ni novogodišnje još nismo pojeli, a moraću i ja!
 ni novogodišnje još nismo pojeli, a moraću i ja!ni novogodišnje još nismo pojeli, a moraću i ja!
i sve što spada!
Ranije smo išli kod mame na božićni ručak, ali ove godine verovatno nećemo, pa sve moram da spremim. Nije meni teško, samo nemam naviku.
 ?
?jbga,ja dobila recepat kao grancle i od tada ih tako zovem...
a nisu medenjaci čičak,neneeeee...
pre su vanilice,mada su tamnije od klasičnih vanilica zbog cimeta...
al su lepeeeeeeeeeeeee,u pm...
a eto i džordži objasnio...grancle su verovatno švapski naziv koji se održao u Vojvodini...pretpostavljam,nemoj da me neko napušavo odma...

ponesto cu i da ostavim.
 ponesto cu i da ostavim.
Kakva su vaša iskustva sa kupovnim heljdinim korama?
Kad mesite nešto sa heljdinim brašnom, jel ga mešate sa još kojim brašnom ili...?